Bloggen

Skal virksomhedens lokaler renoveres?

Vi bruger i gennemsnit rigtig mange timer på arbejdspladsen, og derfor er det også vigtigt, at arbejdspladsen er behagelig at være på – Indeklimaet skal altså være i orden. Derudover skal virksomheden udstråle det helt rette. Mange tænker ikke nærmere over dette, men faktisk er virksomhedens fysiske stand og udseende også noget, der betyder noget for de eksterne interessenter. Det, der er på indersiden af murene, er altså lige så vigtigt som det, der er på ydersiden. Hvis du har indset dette, og du vil gøre noget ved virksomhedens fremtoning, kan du her få nogle tips. Måske kan de bruges under renoveringen, så den bliver så let og overskuelig som muligt, og så resultatet bliver så godt som muligt.

 

Læg en plan og følg den

Et renoveringsprojekt kan være et stort projekt – alt afhængig af hvor gennemgribende renoveringen er. En renovering af virksomhedens lokaler kan påvirke arbejdsglæden og indeklimaet negativt, mens den står på. Derfor er det altså også vigtigt, at den bliver overstået så hurtigt som muligt. Du kan sikre, at renoveringen bliver så hurtig og let som mulig, hvis du lægger en plan for renoveringen – og følger den. Dette skal naturligvis ske i samarbejde med de håndværkere, der skal stå for renoveringen. Hvis du har en plan, kan du give denne plan til dine kollegaer og medarbejdere. På den måde kan du give alle en udsigt til, hvor længe projektet varer, og hvad der skal laves.

 

Tilfør nye vinduer til projektet

Vinduer er rigtig vigtige, naturligvis. De holder nemlig vind og vejr på afstand, når de er lukkede, ligesom de kan sørge for frisk luft, når de er åbne. Dog er der nogle vinduer, der er bedre til det førstnævnte end andre. Gamle og slidte vinduer kan være utrolig utætte, hvorfor det netop kan trække ind gennem vinduerne, selvom de er lukkede. Hvis du er i gang med et renoveringsprojekt af virksomhedens lokaler, kan du overveje, om du skal tilføre nye vinduer til projektet, hvis de nuværende er gamle og utætte. Med nye vinduer kan du sikre, at virksomhedens ydre er smukt. Vigtigst af alt kan du dog sikre et bedre indeklima, hvilket er vigtigt for medarbejdernes velvære og sygefravær.

 

Håndværkerrengøring gør det hele lettere

Håndværkere er for langt de fleste helt uundværlige i et renoveringsprojekt. Deres arbejde og håndværk er nødvendigt, og det er bestemt en fordel, at de er der. Håndværkernes arbejde kan ses på flere måder, når de er færdige. Resultatet af deres arbejde er forhåbentligt fantastisk, som forventet, men rengøringen, de efterlader, er heller ikke til at komme udenom. Hvis du skal have renoveret dine erhvervslokaler, din facade eller andet, kan det derfor være nødvendigt med en håndværkerrengøring. Hvis du får en professionel håndværkerrengøring, kan du være sikker på, at alle de beskidte spor efter håndværkerne forsvinder. Således er der kun det flotte resultat tilbage at nyde. Med en håndværkerrengøring slipper du selv for at lave det sure arbejde, og du er helt sikker på, at resultatet bliver som forventet.

Gør hjemmet klar til fuldbyrdet hygge

Vil du gerne gøre dit hjem til et mere hyggeligt sted at være? For mange kan det være lidt af en udfordring, at man gerne vil have et funktionelt sted at bo, men det skal samtidig være noget, hvor man virkelig føler sig tilpas og hjemme. Det er noget, denne artikel kigger nærmere på.

 

For uanset om man er et rigtigt hjemmemenneske, eller om man arbejder meget og kun er hjemme om aftenerne og i weekenderne, så skal man selvfølgelig have mulighed for at have det rart, når man er hjemme. Er det ikke tilfældet, mister man en masse energi, som man måske ellers sagtens kunne bruge.

 

Et behageligt og hyggeligt hjem er nemlig ikke så ligegyldigt og overflødigt, som nogle måske vil synes, det lyder til. Det er jo netop her, man virkelig skal kunne slappe af og føle sig tryg, og det gør man bedst, hvis man selv har indflydelse på, hvordan tingene ser ud og er indrettet.

