Bevar udsigten med en læskærm

Det behøver heldigvis ikke at koste udsigten at skabe læ mod blæst og sol. Med en læskærm i glas kan du sikre både lys, varme og udsigten på terrassen eller altanen. Du kan gå efter det klare glas, der tillader både sol og indkig, eller du kan vælge den matterede udgave, hvor kun lyset får lov at trænge igennem. Gå efter den stabile glasløsning, der holder længe.

Overvej, hvad der er vigtigst, når du vil købe en læskærm i glas. Handler det om udsigten? Om at skærme mod sollys og varme? Eller har du brug for at skærme mod indkig?

De forskellige glasløsninger til læskærme fås i mange varianter med og uden solfilm eller med matteret glas. Vælg en holdbar glasløsning som læskærm til altan, have eller andre steder!


Hvilken læskærm passer til dit hjem?

Når du skal vælge en læskærm i glas, skal du overveje, hvad der er vigtigst i forhold til dens funktion. Overvej hvad faktorer som udsigt, solafskærmning og indkig betyder for dit valg.


Er udsigten det vigtigste?

Vælger du at købe en læskærm med klart glas, bevarer du udsigten og får al lys og sol ind. Denne løsning egner sig godt til boliger, der er placeret højt oppe eller ligger isoleret, hvor beskyttelse mod indkig ikke er relevant.

Fordelen ved denne løsning er desuden, at du kan nyde solens varme hele året, og se alle farver naturligt gennem glaslæskærmen.


Har du brug for solafskærmning?

Til dig, der har brug for læ på et meget solrigt område af terrassen eller altanen, kan det være en god idé at vælge en løsning, der inkluderer solafskærmning. Vælger du glasløsningen, kan du få påmonteret solfilm, der dæmper lysindfald og dermed varme. Du kan på den måde bevare udsigten, men undgår solens direkte stråler.

Solfilm fås i mange varianter og i flere afskærmningsgrader. Den næsten transparente solfilm fungerer lidt som lyse solbriller, der tager det blændende, uden at alt lys lukkes ude. Den helt mørke solfilm tager noget mere af udsigten, men giver samtidig en let skygge ved læskærmen.


Beskyt mod indkig!

Glasløsningen med læskærm påmonteret solfilm kan også bruges til at beskytte mod indkig. Hvis du vælger en såkaldt envejs-solfilm, kan du kun se ud, mens andre ikke kan kigge ind gennem læskærmen. Ydersiden, der således ikke er transparent for forbipasserende, ligner et spejl, mens indersiden af glasset med envejs-solfilm fungerer som almindelig lysdæmpende solfilm.

Et alternativ til glas med solfilm som læskærm er at vælge en model med matteret glas. En læskærm med matteret glas giver læ, tillader lys at trænge igennem, men spærrer for indkig og giver let skygge. Denne løsning er ofte velvalgt til udsigter, hvor kun det ovenover læskærmen er bevaringsværdigt – f.eks. ved udsigt til vand hen over en befærdet vej.


Det betaler sig med en holdbar løsning

Det kan være en større udskrivning at vælge glas som en løsning mod læ. Men for dig, der søger en solid, stationær løsning, kan det næsten altid betale sig at gå efter holdbare materialer som glas. Den visuelt lette løsning kan desuden bevare udsigten og lysindfald, så du får mest muligt ud af de sparsomme soltimer i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *