Bloggen

Mere bæredygtig energi kan være startskuddet på den grønne omstilling i din bolig

Du hører ofte fra højre og venstre, at du skal til at leve et mere bæredygtigt liv for at passe på miljø og klima. Det er som sådan også rigtigt nok, men problemet kan bare være at finde ud af, hvordan det lige er meningen, at du skal gøre dette. Der er naturligvis mange steder at starte, men en rigtig god ting at gøre er at investere i en mere bæredygtig energikilde og opvarmningsform.

Energien til boligen kan være et problem for klimaet

Selvom mange danske husstande i dag er tilsluttet et fjernvarmenet, hvor der er tilslutningspligt, og at de dermed får en lidt mere miljøvenlig opvarmningskilde, er der også stadig danskere, der f.eks. får deres varme fra et oliefyr – og lige præcis opvarmning med fossile brændstoffer, er en af de ting, der skader miljøet mest.
Står du til at skulle udskifte dit fyr indenfor den nærmeste fremtid, kan det altså godt være værd at overveje at kigge i en helt anden retning, når du skal beslutte dig for din næste opvarmningskilde.

Energimæssigt kan du også kigge på tiltag som solceller, der forsyner dig med noget af den grønneste energi, du overhovedet kan få.

Få mere ud af mindre med en luft til vand varmepumpe

En anden opvarmningsform der er blevet mere populær i de danske hjem i den senere tid, er varmepumperne. Der findes flere forskellige slags varmepumper, hvor den primære forskel er, hvorfra den udvinder energien, der skal omsættes til varme. I en luft til vand varmepumpe udvindes energien altså fra luften udenfor.

Denne løsning er meget miljøvenlig, og det er samtidigt en langsigtet løsning, der holder i meget lang tid. Som en ekstra bonus er der også penge at spare på energiregningen med en varmepumpe – du kan sammenligne tilbud på varmepumper lige her.

Skal vinduerne på huset skiftes? Sådan kommer du igennem forløbet

Der er mange ting at se til, når man er husejer, og der er typisk også altid projekter, man kan kaste sig ud i. Ejer du et hus, som trænger til at få skiftet vinduer, så kan det være et længerevarende og krævende forløb at kaste sig ud i. Her bliver du klogere på, hvordan du kommer helskindet igennem et forløb, hvor samtlige vinduer skal skiftes.

Start med at få et overblik over projektet

Måske har du en god idé om, hvor mange vinduer der skal skiftes, og hvilke nye vinduer du ønsker. Det er dog ikke sikkert nok, og du skal derfor starte med at få et overblik over projektet. Find ud af hvor mange vinduer det drejer sig om, mens det også er vigtigt, at du undersøger, hvilken type vinduer du skal have i. Husk også at måle op så du er sikker på, at du får bestilt dem, som passer til dine mål. Når du har et overblik over de praktiske ting i forhold til projektet, kan du begynde at kigge på økonomien.

Tjek op på din økonomi og dit ønskede budget

Det er ikke et billigt projekt at skifte vinduer i et helt hus, og derfor kan det også hurtigt blive en dyrere fornøjelse, end hvad man havde forventet eller håbet. Inden du investerer, bør du tjekke op på din økonomi og dit ønskede budget. Er der ikke penge nok, så kan du læse en guide til online lån på nettet. På den måde kan du komme helskindet igennem projektet uden at mangle et vindue eller to.

Vælger du at låne, skal du altid huske på, at det ikke er uden konsekvenser. Pengene skal tilbagebetales igen, og der vil komme renter på. Derfor er det en god idé at tjekke ÅOP, når du vælger at låne.

Disse 4 ting skal du vide, inden du låner penge

Dette indhold er sponsoreret

Det kan være fristende at låne penge. Mange ting i livet handler nemlig om penge, og ønsker du at leve et liv i sus og dus, kræver det typisk mange penge. Der er dog nogle ting, du skal vide, inden du låner penge, og dem kan du blive meget klogere på ved at læse med her.

Når du låner, binder du dig til en bestemt aftale

Det er måske noget, du ved i forvejen, men det er måske ikke noget, man tænker meget over, hvis man bliver fristet til at underskrive et lån, hvor man hurtigt kan få flere penge mellem hænderne. Det er dog vigtigt at huske på, at når du låner, så binder du dig til en bestemt aftale. Den aftale er vigtig at overholde, for ellers kan du hurtigt blive stemplet som dårlig betaler, og det kan være svært at komme væk fra igen. Bliver du stemplet som en dårlig betaler, vil du på sigt have svært ved at låne penge, og det kan være en begrænsning, hvis du på sigt får et større behov for at låne penge, end hvad du har nu.