 

Gør fodbold-stuen klar

Mange vil gerne have en stue eller et rum, som er perfekt til at se fodbold i tv med vennerne. Der er bare noget over at kunne invitere folk over til Champions League tirsdag aften og line op med chips og øl. For mange er det en af ugens højdepunkter, og derfor er det selvfølgelig også værd at indrette efter det. Sidder man og læser på www.fodboldnyheder.dk mange timer om ugen, vil man nok også gerne kunne se de kampe, man læser om.

 

Man kan indrette stuen, så den er perfekt til fodbold, men så kæresten også sagtens kan bruge den sammen med pigerne, hvis det er det, hun vil. Når det kommer til fodbold, skal tv’et selvfølgelig have en central plads, men derfor kan man stadig sagtens have plads til andre ting, hvor det ikke fylder så meget, at man sidder og kigger op på en skærm.

 

I mange tilfælde er det dog mest praktisk, at tv’et er nemt tilgængeligt og står fremme, da man også ofte ser tv, film eller serier lidt impulsivt uden at have forberedt det på forhånd.

Gør plads til alle i familien

Når du indretter et hyggeligt hjem, er det afgørende, at du får plads til alle. Det nytter ikke, at man bare indretter det hele efter de to ugentlige fodboldaftener, hvis der så ikke er en god atmosfære for eksempelvis børnene. Derfor kan det være fint at indrette disse fællesrum sammen, så man får en forståelse for de andres behov.

Skab nogle frirum til at være sammen

Skal man lave et lækkert og hyggeligt hjem, kan det ofte være en fordel at gøre plads til nogle områder, hvor det bare handler om at være sammen. Det kan også være væk fra fjernsynet, og måske kan man skabe nogle steder, hvor man bare skal sidde og snakke sammen. Her er det eksempelvis ikke tilladt at tage mobilen frem, fordi det skal være et sted, hvor man snakker med dem, man sidder i rum sammen med – og kun dem.

Få hytten klar til familiehygge

Et hjem som også føles som et sted, hvor man nyder at komme hjem, og hvor det giver en følelse af afslapning, så snart man træder indenfor døren. Det kan blandt andet handle om, hvordan man indretter, og hvordan man får gjort plads til forskellighed derhjemme.

 

Efter en lang dag kan det være befriende at få lov at gøre lige det, man har brug for. Det kunne være at hoppe en tur op på motionscyklen, imens man får ordnet lidt betting og tjekket op på de seneste fodboldnyheder. Imens har man måske også lige fjernsynet til at køre, så man får det hele med samtidig.

 

For andre er det mere vigtigt, at man får noget ro. Det kan foregå ved, at man trækker sig tilbage i læsekrogen, og at alle ved, at når man sidder her, skal man have mulighed for at fordybe sig. På den måde er det altid vigtigt, at man får plads til alles behov.

 

Overblik når du laver mad

Hvis du har et køkkenalrum i dit hjem, så er du først og fremmest temmelig heldig. Der er så mange gode fordele ved sådan et rum, fordi man har et overblik, som ellers ikke rigtigt er muligt. Det er da også noget, man skal udnytte, så man får mest muligt ud af tiden i køkkenet.

 

Står du og laver mad, vil du måske gerne kunne holde øje med andre ting samtidig. Håndboldkampen kører henne på fjernsynet, og ungerne leger i den anden side af stuen. Sørg for at indrette på en måde, så du faktisk udnytter hjemmets muligheder, og køkkenalrummet er selvfølgelig en gave, man skal tage imod.

 

Afdelinger til forskellige formål

Det er i øjeblikket meget moderne at indrette hjemmet, så man laver bestemte ting på bestemte områder. Det vil sige, at når man sidder ved spisebordet, så er det for at spise og være sammen med dem, man spiser med. Sidder man i sofaen, er det ikke noget problem at have mobilen fremme, fordi alle har det. Den slags små regler er fine at lave, så der er plads til alles behov.

 

Det kunne også være, at man laver et område, hvor der hverken er spisebord eller TV. Det er altså bare et sted, hvor man skal kunne sidde og snakke sammen, når der er behov for det. Det er en god måde at prioritere sin plads, for det giver kvalitetstid.

Pak mobilerne væk en gang imellem

Og når vi er inde på kvalitetstid, så er det altså en god idé, hvis man bare kan pakke mobilerne væk en gang imellem og være sammen med dem, som fysisk er til stede. Det er nærmest helt befriende, hvis man sommetider efter et par timer har glemt at tjekke mobilen, fordi det måske sker så relativt sjældent.

 

Det giver også en form for afslapning, som man i dag kan have svært ved at finde, fordi man konstant bliver bombarderet med beskeder, nyheder og andre informationer, som man føler, man skal holde sig opdateret på.

Spar penge på din varmeregning med de rette vinduer

Der er sikkert mange ting, du har lyst til at bruge penge på, men en ting er helt sikkert. Du vil ikke bruge penge på varmeregninger, og du er langt fra alene. Der er ikke noget kedeligere end at modtage varmeregninger med posten, fordi sommetider oplever du nok, at de faktisk er ret høje.

Skulle du være i den situation, kan du heldigvis foretage en række investeringer i dit hjem, som vil medvirke til, at du kan hugge en stor del af din varmeregning. Dermed vil du få frigivet lidt ekstra midler, som du kan bruge på oplevelser alene eller sammen med familien, og det må alt andet lige være lidt sjovere. Vil du spare penge – så læs med her.

Udskift dine tætningslister

Det er muligvis ikke noget, du har tænkt over, men er dine vinduer og døre ikke 100 % tætte, så fyrer du altså for fuglene. Der siver nemlig rigtig meget luft ind og ud, hvis din tætning ikke er foretaget korrekt, eller hvis den er blevet slidt.

Så første råd, når du skal skære lidt af varmeregningen, er at gå dine lister igennem. I forhold til dine lister er det ikke noget, der kun skal skiftes i forbindelse med, at du får et nyt vindue eller en dør – nej, de skal skiftes meget oftere, og har du ikke haft det in mente tidligere, så tjek din lister allerede i dag – det kan muligvis skære det første af din regning.

Nye vinduer isolerer markant bedre

Har du haft de samme vinduer i lang tid, og er det en ældre model, kan det ikke komme bag på dig, at varmen fosser ud af dit hjem. Tynde vinduer kan nemlig hurtigt blive et problem for din pengepung, da der i kølvandet af dem følger nogle høje regninger. Måske er tiden derfor inde til, at du skifter til nogle lavenergitermoruder, som holder varmen inde i dit hjem selv på de koldeste dage.

Læs også: Pengegaver til børn

At købe nye vinduer er en større investering, og det kan godt være en høj førstegangsudgift, men når det er sagt, skal du vide, at du hurtigt vil tjene pengene ind, og det er vel at mærke med renter. Får du skiftet til miljøvenlige vinduer, kan du nemlig spare op mod 25-30 % på din varmeregning, vurderer Statens Byggeinstitut. Det er altså i den grad en overvejelse værd, hvis du vil have flere penge mellem hænderne på sigt. Ud over at skære i varmeregningen, vil det ligeledes medvirke til at øge boligens værdi, som selvfølgelig også giver dig en lang række fordele på sigt.

Mangler du lige det sidste for at få råd til de nye vinduer, kan du hoppe forbi siden her, hvor du kan finde råd til alt fra casino til lån og meget andet, der kan hjælpe din privatøkonomi med at blive lidt bedre.

Held og lykke med projektet, og glæd dig til at spare penge på de kedelige regninger.

 

 

Gør boligen klar til ferien og undgå ubudne gæster                              

Vi kender det alle sammen. Den der uro i maven over at lade boligen stå ubeboet, mens vi er på ferie. Ingen har lyst til at komme hjem til smadrede vinduer og gennemrodede skuffer. Heldigvis er der en række forholdsregler, man kan gøre brug af for at undgå indbrud, mens man er på ferie.

Gode tips til at undgå indbrud i boligen i ferien

Det er altid en god ide med tændte lamper i din bolig, når du er væk hjemmefra. Brug tænd- og sluk ure til lyset. På den måde vil din elmåler ikke stå og drøne derudaf og du kan kontrollere hvornår og hvilket lys, der er tændt, når du ikke er hjemme. Lys signalerer liv og en pludselig tændt lampe skal nok skræmme enhver indbrudstyv væk.

En indbrudstyvs værktøj skal ikke være dit

Et ulåst skur eller opbevaring af udendørs haveredskaber og værktøj i garagen er aldrig en god idé. Dine redskaber kan nemlig benyttes til det indbrud, du gerne vil undgå. Sørg derfor altid for at låse dine redskaber inde.

Den gode nabo

Er du væk i en længere periode, er det altid en god idé at alliere dig med din nabo. Spørg derfor dine naboer om de vil hjælpe dig med at tømme postkassen, slå græsplanen eller rydde sneen i det tilfælde, at du ikke er hjemme. Man kommer langt med godt naboskab og din hjælp er sikkert lige så værdsat den dag, naboen er rejst på ferie. Foruden de gængse gøremål, er det desuden altid rart at vide, at der er et sæt ekstra øjne på din bolig, når du ikke er hjemme.

Bil i garagen

Har du mulighed for det, så er det altid en god idé med en parkeret bil i indkørslen eller garagen. Har du selv taget bilen på ferie, så tilbyd din nabo med de to biler, at han kan parkere i din indkørsel, mens du er væk.

Rod i stuen holder tyven ude

Din bolig vil altid se mere beboelig ud, når der ikke er klinisk ryddet. En brugt bolig signalerer en beboet bolig og det kan afholde de fleste tyveknægte fra at nærme sig. Hvis det ser ud som om, at der er nogle hjemme og at dine ting er i brug, så vil tyven også tro det. Derfor er det også en god idé at lade tøj hænge til tørre på snoren og at lade kaffekoppen blive stående i vasken eller på køkkenbordet, inden du rejser.

Se mig – jeg er ikke hjemme

Det er aldrig en god idé at nævne en forestående rejse på de sociale medier. Det er at annoncere for et indbrud og er en direkte invitation til tyven om at komme, når huset står tomt. Brug i stedet krudtet på at fortælle om din ferie efter at du er vendt hjem fra din tur. På den måde kan du også nemmere blære dig med det gode feriefoto og fortælle venner og familie om dine nyerhvervede ferieoplevelser uden frygt for ubudne gæster.

3 tips til at gøre boligen sommerklar

Trænger din bolig til nyt liv, nu når sommeren endelig har meldt sin ankomst? Sommeren byder på mange skønne lyse aftener og, hvis vi er heldige, en masse solskinstimer. Hvis dit hjem ikke afspejler disse rare timer, er det måske på tide at gøre noget ved sagen. Emmer din terrasse for eksempel af en smuk og hyggelig sommerstemning, kan du tage denne herlige atmosfære med ind i hjemmet ved hjælp af nogle simple tips. I det følgende får du tre gode råd til, hvordan du kan skabe en dejlig sommerstemning i din bolig.

Byd lyset og de lyse farver velkommen

For at gøre blandt andet stuen og køkkenet klar til sommerens solstråler, kan du først og fremmest begynde at kigge på rummenes farver. Har dine møbler eksempelvis alle en mørk træfarve, eller står efteråret og vinterens dunkle dekorationer stadig fremme, er det med at kigge nærmere på sommerens skønne dekorationer. Mørke puder og tæpper kan skiftes ud med tekstiler i pasteller eller andre sommerlige, lyse farver. Er gardinet mørkt, kan et simpelt hvidt gardin ligeledes skabe en sommerlig og rar atmosfære indenfor hjemmets rammer.

Hvis du efter at have skiftet de ovenstående farver ud med sommerens paletter stadig ikke har fået den rette sommerstemning frem inde i hjemmenes rum, er det måske fordi du trænger til nye vinduer. Mange gamle vinduer lader ikke sommerens lys komme ordentligt igennem ruderne, og derfor kan du overveje at skifte de gamle ud med nogle smukke nye, der sørger for at bringe masser af lys ind i rummene. Både vinduer og døre kan købes online, så hvis du ligeledes ønsker en ny dør, der byder på pæne glasrammer, kan du søge inspiration på nettet.

