Bloggen

3 gode råd til indretning af bolig

På mange måder, er dit hjem en afspejling af, hvem du er som person. Derfor er det forståeligt at mange går op i hvordan deres hjem er indrettet, netop for at have de bedste omgivelser at være i, og samtidigt projektere hvem du er som person til andre. Det er så her, at hvis man ikke helt er tilfreds med sit hjem og syntes den ikke reflektere din personlighed, at der er hjælp at hente. Byg Total er tømrer i Valby og er et professionelt tømrerfirmaer du kan henvende dig til hvis renovering af dit hjem er på tale, ellers vil der i denne artikel blive gået i dybden med hvad du kan gøre for at optimere dit hjem, for bedre udstråling af hvem du er.  

Kolde/varme farver

En af de nemmere måder at transformere et rum, er ved maling af dine vægge. Udover møbler, så har dit farvetema en masse af sige omkring dig, og hvordan rummet bliver modtaget af gæster. I dette tilfælde kan man, inden renoveringen går i gang, beslutte sig for om man er en varm eller kølig person. Varme farver er indbydende og spændende, de fortæller om passion og hygge, hvorimod kolde farver er beroligende og giver en atmosfære af professionalisme. Så spørg dig selv hvad bedst passer til dig.

Stilen i dit hjem

Dit farvetema slutter ikke blot ved maling af vægge, men er også relevant når det gælder dine møbler. Det er her man kan køre noget kontrast, i form af mørke møbler og lys væg, eller have komplementære farver. Udover det, er der meget at sige om design og stil når det kommer til indretning af dit hjem, da der her er alt fra retro, ren og endda antikt stilart. Man vil aldrig kunne gøre alle tilfredse, så vælg hvad de er mest komfortable i. Det kan være et klinisk look er noget for dig, med pastel og lyse møbler der af moderne design. Eller måske du læner dig mod noget varmt og indbydende, som bløde træfarver og rig læder.    

Dit hjem skal kunne ånde

Det er vigtigt, nu når stil og farvetema er på plads, at du skaber et vis “flow” i dit hjem

Det betyder i bund og grund, at når du indretter, at du skal have sans for hvor dine møbler skal være, og hvorledes der er en “stig” igennem dit hjem. Dette er nemmere for nogle folk end andre, men hvis du er i tvivl, er der mange media outlets med fokus på hjem og bolig, med et mangfoldigt tal a boligentusiaster. Men ellers prøv at placer dine møbler sådan at de er både funktionelle, æstetiske og tillader tilpas bevægelse fra rum til rum.

Skal der males i firmaet?

Er det på tide at lave lidt om i firmaet og skal der til at males nyt? Nogle gange trænger det til at blive malet lidt om. Det er en god måde at skabe nye indtryk i firmaet. Men nogle gange skal det også blot opgraderes, når den gamle maling er begyndt at falme. Læs mere her om hvilke ting du skal overveje før du går i gang med at male i firmaet.

Hvilke farver skal du have i firmaet?

Før du går i gang med at male i firmaet så kan du naturligvis lige overveje, hvilke farver du egentlig gerne vil hive med i firmaet. Og her kan det eventuelt være en god idé lige at snakke med en boligindretningsarkitekt. Hvis man ikke selv har så godt forstand på alt det visuelle, så kan det være meget rart at snakke med en, som virkelig har forstand på sagerne. Og det har en boligindretningsarkitekt så absolut.

Her kan det blandt andet være en god ide at tænke på hvilke farver dit firma generelt har i for eksempel dit logo og lignende. Ofte har man nogle helt bestemte firmafarver, som er en del af ens branding. Det kan være en god ide at tænke på at indføre dette i firmaet arbejdsplads også. På den måde skaber man en større holdånd omkring arbejderne som virkelig føler de er en del af noget større.

Men samtidig skal man naturligvis tænke på at skabe nogle dejlige arbejdspladser, hvor det er dejligt at opbevare sig. Det betyder altså også, at man ikke skal hive de hidsigste farver frem. Det kan hurtigt skabe en meget ’vild’ stemning, som ikke lige skaber det bedste arbejdsmiljø.

Hvad er dit budget?

Når man skal i gang med at male på arbejdspladsen, så skal man naturligvis også tænke lidt på, hvor stor ens budget er. Du kan eventuelt tage et kig på en engrospris maling, som ofte kan gøre det en lille smule billigere at anskaffe maling som firma.