Den aftale man binder sig til kan se meget forskellig ud alt afhængigt af, hvilken låneudbyder man vælger, og hvilken type lån man underskriver. Derfor kan det være en god idé at undersøge dine muligheder nøje, inden du underskriver. Det er nemlig væsentligt, at du finder det bedste og billigste lån til din situation, hvis det er det, du beslutter dig for at gøre. Lånemarkedet kan du blive meget klogere på her.

Et lån er kun en kortsigtet løsning

Har du mistet dit job, eller har du fået en stor regning, du ikke kan betale her og nu, så kan man være fristet til at tage et lån, så man hurtigt kan få styr på sin situation. Du bør dog huske på, at et lån kun er en kortsigtet løsning. Du får hurtigt pengene på kontoen, men du skal også hurtigt begynde at tilbagebetale dem igen.

Det er altså vigtigt, at du husker på, at det er lånte penge, du får på kontoen, og at du indenfor en bestemt løbeperiode med en bestemt rente skal afdrage på lånet. Løbeperioden varierer alt afhængigt af mængden af de lånte penge, men renten kan variere meget alt afhængigt af lånetype og låneudbyder. Undersøg derfor dette nøje.

Et lån kan optages hurtigt, men har du andre alternativer?

Hvis du står i en situation, hvor du akut har brug for nogle penge, så kan et lån være en god løsning. Dog bør du undersøge, om du har andre alternativer først for at sikre, at du ikke havner på et skråplan senere hen, hvis det ender med, at du ikke kan overholde låneaftalen, fordi du måske har mistet dit job eller lignende. Har du en opsparing, du kan bruge noget af, eller kender du nogen i dit netværk, som mangler arbejdskraft? Det er altid en fordel at undersøge, om alternativerne er bedre end at låne penge.

Sæt dig grundigt ind i lånemarkedet og hvad det indebærer

Lånemarkedet er stort, og det kan derfor også virke forvirrende eller uoverskueligt. Inden du beslutter dig for, om et lån er den rette løsning, bør du sætte dig grundigt ind i lånemarkedet, og hvad det indebærer. På den måde kan du træffe den bedste beslutning for dig selv og din situation, og du har dermed også de bedste forudsætninger for at forstå din nuværende situation, og hvordan du bedst kommer ud af den igen. Brug nettet eller din omgangskreds. Du finder stensikkert en god løsning på din situation.

Hvordan fungerer online lån?

Mulighederne for at tage lån i dag er nærmest uendelige. Hvor et lån før i tiden altid blev taget i din bank, kan du nu gøre det online og selv vælge din udbyder. Som låntager har du dermed nu mulighed for i høj grad selv at styre, hvor du vil låne penge, hvornår du vil låne penge, og hvordan du vil låne penge.

De mange muligheder betyder dog også, at du står over for en lang række overvejeler og beslutninger, når du tager et lån. Heldigvis kan du med Ekstra Bladet Låneguide få en bedre forståelse af, hvordan det fungerer at tage lån over nettet.

Så simpelt er det

De online lån er blevet mere og mere populære med årene, og i dag er der mange, som vælger at låne penge online frem for at tage et traditionelt banklån.

Onlinelånets popularitet skyldes blandt andet, at det er utroligt nemt at ansøge. I de fleste tilfælde skal du blot udfylde en ansøgningsformular og underskrive lånet med dit NemID. Herefter vil du blive godkendt eller afvist til lånet i løbet af få minutter, og hvis du godkendes, vil pengene blive sat på din konto inden længe.

Flere former for online lån

Der er flere måder, du kan låne penge på online. Det vil komme an på den specifikke situation, hvilken måde der er den optimale. Typisk kan du vælge imellem følgende former for online lån:

  • Forbrugslån
  • Kviklån
  • SMS-lån
  • Samlelån

Mange vælger at tage et forbrugslån, da du her har mulighed for at låne et større beløb og samtidig har længere tid til at betale det af sammenlignet med SMS-lånet og kviklånet.

Forbrugslånet giver dig mulighed for helt selv at kunne bestemme, hvad pengene skal bruges på, så det er op til dig, om pengene skal spenderes på en drømmeferie, på nye vinduer eller på noget helt tredje.

Du kan også tage et forbrugslån i banken, hvilket typisk er billigere end online, men til gengæld er det en mere krævende proces.

Med SMS- og kviklånet kan du få pengene nærmest med det samme, og derfor kan disse typer lån være gode i akutte situationer. Der er dog ofte høje renter forbundet med disse hurtige lån, og derfor kan de kun anbefales som nødløsninger.

Sammenlign de forskellige lån

I og med at der er et hav af forskellige låneudbydere, er der mange, du må vælge fra, når du skal finde frem til det helt rigtige. For at du kan nå frem til den bedste beslutning er det en god idé at lave en grundig sammenligning af de forskellige lån.

I sammenligningen kan du lægge vægt på værdier som ÅOP (årlige omkostninger i procent) og løbetid. ÅOP giver dig et indtryk af, hvor dyrt lånet egentligt er, når både renter og gebyrer inkluderes. Løbetiden er et andet ord for længden på tilbagebetalingsperioden. Jo længere en løbetid, jo mere tid har du til at betale af.

Lån med omtanke

Der er naturligvis mange gode ting at sige om, at det er blevet så nemt og hurtigt at låne penge online. Det kan dog også blive en anelse for nemt, da du principielt kan tage beslutningen på to minutter og måske ikke når at gennemtænke lånet helt. Derfor er det vigtigt at låne med omtanke og at lade være med at låne mere, end du kan tilbagebetale.

Derudover gør du dig klogt i overveje, om lånet virkelig er nødvendigt, eller om der findes alternative løsninger.

Hvis du overvejer dine lån grundigt og undgår at tage forhastede beslutninger, vil du have større sandsynlighed for at få en god oplevelse med dit online lån.

Giv din bolig en kærlig hånd inden den kolde vinter

Dette er sponsoreret indhold

Vinteren er lige om hjørnet hvilket også betyder at de kolde temperaturer er over os. Vejret ændrer sig lige så stille og de varme klæder er så småt begyndt at fylde gadebilledet. Men det kolde vejr påvirker ikke kun os mennesker og hvor varm en jakke du skal have på når du skal ned og handle. Kulden går nemlig også ind og påvirker vores boliger og vores mulighed for at vedligeholde det i løbet af vinterhalvåret. Med stor sandsynlighed for sne og slud, kommer også at boligens ydre kan være svær at tilgå og det kan derfor være en god ide at forberede dit hus til vinteren. Læs med videre og få inspiration til hvordan du klæder dit hjem på til en kold vinter. 

Vinduer og døre

Når vinteren slår ind er det vigtigt at sikre sig at døre og vinduer er i ordentlig stand. Her skal du sikre dig at der ingen brud er på glas eller karmdele, hvilket ville kunne forårsage fugtskader i huset. Tjek derudover også om alle vinduer og døre lukker ordentlig i og om alle vinduer har hasper der kan lukkes. Tjek også fuger hele vejen rundt om vinduer og døre for at sikre at der ikke kan komme vand ind. Når sneen forsvinder kan du forkæle hjemmet med en vinduespudser. Bor du i hovedstadsområdet vil du kunne finde en her: Vinduespudser Haslev.

Facader

En anden ting du skal være ekstra opmærksom på inden vinteren kommer er husets facader. Vær sikker på at facaden ikke har revner eller sprækker hvor vand kan trænge ind. Dette kan være årsagen til større skader, som du med fordel kan undgå ved at undersøge facaden på dit hus inden kulden tager til. Uanset hvilken facade dit hus har er det vigtigt at tjekke for hule lyde, slitage og andre ting der kan forårsage store skader der kan være besværlige at have med at gøre om vinteren. Når sneen forsvinder vil du med fordel kunne give dine fliser en kærlig hånd med en Fliserens i Greve, hvis du er fra området. 

Tagrender

Når vinteren kommer er det også vigtigt at tage sig godt af sine tagrender. Disse skal tømmes for snavs, skidt og blade inden de muligvis snart fyldes med sne og slud. Derudover skal du sikre dig at de hælder tilstrækkeligt for at sne og vand kan løbe ordentligt ud. Blade og snavs er ofte årsagen til at tagrender stopper og vandet derfor søger op af. Dette kan du undgå ved at rense dem inden de fyldes med vand og sne.

Skift vinduerne ud, og reducér varmetab

Nye vinduer betaler sig, og fordelene både økonomisk, miljømæssigt og æstetisk er store. Vælg kvalitetsvinduer til hele boligen, og få dem udskiftet af dygtige håndværkere for et holdbart resultat. Få tilsendt tilbud fra 3 forskellige håndværkere online, og vælg den bedste eller afvis alle, uden at det koster dig noget som helst.

Skal du have sat nye vinduer i, er det en god ide at indhente minimum 3 tilbud fra flere håndværkere. Så er du sikker på at få en pris, der ikke er for høj. 

Udskift altid alle vinduer på én gang, også selv om nogle er mindre slidte end andre. Det bevarer æstetikken, øger boligværdien og en samlet pris på alle vinduer er billigere. Samtidig reducerer du varmetabet og får mindre vedligehold med moderne vinduer. 

Find håndværkerne online

Kvalitetsvinduer skal monteres korrekt, hvis du og din bolig skal have det optimale udbytte af nye vinduer. Men når du skal vælge håndværkere til vinduesudskiftning, bør du altid indhente tilbud fra flere håndværkere. Online på https://bygliga.dk/ kan du indsende din opgave og få tilsendt 3 håndværkertilbud helt uforpligtende og gratis.

Husk at beskrive, hvor mange vinduer du skal have udskiftet, størrelsen på dem og adgangsforholdene til din bolig – eksempelvis hvor højt vinduerne sidder, og om buske eller andet besværliggør adgangen til vinduerne. 

Angiv også korrekte mål. Her er det vigtigt, at du måler selve vindueshullet. Ikke vinduerne, der sidder i hullerne.

Vælg derefter den håndværker som har størst erfaring, og giver så detaljeret et tilbud som muligt. 

Betaler det sig at udskifte alle vinduer?

Det er sjældent en god idé kun at udskifte nogle vinduer i stedet for alle. Selvom nogle af vinduerne naturligt vil være mindre slidte end andre, kan det altid betale sig at udskifte alle på én gang, fordi: 

  • boligen får et ensartet udseende 
  • du kan få en billigere samlet pris
  • vinduerne får samme levetid

Ens vinduer overalt giver et æstetisk pænere resultat, som øger boligens værdi. Det er billigere på sigt at bestille alle vinduer på én gang, i stedet for at købe og sætte i med flere års mellemrum. 

Samtidig slipper du for håndværkerrod flere år i træk.

Nye vinduer betyder mindre varmetab

Moderne vindue har bedre isolering end gamle vinduer og kan derfor reducere varmetabet i en bolig markant. 

Samtidig øger de også din boligs værdi, og giver mindre vedligehold. Vedligeholdelsesfrie løsninger betyder ikke, at du skal gå på kompromis med æstetikken. Du kan sagtens bevare husets oprindelige udtryk med moderne vinduesløsninger. 

Er du i tvivl om, hvornår det er tid til at få udskiftet vinduerne? Så kontakt en fagmand og få en uforpligtende vurdering. Det betaler sig sjældent at vente for længe!

Skab et hyggeligt samlingspunkt i dit hjem med et nyt køkken

Mangler der et sted i dit hjem, hvor du kan samles med din familie i hverdagen? Det er ikke sikkert, at der til hverdag er tid til at samles i sofaen til en god film. Til gengæld er det oplagt at mødes i køkkenet, hvor du kan stå og lave mad, imens dine børn laver lektier eller spiller spil. Dit køkken kan fungere som et perfekt samlingspunkt, hvis det er indrettet til det. Hvis ikke dit køkken er godt indrettet, kan du overveje at give det en make-over.

Søg inspiration til dit nye køkken

Når du vil give dit køkken en make-over, kan det være en stor hjælp, hvis du søger noget inspiration forskellige steder. Du kan få inspiration til dit næste køkken på nettet, i boligmagasiner, i boligforretninger el.lign. Så snart du ser på en masse forskellige køkkener, vil du hurtigt blive klogere på, hvad du godt kan lide, og hvad du ikke kan lide. Det vil være en stor hjælp, når du skal ud og finde det helt perfekte køkken. Find inspiration til nyt køkken, bad, garderobe eller bryggers her.

Skab gode siddepladser i dit køkken

Når du indretter og designer dit køkken, skal du tænke over at skabe nogle gode siddepladser, som lægger op til, at der kan snakkes og hygges i køkkenet. Det er samtidig også oplagt med en eller anden form for bordplads, hvor der enten kan arbejdes eller laves lektier. Det er den slags, der gør, at dit køkken bliver til et samlingspunkt for hele familien.

Gør dit køkken personligt og hyggeligt

Hvis både du og din familie skal have lyst til at bruge tid i køkkenet, skal det være et hyggeligt og indbydende rum. Det kan du sørge for ved at indrette med søde nips og detaljer, som skaber en behagelig stemning.

Sådan skaber du drømmesoveværelset

Vores soveværelse er et sted, hvor vi tilbringer mange timer, både når vi er vågne, og når vi sover. Derfor er det også vigtigt, at du skaber et soveværelse, som du nyder at holde dig i. Dette betyder, at det skal indeholde elementer, som gør dig glad og i stand til at slappe af. De er ikke de samme elementer for alle mennesker, men her kan du læse om nogle forslag til ting, du kan gøre for at skabe drømmesoveværelset.

Men husk at i drømmesoveværelset er det, som i alle andre soveværelser, sengen, der er det vigtigste element. Så se mere her og find sengen til dit drømmesoveværelse.

Luk stjernehimlen ind

Det vigtigste element i soveværelset er sengen, her ligger du ned og slapper af. Men ofte betyder det, at du ligger og stirrer op i et tomt og kedeligt loft. Dette er synd og skam, da din udsigt ville have været meget bedre, hvis du lå uden for. Heldigvis er der en måde at kombinere de to ting på. Du kan nemlig placere et vindue i loftet, som vil gøre dig i stand til at ligge og nyde stjernehimlen, mens du ligger og slapper af i din seng. På den måde vil du skabe en helt anden atmosfære i soveværelset.

Mal væggene

I mange moderne soveværelser er væggene malet hvide, da mange fortrækker det helt simple look. Men dette tager også en del væk for hyggen. De hvide vægge kan nemlig nemt komme til at virke en smule kedelige og kolde. En god tilføjelse til drømmesoveværelset er derfor at male væggene i en mere varm farve. Det giver nemlig en lidt mere hyggelig stemning. Synes du dette virker en smule voldsomt, kan det også give en rigtig flot effekt blot at male en af væggene. På den måde bringer du stadig noget varme og liv ind i værelset.

Det skal du tænke over når du bygger

Skal du i gang med at bygge for første gang? Det kan måske være det er dit første hjem du bygger til dig og din familie? Uanset hvad grunden til dit byggeri er, så er der mange aspekter involveret med det at bygge et hus eller anden bygning. Her kan du læse lidt om de forskellige ting du bør tænke over, når du skal bygge.

Hvilket område befinder det sig i?

Vil du gerne skille dig ud fra mængden eller vil du gerne passe ind? Det er måske noget man godt kan spørge om til din personlighed, men det er også noget som gør sig gældende over for din bygning. Vil du gerne give huset eller bygningen et bestemt arkitektonisk udtryk eller vil du gerne have at folk lægger mærke til den? 

Uanset hvad svaret på disse spørgsmål er, så er det en god ide at tage et ekstra kig på dine omgivelser. Er der for eksempel asfalt lige ude foran din bygning, så har det indflydelse på de valg du tager omkring din bygnings udseende, når du går i gang med at bygge den.

Kig også gerne på hvor meget natur og grønne områder der er i nærheden af dig. Vil du gerne skabe en bygning der virker som en grøn oase midt i beton bygningerne omkring dig? Eller vil du gerne følge den industrielle stemning der ligger i det område du bygger i?

Det er omgivelser har meget stor indflydelse på hvilken slags bygning der er du ender med at bygge – alt efter om du gerne vil passe ind eller om du gerne vil skille dig ud. 

Hvad skal bygningen bruges til?

Selve funktionen af din bygning har også indflydelse på byggeriet og hvordan det er bygningen ender med at se ud. Dette er naturligvis især, hvis der er tale om en erhvervsbyning. Tænk gerne på hvilket slags inventar bygningen skal indeholde, da dette kan have stor indflydelse på indretning. Er det en kontorbygning, er det normalt med mange store vinduer, og flere mødelokaler med god plads til alt fra whiteboards, kontorstole og konferencestole til projektorer med lærreder til præsentationer.

Tænk også gerne på hvor mange etager bygningen skal have, da dette har indflydelse på for så lidt et fundament, du skaber under det, skal være. Et solidt fundament skaber en stærk bygning, Som kan holde på en del ting.

Tænk altid på sikkerheden 

Sikkerheden er noget af det allervigtigste der kan komme på tale, når man snakker om at bygge en bygning – både under selve byggeprocessen men også når man er færdig med selve bygningen og skal til at tage den i brug. 

Spørg gerne diverse sikkerhedseksperter ad hvordan du skal bære dig ad hvad med de forskellige dele af byggeprocessen. De kan komme med gode ideer og inspiration til hvordan du nemt kan sørge for at der er god sikkerhed på byggepladsen under selve byggeprocessen.

Snak også gerne med diverse bygmestre for at sikre dig at sikkerheden er helt i orden, når bygningen står færdig og du gerne vil til at tage den i brug. De tager nemlig længere uddannelser omkring hvordan man bygger sikre bygninger. 

Sørg også for at du overholder diverse regulationer og lovgivninger. Ofte er der forskellige lov og regulationer om, hvordan en bygning skal være bygget samt andre aspekter af dette, som du skal overholde for at bygningen faktisk er lovlige at opholde sig i at benytte sig af. 

Tag eventuelt fat i en god advokat ven eller hyr en advokat til at tage sig af netop denne opgave. Jo større opbygning er jo mere vigtigt er det at den overholder alle sikkerhedsreglerne.

Måder du kan skabe dig et hyggeligt hjem

Ude godt, men hjemme bedst. Hjemmet betyder meget for danskerne, hvor et hyggeligt hjem er noget flere stræber efter. Men hvordan skaber man egentlig et hyggeligt hjem? Hvad skal der til for at få skabt nogle mindeværdige stunder, steder hvor man kan slappe af, og steder hvor man kan være sammen, og have det godt? Her går vi igennem tre bud på, hvad du kan gøre for at skrue op for hyggen i dit hjem.

Byg en hytte i haven

En hytte i haven kan være en godt bud på et gør-det-selv projekt, der virkelig kan skabe rammerne for en god og hyggelig dag eller aften. En hytte i haven kan komme i mange forskellige former, hvor man enten kan bygge til børnene så de kan rende rundt og have det godt.

Man kan også bygge en hytte til hele familien, hvor man kan overnatte, se på stjernerne, og have en dejlig aften, med eller uden børn.

For at lave en hytte, får du brug for både værktøj og materialer. Læs om forskellige maskiner på Handytools, for at få et overblik over hvilket værktøj der kan blive relevant for dit byggeri, så du kan få den helt perfekte hytte.

Det kan dog godt være et tidskrævende projekt, alt efter hvor store dine ambitioner er for hytten. Derfor råder vi dig til at lave en plan for hvordan det skal se ud, hvilke mål der skal være, og se om det passer overens med hvad du gerne vil bruge hytten til.

Skaf dig en brændeovn

En mulighed for at skabe hygge inden i hjemmet, kan være ved at få anskaffet sig en brændeovn. At se på den levende ild danse, imens varmen breder sig ud i lokalet, kan være virkelig hyggeligt, og dejligt på en kold vinterdag.

Hvis du allerede har en brændeovn, er det nemt at tænke op i den igen. Når du tænder op, er det ikke ligegyldigt hvad du vælger at brænde af.

Du må ikke fyre op med trykimprægneret træ, paller, eller andet træ der er overfladebandlet. Du må heller ikke bruge træaffald, der kan indeholde rester af maling, lim, søm og lak. Husholdningsaffald og knust bygningsaffald må heller ikke bruges, da det kan indeholde plastik, søm og rester af spån- og gipsplader.

Du kan derimod vælge at bruge træpiller, hvor du kan finde danske træpiller fra eget savværk i højeste kvalitet.

Bløde og indbydende siddepladser

En tredje mulighed for at skabe hyggelige rammer i dit hjem, kan være ved at sørge for bløde og indbydende siddepladser.

Det er rart for enhver at smække benene op efter en lang dag, så derfor kan det være en god idé at investere i en blød lænestol, for at give stuen lidt ekstra hyggelig stemning. Bløde puder, stole, eller sofaer kan gøre en himmel til forskel når det kommer til at hygge sig. Det er bare mere behageligt end en hård overflade, og det bliver bare lidt mere indbydende til at blive siddende, og have det rart.