Bloggen

Vælg totalentreprise, når du skal i gang med en større renovering

Med en totalentreprise kan du overlade arbejdet til dygtige håndværkere og slippe for besværet med at koordinere

Når man er på jagt efter en ny bolig, står det højt på manges liste at finde et hus, der kommer med historie og charme. Det kunne være en murermestervilla fra 1920 eller måske et arkitekttegnet parcelhus fra 60’erne med mange attraktive features. I ældre huse kan man ofte fornemme historiens vingesus, og tanken om at andre mennesker har boet i huset tidligere, giver huset karakter og personlighed. Derudover indeholder ældre huse typisk mange fine detaljer og levn fra traditionelle byggeskikke, som ikke fås i samme grad ved nybyggede huse.

Selvom det kan give stor værdi at bo i et ældre hus, er der dog også ulemper ved at købe et gammelt hus eller lejlighed. Først og fremmest kan det være, at boligen ikke egner sig til nutidens livsstil med samtalekøkkener, to badeværelser, bryggers, carport m.m. Boligen kan også være slidt efter mange års brug. Derudover kan der være fejl og mangler ved boligen, som gør, at man er nødt til at igangsætte en større renovering.

Der kan altså være mange grunde til at sætte gang i en større renovering, og hvis du står overfor sådan et projekt, kan det være en god idé at overveje en totalrenovering.

Hvorfor skal jeg vælge en totalentreprise?

Kort fortalt kan totalentreprise – også kaldet hovedentreprise – betegnes som den proces, hvor du lader et større håndværkerfirma (et entreprisefirma) stå for renoveringen af dit hus eller lejlighed. Du indgår en aftale med firmaet og sætter dem ind i dine behov og ønsker, hvorefter de tager sig af alt det praktiske arbejde. Entreprisefirmaet sørger for koordinering af faggrupper, at budgettet bliver overholdt, og at projektet styres i hus efter dine ønsker.

Med en totalentreprise eller hovedentreprise skal du dermed ikke døje med det hårde fysiske arbejde, det er at renovere en bolig – du kan bare glæde dig til den dag, hvor boligen står færdig. Din opgave i forbindelse med en totalentreprise er at vælge de materialer, der skal bruges, og sætte retningen for æstetikken.

Hvis du leder efter et dygtigt entreprisefirma, der kan hjælpe med en totalentreprise eller fagentreprise, er Arensbach det helt rigtige valg. De har gennemført mange forskellige entrepriser og kan med garanti også hjælpe dig.

Guide: Forskellene på fire slags facadepuds

Der findes mange typer – her guides du til at finde den rette facadepuds

Når du har besluttet dig for at benytte facadepuds på dit hus’ facade, er det med at vælge den helt rette puds. Valget afhænger af, hvordan du gerne vil have, at facaden skal se ud bagefter – skal det være en facade med meget struktur, eller skal den helst være så glat som muligt? 

For at opnå det resultat, du drømmer om, skal du vælge en puds, der passer til. Herunder kan du læse om fire forskellige slags facadepuds, der passer til forskellige udtryk.

Facadepuds 1: Strukturpuds

Strukturpuds er en meget populær type af facadepuds. Den har en fin kornstørrelse, hvilket giver en fin og glat facadeoverflade, og den slører de ujævnheder, der måtte være i underlaget.

Facadepuds 2: Rillepuds

Rillepuds fås i mange kornstørrelser, så alt efter hvad du vælger, vil resultatet variere. Kornene er aflange i stedet for den typiske runde form, og det betyder, at overfladestrukturen får et aflangt mønster. Mønsteret afhænger dog meget af, hvordan pudsen påføres.

Facadepuds 3: Ekstra finkornet puds

Ekstra finkornet puds er – som navnet indikerer – en meget glat puds, der kan skabe en fuldstændig glat overflade. Det kan dog kun lade sig gøre, hvis man har været utroligt omhyggelig med underpudsen for at undgå slæbelys, da pudsen ikke skjuler ujævnheder i underlaget.

Facadepuds 4: Effektpuds

Effektpudsens konsistens er sej og dejagtig, og det gør den meget formbar, når den påføres facaden. Det gør det muligt for dig at lave strukturer på facaden med fx en stiv kost eller spartlen i sig selv.

Facadepuds i høj kvalitet fra Sto

Sto er eksperter i facader – lige fra facadens konstruktion til det yderste og endelige lag puds eller maling. Derfor har de naturligvis også et stort udvalg af produkter inden for facadepuds, herunder både struktur-, rille- og effektpuds samt ekstra finkornet puds. Hvis du ønsker et byggemateriale af høj kvalitet, der er udviklet med fokus på bæredygtighed, bør du tage et kig på Stos udvalg af facadepuds.