Lad planterne og blomsterne få plads

Planter kan gøre en mørk vinterdag mere positiv, og om sommeren er det bestemt et must at dekorere både stuen og diverse andre rum i hjemmet med smukke planter og blomster. En stor og flot gulvplante kan skabe den helt rette sommerstemning i et af stuens hjørner, og små, grønne kaktusser i gæsteværelset kreerer en hyggelig stemning, når sommergæsterne kommer forbi i weekenden. Endnu en grund til at anskaffe sig en række af forskellige planter er, at planter har en beroligende effekt på sindet samt en god evne til at skabe en følelse af overskud, som du bestemt har brug for efter en lang og hård arbejdsdag. Husk endelig også at købe et par søde, små buketter med hjem på onsdagsindkøbsturen og placer dem på køkkenbordet i et par flotte sommervaser – så er der altid noget pænt at kigge på under måltiderne.

Søg hjælp, hvis inspirationen mangler

Hvis du ikke har tid eller overskud til selv at komme ud og kigge på sommertekstilerne eller de nye, flotte vinduer, kan du altid spørge om hjælp fra venner og familie. Disse personer har helt sikkert nogle gode idéer gemt i ærmerne, og så kan du samtidig få et hyggeligt besøg, når de forskellige rum skal indrettes. Hvis du gerne vil have professionel hjælp til sommerindretningen, kan dette desuden sagtens lade sig gøre. Besøg hjemmesiden her for at læse om den dygtige indretningsarkitekt, Tine Hundrup, der sørger for, at den nye sommerindretning passer sammen med resten af boligens stemning

Hvordan pudser man vinduer uden striber

Hvordan pudser man vinduer uden striber? Vejen til rene vinduer uden striber, er langt mere simpel end mange tror! Vi har samlet vores bedste råd i dette indlæg der kan gøre vinduespudsningen meget nemmere for dig.

hvordan pudser man vinduer uden at få striber

Det skal du bruge:

 • En spand med vand (Bland evt. en deciliter husholdningseddike i din spand vand. Det binder kalken i vandet, så det ikke sætter sig som striber vinduet efterfølgende)
 • En svamp
 • En vinduesskraber
 • Bomuldsklude (Skal være forvasket og fnugfrie)

 

Husk at det er vigtigt at have det rigtige grej for at få rene og flotte vinduer uden striber. Uanset hvor meget umage du gør dig, kan det være svært at få et pænt resultat, hvis du bruger en billig gulvsvaber på ruden og en dårlig klud.

 

Sådan pudser du vinduer uden at få striber:

 • Sæb vinduet ind; det er vigtigt at du sæber vinduet grundigt ind og gnubber på eventuelle pletter der måtte være.
 • Du skal være klar vinduesskraberen; Vinduesskraberen skal bruges straks efter vinduet er blevet sæbet ind
 • Når du bruger vinduesskraberen; Det er vigtigt at du laver et sving med vinduesskraberen fra et af hjørnerne og fortsætter bevægelsen mod det modsatte hjørne. Det er vigtigt at du altid skraber vandret, for at opnå det bedste resultat.

 

Når vinduet er pudset skal der tørres efter med en tur klud i kanterne, så der ikke er noget vand der løber. Derudover er det vigtig at vandet der bruges skiftes, så snart det er blevet beskidt.

Man skal også overveje vejret når man vasker vinduerne, eksempelvis er det en god ide at bruge koldt vand om sommeren og lunkent/varmt vand om vinteren.

Hvordan pudser man vinduer uden striber

Så ofte skal du pudse vinduerne (anbefalet)

Vi anbefaler at du vasker vinduerne ofte, så skidt og partikler ikke har mulighed for at ophobe sig på glasset. Hvor ofte vinduerne skal vaskes afhænger af hvilken type vindue det drejer sig om og hvor nye de er – men typisk skal vinduerne vaskes mindst 3-4 gange årligt. Oplever du at det trækker fra vinduerne, kan det være du skal overveje at få monteret nye vinduer.

Vi håber du har fået svaret eller noget af svaret på hvordan man pudser vinduer uden striber! God arbejdslyst.