Generelt er det en god ide at bestille sin maling inde på nettet, da der her ofte kan findes frem til nogle meget billige forhandlere. Grundet de mange forhandlere, som sælger maling på nettet, så bliver der nemlig større konkurrence på markedet. Og som du allerede er godt bekendt med, så vil en større konkurrence også ofte resulterer i lavere priser. Derudover er der naturligvis alle de gode tilbud, som man absolut også skal holde øje med når man køber maling hjem på nettet. Dem er der ofte mange at finde af.

Find en entreprenør til dit projekt

Går du og din virksomhed med planer om at bygge til? Det er et større projekt, og det er med garanti noget, der har været undervejs længe. Man beslutter sig ikke bare for at bygge om eller bygge til fra den ene dag til den anden, det er en længerevarende proces, hvor der med garanti løbende er blevet evalueret på fordele og ulemper samt budgettering.

En ombygning eller etablering af nye bygninger er typisk set som en investering. Med tiden skulle det gerne kunne give så meget pote, at det tjener sig selv ind, så I i stedet kan nyde godt af den ekstra omsætning, de rette omgivelser faciliterer for. Det kan være alt fra en ekstra montage- eller samlehal, der giver mulighed for øget produktion, til etableringen af et domicil, hvor jeres daglige arbejdsgang kan være, ligesom der er plads til alt fra oplæg til møder eller almindeligt kontorarbejde.

Den rette rådgivning

Det er ikke sikkert, du lige føler dig som en haj til at planlægge projekter i den størrelsesorden, der formentlig er langt fra de almindelige opgaver, du har i forbindelse med din virksomhed. Det er til gengæld her, en hovedentreprenør kommer ind i billedet. Med en entreprenør har du mere eller mindre alt, du skal bruge, for gennem en sådan vil hele byggeriet blive planlagt og udført. Det er naturligvis gennem et samarbejde med dig, hvor I bliver enige om de ting, der skal bygges, så du snart kan stå med det færdige resultat.

Det er også rart at have fat i en entreprenør med kendskab til lokalområdet. Det betyder, at materialerne og håndværkerne er tættere på, og med en, der kender til det, der er tæt på, vil processen med at udvælge de rette folk og forhandlere gå meget lettere. Du kan med fordel prøve at kigge på, hvem i dit område, der findes.

Find din næste håndværker på nettet

Hvis du snart har brug for en ny håndværker, der kan hjælpe dig i huset, så er det på nettet at du skal finde dem. På internettet har du ofte gode muligheder for at finde frem til alle de håndværkere, som befinder sig lige præcis i dit lokalområde. Du har også mulighed for at læse mere om den enkelte håndværker, for at finde ud af hvem du skal hyre. Læs mere her om emnet.

Brug håndværker databaser

Det gode ved at finde sin håndværker inde på nettet er, at man kan benytte sig af specifikke håndværker databaser. Der er i de seneste par år kommet rigtig mange databaser frem omkring forskellige ting, som man eventuelt kan søge efter på nettet. Du kan dermed for eksempel finde databaser hvorigennem du kan finde alle de ledige boliger rundt omkring i landet. På samme vis kan du også benytte en side som https://www.haandvaerkernoeglen.dk/.

På denne side kan du hurtigt danne dig et bredt overblik over, hvilke håndværkere der befinder sig rundt omkring i landet. Du kan søge efter lige præcis dit postnummer og den type håndværker, som du har brug for. Dernæst vil der komme en lang liste frem omkring alle de håndværkere, som du kan vælge i dit område. Dette er naturligvis meget praktisk.

Det er meget rart at man på denne måde hurtigt kan danne sig et vidt begreb om, hvilke håndværkere der er i nærheden af dig. Hvis du kigger dig rundt omkring i byen, så kan det trods alt svært at finde ud af. Nogle gange er man ikke rigtig klar over, hvilke håndværkere man egentlig har at vælge imellem. Derfor kan en database som denne være rigtig rart for at man bedre kan danne sig et indtryk af den enkelte håndværker.

Undersøg de enkelte håndværkers hjemmesider

Når det så er sagt, så er det stadigvæk vigtigt at man laver sine egne undersøgelser. Man skal stadigvæk ind på de enkelte håndværkers hjemmesider og lige kigge sig lidt omkring. På de enkelte hjemmesider kan man trods alt lære meget mere omkring den enkelte håndværker.

På hjemmesiderne kan man for eksempel lære mere om, hvor længe disse håndværkere har været i faget. Er de meget nye? Eller har de mange årtiers erfaring bag sig?

Dernæst er den god idé at kigge nærmere på hvilke anmeldelser der er omkring de enkelte håndværkere. Nogle gange kan du finde det det inde på deres hjemmeside. Men du kan også finde frem til det på andre sider, hvor sådan noget information bliver samlet.

Er et samlelån noget for dig?

Passer et samlelån ind i din økonomi? Og hvad er et samlelån overhovedet? Dette vil du få svar på i denne artikel. Danskerne låner som aldrig før og derfor er der kommet mange forskellige muligheder inden for dette område. Når du er ude efter at låne penge, eller refinansiere dine eksisterende lån, skal du altid sætte dig grundigt ind i tingene først, så du kan træffe en beslutning baseret på korrekt information.

Hvad er et samlelån?

Hvis du har flere forskellige samlelån, som du betaler af på, kan det være fordelagtigt at samle dem alle til ét lån – og dette kaldes et Samlelån. Den overordnede idet med et samlelån er at reducere renteomkostninger og desuden gøre din økonomi mere overskuelig. Jo mindre et beløb du låner, jo højere vil renterne typisk være. Dette er bestemt ikke ensbetydende med du bør låne større beløb, da lån aldrig er ideelle. Men, det betyder at hvis du allerede har forskellige lån, bør du undersøge muligheden for et samle lån.

Fordele ved et samlelån

Ofte vil mange have flere forskellige lån, hos flere forskellige udbyder. Dette er fordi, er du igennem tiden måske har shoppet efter det billigste lån flere gange, og det billigste lån er ikke altid hos den lånudbyder, som du allerede benytter. Der er intet galt i, at du optager lån det billigste sted. Men når du har flere med tiden, betyder det at du kan risikere at miste overblikket over din økonomi. Dette hjælper samlelånet med. Derudover har det også før nævnte fordel i form af en besparelse på renter, fordi lånene bliver omlagt til ét større lån.

Husk at være ansvarlig

Husk altid kun at låne hvis det er strengt nødvendigt for dig og lån kun hvad du kan betale tilbage. Du bør desuden kun optage lån hvis du har en stabil økonomi og husk altid at være opmærksom på Årlige Omkostninger i Procent.

Din guide til vinduespudsning

Der er ikke noget mere tilfredsstillende end at have helt rene og nypudsede vinduer. Nogle gange kan man endda føle, at det bliver et helt andet rum med et helt andet lys efter, at man har pudset vinduer. Det er dog også ofte en ting, som man skal tage tilløb til, da det både er tidskrævende og fysisk hårdt projekt at pudse alle vinduer i et hus. Det betyder, at der nogle gange kan gå rigtig lang tid imellem, at man får pudset sine vinduer. Heldigvis så finder der i dag professionelle vinduespudsere, som man kan leje til at pudse ens vinduer. Så hvis du heller ikke orker at pudse alle dine vinduer, så kan du overveje at leje en professionel til at gøre jobbet. Det kan du bl.a. gøre ved at søge Vinduespudser Middelfart, hvor du derefter kan finde mange professionelle vinduespudsere. Men hvis du vil gøre det selv har vi lavet en guide til dig her.

Godt udstyr

Det vigtigste, når man skal pudse vinduer selv, er at have ordentligt udstyr. Man kan derfor ikke bare bruge den samme skraber som man også bruger på badeværelset. 

Det vigtigste er at have en god skraber, indvasker og viskestykker, for uden det får man i hvert fald ikke rene vinduer. Det vigtigste er dog at have en god skraber, for uden den får du aldrig helt rene vinduer. Derudover så er det også vigtigt, at man har den rigtige sæbe til vinduerne, så man sørger for, at de bliver helt rene. 

Vandet

Man skal selvfølgelig bruge vand til at pudse vinduer, men det kan være en god ide ikke bare at tage vandet fra vandhanen. Der er nemlig rigtig meget kalk i vandet fra vandhanen. Kalket kan gøre, at der nemmere kommer striber på dine vinduer, når du pudser dem. Så hvis du gerne vil undgå striber på dine vinduer, så kan det være en god ide at bruge vand uden kalk. Det kan du få ved f.eks. at bruge vand fra en regnvandstønde eller en kondenstørretumbler. 

Vejret

Man skal selvfølgelig både pudse vinduer indendørs og udendørs. Man kan altid pudse vinduer indendørs, og man kan essentielt også pudse vinduer udendørs altid. Det eneste du skal være opmærksom på er, at hvis det er høj solskin, så skal du være meget hurtig med din skraber og din klud, da vandet hurtigere tørrer på vinduerne. Det gør, at der hurtigere kommer striber og andre pletter på vinduerne.  

Sådan gør du garagen flot og struktureret

Der er visse rum i hjemmet, som kan være vanskelige at indrette og gøre flotte. En af dem er garagen. Selvom garagen måske ikke umiddelbart er et rum, man bruger så meget tid i, kan man sagtens få god brug af pladsen på forskellige måder.

Det kan dog komme til at se lidt rodet ud derinde, og det kan derfor være en god ide på forskellige måder at skabe en smule mere struktur. Hvis du mangler en ny og flot garageport til, kan du finde den flere steder – Find din nye garageport her.

Start med en oprydning

Når du skal i gang med at gøre garagen flottere og mere struktureret, er det en god ide at starte med en god gammeldags oprydning. På den måde kan du få fjernet alle de ting, der ikke skal være der, og som bare fylder.

Du kan også finde ud af, hvad du egentligt har til at ligge derude – måske du finder noget, du helt havde glemt, at du havde. Når du har fået ryddet op, kan du gå i gang med at organisere de forskellige ting. det kan være en god ide at lave forskellige bunker eller kasser, så du kan se, hvor meget du har af de forskellige ting.

Kasser og andet organisering

Hvis du gerne vil gøre organiseringen af garagen så nem som muligt, er det en god ide, hvis du benytter dig af kasser til opbevaring. Disse er nemme at få fat i, og er derudover en god måde, at organisere ting på.

Noget der kan gøre denne opbevaring i kasser endnu bedre, er hvis du benytter dig af mærkater, så du kan se, hvad der er i de enkelte kasser. På den måde kan du altså gøre din garage ikke kun flottere at se på, men også mere struktureret.

Guide til at få en terrasse af høj kvalitet

Der er mange, som prioriterer terrassen højt i deres hjem. Det kan der være mange gode grunde til. Det giver således rigtig god mening at få en terrasse af høj kvalitet, så man kan være sikker på, at terrassen har lang holdbarhed.

Her får du således en lille guide, som kan hjælpe dig med at få en terrasse af høj kvalitet.

Få terrassebrædder af høj kvalitet af Wimex

Når du skal få lavet en terrasse, så skal du først og fremmest have fat i nogle terrassebrædder. Det er netop disse, som skal være af høj kvalitet, hvis du ønsker, at du skal have en god terrasse. Vælg kvalitet med Wimex.

Det er en rigtig god ide at vælge terrassebrædder fra en webshop. Disse giver nemlig typisk mulighed for, at du nemt kan få leveret terrassebrædderne lige til din hoveddør. Der er altså ingen besværligheder, når du skal vælge terrassebrædder af høj kvalitet.

Det er også en god ide, at du vælger nogle terrassebrædder af et materiale, som falder i din smag. Det er nemlig terrassebræddernes udseende, som bestemmer, hvordan din terrasse kommer til at se ud i sidste ende. Du kan således se på udvalget af terrassebrædder af Wimex for at finde de rette.

Få hjælp til at bygge terrassen eller gør det selv

Hvis du vil have en terrasse af høj kvalitet, så skal den selvfølgelig også bygges ordentligt, så der ikke vil være nogle problemer med terrassen i fremtiden.

Hertil kan du vælge at få professionel hjælp til at få terrassen bygget. Dette er oplagt, hvis du ikke kan finde ud af at bygge terrassen på egen hånd.

Find ud af hvordan du bedst tager dig af din terrasse

Det er godt at finde ud af, hvordan du bedst kan tage dig af dine terrassebrædder fra Wimex, så terrassen vil forblive i god stand.

Bliv klædt på til dit vinduesprojekt

Hvis du også er glad for gør-det-selv-projekter, er det rigtig vigtigt, at du ikke går på kompromis med dit arbejdstøj. Hvis du selv har mod på at lægge kræfter i selv at sætte dine nye vinduer i, er det selvfølgelig vigtigt, at du er påklædt som en professionel. Det helt rigtige arbejdstøj vil helt klart gøre dit projekt til en bedre oplevelse. Derudover skal du også altid huske at passe godt på dig selv imens. Her giver det bedste arbejdstøj dig altid den gode beskyttelse.  

Hold varmen under udendørsarbejde 

Vi ved alle, hvordan det danske vejr nogle gange kan være helt utilregneligt, men så er det rigtig vigtigt, at man er forberedt til gør-det-selv-projekter i alt slags vejr, hvis de foregår udendørs. Til det kolde danske vejr, kan det være rart med en lækker og behagelig termojakke, der giver dig den varme, du har brug for. Termojakker i god kvalitet er nemlig oftest også åndbare, så de er helt perfekte til, hvis du skal bevæge dig og være aktiv, som man jo er, når der skal sættes vinduer i. De er også helt perfekte til beklædning i flere lag, hvor du så kan skifte rundt i lagene, når vejret hele tiden skifter.  

Arbejdshandsker  

De mest udsatte steder ved udendørs manuelt arbejde er hænderne og fødderne, som du ikke mindst skal passe rigtig godt på, så du undgår unødvendige skader. Hvis vinden er kold og hænderne er bare, kan det gå ud over dig og dit projekt. Undgå stive og kolde hænder med vabler ved at beklæde dig med et par varme arbejdshandsker og sikr dig optimal komfort under dit arbejde. Så kan dit fokus fastholdes på dit projekt, der kun kan blive bedre, når du har det bedste arbejdstøj på.  

Hvis du skal bære mange tunge ting som eksempelvis dine nye vinduer, er det vigtigt, at du også har de helt rigtige sko, der kan beskytte dig, hvis uheldet er ude og du skulle tabe værktøj eller tunge elementer over dine fødder. Her skal du selvfølgelig have nogle lækre og fleksible sikkerhedssko, der kan fås til alt slags vejr. Så kan du bevæge dig frit rundt, mens du ikke skal bekymre dig om sikkerheden. 

Dit næste gør-det-selv-projekt  

Er det ikke kun vinduerne, der skal udskiftes? Skal haven også passes? Skal der bygges et legehus til børnene? Brug arbejdstøj til alle dine projekter i hus og have og oplev, hvordan arbejdstøj kan gøre dit projekt meget lettere og mere sikkert. Så sikrer du dig, at du kan fortsætte med dine projekter i meget længere tid og trods alt slags vejr og små uheld.  

Vælg totalentreprise, når du skal i gang med en større renovering

Med en totalentreprise kan du overlade arbejdet til dygtige håndværkere og slippe for besværet med at koordinere

Når man er på jagt efter en ny bolig, står det højt på manges liste at finde et hus, der kommer med historie og charme. Det kunne være en murermestervilla fra 1920 eller måske et arkitekttegnet parcelhus fra 60’erne med mange attraktive features. I ældre huse kan man ofte fornemme historiens vingesus, og tanken om at andre mennesker har boet i huset tidligere, giver huset karakter og personlighed. Derudover indeholder ældre huse typisk mange fine detaljer og levn fra traditionelle byggeskikke, som ikke fås i samme grad ved nybyggede huse.

Selvom det kan give stor værdi at bo i et ældre hus, er der dog også ulemper ved at købe et gammelt hus eller lejlighed. Først og fremmest kan det være, at boligen ikke egner sig til nutidens livsstil med samtalekøkkener, to badeværelser, bryggers, carport m.m. Boligen kan også være slidt efter mange års brug. Derudover kan der være fejl og mangler ved boligen, som gør, at man er nødt til at igangsætte en større renovering.

Der kan altså være mange grunde til at sætte gang i en større renovering, og hvis du står overfor sådan et projekt, kan det være en god idé at overveje en totalrenovering.

Hvorfor skal jeg vælge en totalentreprise?

Kort fortalt kan totalentreprise – også kaldet hovedentreprise – betegnes som den proces, hvor du lader et større håndværkerfirma (et entreprisefirma) stå for renoveringen af dit hus eller lejlighed. Du indgår en aftale med firmaet og sætter dem ind i dine behov og ønsker, hvorefter de tager sig af alt det praktiske arbejde. Entreprisefirmaet sørger for koordinering af faggrupper, at budgettet bliver overholdt, og at projektet styres i hus efter dine ønsker.

Med en totalentreprise eller hovedentreprise skal du dermed ikke døje med det hårde fysiske arbejde, det er at renovere en bolig – du kan bare glæde dig til den dag, hvor boligen står færdig. Din opgave i forbindelse med en totalentreprise er at vælge de materialer, der skal bruges, og sætte retningen for æstetikken.

Hvis du leder efter et dygtigt entreprisefirma, der kan hjælpe med en totalentreprise eller fagentreprise, er Arensbach det helt rigtige valg. De har gennemført mange forskellige entrepriser og kan med garanti også hjælpe dig.