Nye vinduer: Sådan vælger du de rette vinduer til netop din bolig

Er det ved at være tid til at få udskiftet de gamle vinduer, eller skal du til at bygge et nyt hus? Så er det vigtigt, at du vælger de helt rette vinduer, der passer til din bolig. Det giver vi dig nogle gode råd til her

Dit valg af nye vinduer er bestemt ikke ligegyldigt. Vinduerne i din bolig er nemlig den vigtigste kilde til lys, energi og et godt indeklima. Derfor handler det både om at vælge den rette type, men også vælge den rette størrelse og placering i boligen for at opnå det mest optimale lysindfald.

Hvilken type skal jeg vælge?

Når du skal til at vælge nye vinduer til din bolig, er der nogle forskellige ting, du skal være opmærksom på, for at du kan finde den type, der passer bedst til netop din bolig. En god tommelfingerregel at følge er, at de vinduer, som huset er bygget med, rent proportionsmæssigt og arkitektonisk fungerer bedst i din bolig.

 

Især ved ældre villaer giver det mening at vælge nogle vinduer med flere detaljer som flot profilering af karme, vinduesrammer og sprosser. Er det vinduer til din nye bolig, skal du derimod gå efter moderne vinduer. Men selvom det er et nyt hus, er der stadig mange forskellige stilarter at bygge i. Derfor skal du både kigge på størrelserne, farverne og detaljerne, når du skal finde den type, der passer til byggestilen. Hvis du er i tvivl, så opsøg en vinduesmester, som kan rådgive dig og hjælpe med de æstetiske overvejelser.

 

Det skal du være opmærksom på, inden du vælger

Der er en række væsentlige forhold, som er vigtige at have i tankerne i forbindelse med valget af nye vinduer. Derfor har vi samlet følgende råd, du bør lægge vægt på:

 • Vær opmærksom på energimærkningen for at sikre en høj energieffektivitet
 • Få lavet ventilationsåbninger for at minimere dug og kondens
 • Vælg den rette fuge omkring vinduerne for at sikre tætheden
 • Forhør dig hos en vinduesmester med mange års erfaring, så du sikrer en høj kvalitet
 • Find de rette materialer og det rette design til netop din bolig
 • Sørg for god isolering med varme kanter og lune karme

 

Få professionel hjælp til opmålingen

Det er et stort projekt at udskifte sine vinduer eller vælge de rette til din nye bolig. Derfor er det vigtigt at være grundig gennem hele processen, og det gælder især ved opmålingen til nye vinduer. Det er vigtigt, at du tager de helt korrekte mål til vinduerne, så der ikke opstår problemer i forbindelse med monteringen.

 

Du kan sagtens selv foretage opmålingen, men hvis du vil være helt sikker på, at opmåling og vinduer passer, er det en god idé at få en professionel vinduesmester til at hjælpe dig. Han rådgiver dig både om valget af nye vinduer, måler op til dem og hjælper dig med at montere dem. Det er din sikkerhed for, at du får den helt rette løsning.

 

 

 

 

Her er 3 tips til, hvordan du kan have det sjovt, mens du indretter bolig

Vi kender det nok allesammen; det kan være hårdt og trættende at indrette eller renovere ens bolig – især hvis man er gået all in og skal ordne alt lige fra nye vinduer og døre til maling af værelser, møbelindretning og meget andet.

Men det behøver ikke alt sammen være surt og slidsomt arbejde, når man stræber efter at gøre ens bolig smuk og moderne. I denne artikel kan du få tre tips til, hvordan du kan gøre det sjovere at indrette bolig, og få tiden til at gå hurtigere!

Asheesh poses with Herbert in front of t” (CC BY-SA 2.0) by skyfaller

1) Tag en pause med online spil

Nogle gange får man bare brug for en pause midt i boligindretningen, så man kan få genopladet ens energi og samlet tankerne. Når man indretter eller renoverer hus er der dog tit rigtig rodet, og alle ens ting er måske gemt væk i flyttekasser, så umiddelbart kan det være svært at finde på noget spændende og underholdende at give sig til, mens man tager en time-out.

Men hvis du har din mobil på dig og du kan lide online spil, kan du nemt få lidt sjov under din pause. I løbet af de seneste år er der nemlig opstået et bredt udvalg af muligheder for online spil på mobiltelefoner – lige fra apps til forskellige typer af netcasinoer, blandt andet drueckglueck, slotcasinoer og meget andet. Det er både en afslappende og underholdende måde at få koblet lidt af fra boligprojekterne på.

 

2) Hent inspiration fra boligmagasiner

En anden måde, du kan få slappet lidt af på midt i renoveringen eller indretningen af din bolig, er ved at købe nogle boligmagasiner, sætte dig ned med en god kop kaffe og lidt forfriskende snacks, og læse bladene igennem. Det er dejligt afslappende, og i bladene kan man tit hente en masse inspiration både til indretning og budgettips, hvis man gerne vil spare penge. Når du kigger i boligmagasinerne og bliver inspireret, vil du straks få motivation til at klø på med dine boligprojekter.

En begrænset økonomi er tit det, der gør folk demotiverede omkring indretning af bolig – men blot fordi man er på budget, betyder det ikke, at man ikke kan få indrettet ens hjem superflot. Derfor er det en rigtig god idé at læse brugbare tips fra boligmagasiner, blogs osv. Og hvis du spiller online casino, kan det måske også være en mulighed for at få lidt flere penge til bolig-budgettet; på casinobonuskoder.net kan du for eksempel finde tilbud og bonuskoder, der kan hjælpe dig godt på vej til gevinster.

dance” (CC BY-ND 2.0) by .swallowtail.

3) Sørg for musik

Det er en rigtig god idé at høre musik, mens du indretter eller renoverer din bolig. Musik er med til at få folk i bedre humør og gøre én mere motiveret til at arbejde. Det er sjovere at indrette bolig med god musik i baggrunden, og så er der også større mulighed for, at du får danset og rørt dig lidt, mens du arbejder.

Boligindretning behøver altså slet ikke være en hård tjans; hvis man tager lidt underholdende og motiverende midler i brug, og sørger for at holde pauser indimellem, så kan man nemt få skabt sig et drømmehus.

Gør lejeboligen til dit drømmehjem

I mange byer er der rift om lejeboligerne. Det er derfor ikke altid lige let at få fingrene i en bolig, der ser ud, lige præcis som du vil have. Heldigvis er der nogle ting, som du gerne må ændre i lejeboliger. Nogle ting kræver, at du har udlejers accept. Andre gør ikke. Boligninja.dk  giver dig her et overblik over nogle af dem:

 

Du må male og bore ligeså tosset, som du vil

Du må male dit hjem i hvilken som helst farve. Du skal blot være opmærksom på, at hvis farven afviger normalen, kan det kræves, at du maler den over igen ved fraflytning. Hertil kan der også være krav om malingens kvalitet. Er det tilfældet, vil det stå i husordenen eller i §11 i din lejekontrakt. Du må også hænge lige så mange billeder, og hylder op, som du vil, så længe hullerne fyldes igen ved fraflytning.

 

Renovering af køkken og bad

Er køkkenet eller badeværelset af ældre dato og ved at være nedslidt, må du gerne renovere det. Du skal informere din udlejer skriftligt om renoveringen. Hvis din udlejer ikke har svaret eller gjort indsigelser inden for 6 uger, må du gå igang.

 

Afhængig af forbedringens omfang, skal du, inden du går igang, huske at anmelde renoveringe til kommunens tekniske forvaltning eller søge om byggetilladelse til at foretage den. I begge tilfælde, skal du vedlægge en fuldmagt fra din udlejer.

 

Vælger din udlejer  at modsætte sig renoveringen, kan du vælge at klage til Huslejenævnet. Her vil du blive bedt om at gøre rede, for de forbedringer du har tænkt dig at lave.

 

Flytte eller fjerne vægge

Ønsker du at flytte eller fjerne en væg, som ikke er bærende, skal du spørge udlejer om lov. Får du ikke lov, kan det være svært at få medhold af Huslejenævnet. Dette skyldes regler om, at man som lejer ikke har ret til at ændre på lejlighedens “identitet”.

 

Har du fået mod på at lave din næste lejebolig til dit drømmehjem, kan du kigge på www.boligninja.dk, hvor du finder ledige lejeboliger i hele Danmark.