Let proces til nyt gulv

Vil du gerne have nyt gulv men kan ikke rigtigt overskue processen? Du er garanteret ikke den eneste. Fra man foretager sit køb af klinker og fliser, til man rent faktisk står med sit nye gulv, kan der sagtens gå lang tid, og det er ikke alle, der helt kan kapere det, og derfor ikke rigtig får det gjort.

Men det er der løsning for. Her kan du altid udnytte de altid ekstra store lagre, der gør, at de fliser, du har forelsket dig i, med stor sandsynlighed altid er på lager, ligesom der er den service, at du kan få opbevaret dine sten fra du har købt dem, til de skal bruges. Du slipper altså for at skulle opbevare mange kvadratmeter fliser i dit hjem.

Desuden er udvalget enormt bredt, og du finder her Danmarks billigste natursten. Du behøver med andre ord ikke nødvendigvis at ruinere dig selv for at blive et gulv rigere.

Fliser er ikke bare fliser …

Men fliser spiller en stor rolle i rigtig mange dele af dit hjem, både udendørs og indendørs. Uanset om du er på jagt efter fliser til badeværelse, køkken eller haven skal du nok kunne finde noget, der lever op til dine håb, så du kan få dem lagt og virkelig nyde dem hen over sensommeren, hvis det er det, du gerne vil. Det er en fantastisk følelse, når man ser en gammel drøm blive ført ud i livet. Det kan være noget, du har ventet på længe og nu endelig har fået muligheden for at gøre.

Et skifergulv er råt og kan virkelig skabe liv i de forskellige rum. Igen er det et materiale, der er meget robust og derfor kan lægges og anvendes både indendørs og udendørs. Det er en mørk sten, der let skaber kontrast til de møbler, der er i nærheden, helt naturligt.

Ny dobbeltseng til at dele med kæresten? Vælg den rette

Er du flyttet sammen med kæresten, skal du skifte boksmadrassen ud med en dobbeltseng. Her har du masser at vælge fra, og det er et overvejelseskøb. For skal du have en dobbeltseng af god kvalitet, kan du sagtens risikere at skulle af med 30-40.000 kr. I hvert fald hvis du ønsker en elevationsseng, der giver dig og partneren gode nætter og morgener. Lær her, hvordan du finder rette dobbeltseng.

En dobbeltseng skal give plads at boltre jer på

At du skal vælge den rette størrelse, giver sig selv, og det kender du fra din gamle seng. Men ved køb af dobbeltseng bliver en ny dimension lagt til. For ikke blot skal du sørge for, at der er plads til, at du og partneren kan ligge bekvemt uden at falde over kanten. Du skal også være sikker på, at den nye dobbeltseng levner plads nok til, at I efter behov kan ligge hver for sig med lidt luft imellem jer.

Får ryggen rette støtte om natten?

Vigtigt er det, at sengen støtter ordentligt op om rygsøjlen. Sjovt er det ikke at have et kontorjob, hvor du bøjer nakken henover tastaturet dagen lang, bare for så at ligge på en madras, der ikke yder korrekt støtte af ryggen. Rygsøjlen skal ligge sådan, at den er på linje med sengens side, når du sover på ryg eller side. Når du ikke ligger skævt, er der ikke stor fare for, at du vrider rygsøjlen om natten.

Få dine behov imødekommet

Heldigvis tager markedet for senge i dag højde for de variationer i behov, kunder kan stå med. Så hvad du og partneren end måtte ønske inden for madras, sengegavl, stellets materiale og evt. muligheder for elevation, skal du ikke lede evigt. Tjek tilbud på dobbeltsenge i dag, og find den rette.

Få mest muligt ud af dit soveværelse

Når soveværelset skal indrettes, er det selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at man har en god seng, der passer til ens kropsform, så man understøtter kroppen bedst muligt. Vigtig er også placeringen af sengen, for der skal være plads til et sengebord ved siden af. 

Søvn er altafgørende

Et soveværelse er et værdifuldt rum. Det er det fordi, det er her, man sover, og søvn er en af de vigtigste faktorer for et velfungerende liv. Hvis man ikke får den optimale søvn om natten, kan det være svært at finde overskuddet frem i løbet af en dag. Man kan godt klare sig igennem et par dage med søvnunderskud, men hvis det er tendensen, vil man mærke effekten på bagkant på et tidspunkt. Mangel på søvn kan mærkes helt fysisk – man kan føle sig udmattet og ude af kræfter, men det kan altså også mærkes mentalt, og humøret har tendens til at dale, hvis man er træt. Man er mere påvirkelig og sensitiv overfor flere ting, end man normalvis vil være. Der kan nævnes et hav af grunde til at det er vigtigt at få en passende søvn, og faktisk er der punkter, man kan gå ind og justere, så man har forudsætningerne for at sove godt om natten. Der er nemlig mange ting, der spiller ind, og faktisk begynder metoderne allerede fra tidlig aften. 

Undgå skærmen inden man skal sove

Mange kan måske nikke genkende til, at det kan være svært at gå fra at have lavet noget aktivt eller bare have været i en anden sindstilstand, til pludselig at skulle lægge sig fladt ned og lukke øjnene for at sove. Det er godt at forudsætte en glidende overgang, så det ikke er så kontrastfyldt. Den glidende overgang skal ikke bestå af nogen for for elektronik, for ved at ligge med sin mobil lige inden man skal sove, glemmer man trætheden. Synderen er det blå lys, der er i skærmen. Dette lys signalerer nemlig til hjernen, at det er tid til at stå op, og derved bliver det sværere at falde i søvn. Man skal hellere kaste sig over noget fysisk som en bog, man kan ligge og læse i, indtil øjenlågene bliver tunge. Lad mobilen ligge i dit sengebord.

De gode aftenrutiner

De gode rutiner, inden man skal sove, spiller en stor rolle, men hvad vigtigt også er, er omgivelserne. Det er en god regel, at man bruger soveværelset til dét, det er beregnet til, og prøver at undgå at opholde sig for meget derinde med andre aktiviteter, når man ikke skal sove. På den måde ved hjernen, at det er tid til søvn, når man indtræder i rummet. Det er også vigtigt, at der er en god temperatur – det skal hverken være for varmt eller for koldt. Lyset har også noget at skulle have sagt. Det kan nemlig være svært at sove – især om sommeren – hvis der er helt lyst udenfor. Selvfølgelig kan man heller ikke komme udenom, at det er en god idé at investere i en god seng, for det er udgangspunktet for en god nattesøvn. Hav også et sengebord ved siden af din seng, hvor du kan have et glas vand stående.

Klar dig bedre igennem de varmeste sommerdage

Synes du også nogle gange, at det kan gå hen at blive helt ulideligt varm om sommeren? Ikke nok med at solen stråler varmer alting op, så kan det tilmed også let blive fugtigt i luften, som kun gør tingene værre. For alt det gode, som sommeren bringer med sig, er varmen trods alt ikke altid påskønnet. Derfor har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du bedre klarer dig igennem de varmeste sommerdage uden at miste besindelsen.

Dit valg af vinduer betyder en hel del

Du ved sikkert godt, at der er stor forskel på vinduer. Der er nemlig nogle, der er bedre end andre, og det er ikke ubetydeligt, når det kommer til at regulere varmen i dit hjem.

Ligesom du ville vælge nogle vinduer, der er velisolerede, som kan holde godt på varmen om vinteren, så er det faktisk også vigtigt at vælge velisolerede vinduer, når du ikke vil have et alt for varmt hus om sommeren.

Derudover kan dit valg af vinduer også påvirke, hvor meget dit hus bliver varmet op i løbet af dagen. Dine vinduer kan nemlig også skabe en drivhuseffekt i hjemmet. Derfor er det altså også en god idé at se på, hvordan vinduerne er placerede i forhold til solen.

Hvis du virkelig vil tage et godt valg, som kan glæde dig i løbet af sommeren, så er termoruder helt geniale. De har nemlig en solafskærmende effekt, som betyder, at det vil blive nemmere at regulere temperaturen i dit hjem.

Køl også dit hjem ned

Hvis du sørger for, at temperaturen er nem at regulere derhjemme, således at hverken varme eller kulde siver ud gennem vinduerne, vil du også få mere ud af at køle hjemmet ned.

Du kan ved hjælp af et airconditionanlæg nemt ændre temperaturen. Sådan vil du kunne bevare en behagelig temperatur indenfor, når varmen stiger udenfor.

Træhuse giver dig æstetik og stemning

Sponsoreret indlæg

Mange drømmer om at bo i et arkitekttegnet træhus – gælder det også for dig? Læs med herunder

Træhuse – vi kender dem fra Sverige, hvor de har været den foretrukne boform i århundreder. I Sverige ligger de karakteristiske rød- og hvidmalede træhuse smukt som perler på en snor i de svenske skove. De emmer af sjæl og hygge. Det er dog ikke kun Sverige, der er vild med træhuse – også i Danmark dukker der flere og flere træhuse op. Selvom det særligt har været murstenshuse, der har præget landskabet i Danmark, har flere danskere fået øjnene op for værdien af træhuse, blandt andet fordi de er smukke at se på og er stemningsfulde og hyggelige at opholde sig i. Læs flere fordele ved træhuse herunder.

Fordelene ved træhuse frem for murstenshuse

Der er mange fordele ved at bo i et træhus. Først og fremmest kan de bygges i alle former, størrelser og stilarter. Om du ønsker et helt klassisk træhus, som vi kender fra Sverige, eller om du er til et stramt og minimalistisk hus, kan du få det, som du ønsker. Huset kan males i netop den farve, du ønsker – rød, hvid og sort er alle tre klassiske valg, men du kan også vælge den mere modige udgave som blå, grøn eller gul.

En anden fordel ved træhuse er, at de er mere bæredygtige end huse konstrueret af beton og mursten. Træ er en vedvarende ressource, hvilket betyder, at hvis man fælder en håndfuld træer til at bygge et hus af, kan man nemt plante tilsvarende mængde træer. På den måde kan man få et smukt træhus uden at tære på jordens ressourcer. I modsætning hertil er beton og mursten enormt ressourcetungt at producere, da der skal store mængder vand og energi til.

Køb et arkitekttegnet træhus – Trelleborgs træhuse er helårs

Hvis du ønsker et arkitekttegnet træhus, som kan bruges året rundt, kan du tage fat i Trelleborg, som har stor erfaring på området for træhuse. Siden 1963 har de bygget mere end 7.000 træhuse til danske familier, så de ved, hvordan de skal designes og konstrueres bedst muligt. Med fokus på kvalitet, energibesparelser og indeklima får du et unikt tilpasset, arkitekttegnet træhus, der passer til dig og din familie.

Få sikret dine vinduer og døre i hjemmet, så du kan føle dig helt sikker og tryg

Selvom det måske ikke er noget, man tænker så meget over, så har vinduerne og dørene nogle meget vigtige funktioner for hjemmet. Blandt andet holder de på varmen i huset, hvis de altså er sat rigtigt i! Derudover er de faktisk også med til at ændre på husets udseende. Hvis man for eksempel har nogle døre eller vinduer, der er meget slidte, hvilket blandt andet kan ses i form af nogle splintrede dørkarme eller nogle revnede ruder, har det en negativ effekt på husets udseende, da resten af huset så også kommer til at se slidt ud.

Hold udefrakommende ude

Dog er den vigtigste funktion ved vinduerne og dørene, at de giver en sikkerhed for den, der bor i huset. Det gør de, da man kan lukke udefrakommende ude ved at lukke døren og vinduerne, så man kan have sit eget privatliv. Dog er det vigtigt at få udstyret vinduerne og dørene med en lås, hvis man vil være sikker på at kunne holde de udefrakommende helt ude. Hvis man enten ikke har en lås på døren og vinduerne, eller hvis nogle af låsene er gået i stykker, så kan godt komme til at mærke en følelse af ubehag, da man så ikke har sikkerheden i at kunne låse andre ude.

Kontakt professionelle låsesmede

If you need new locks, or you would like to have the old ones repaired, then you can contact a locksmith Valby , who can easily handle this work for you. If you want to feel completely safe from getting a burglary in your home, then the locksmiths can install burglar-proof and insurance-approved locks, and they can even recode your lock so that access can be restricted to your home. That way, you can feel as safe as possible, so if that sounds like something for you, take a look at the page.

Dette kan låsesmedene også klare for dig

Låsesmedene, som du kan kontakte via denne side, kan klare alle mulige slags opgaver for dig, og disse opgaver består ikke kun i at sætte nye låse i dit hjem. Hvis uheldet skulle være ude, og du har låst dig selv ude af dit hjem eller din bil, så kan låsesmedene låse dig ind igen. De kan også installere en automatisk dørlukning, så du ikke engang behøver at lukke døren efter dig!

Skab unikke udendørsarealer

Er du træt af at gå hen ad en havegang, hvor fliserne ligger ujævnt, er knækkede og ukrudtet gror op mellem revnerne? Selvfølgelig kan du give det en højtryksrensning og give dem nyt liv, men du kunne også overveje, om det i virkeligheden er på tide, at du får lagt helt nye fliser. Måske har fliserne, der ligger der allerede, ligget der siden huset oprindeligt blev bygget. Dermed er det ikke sikkert, at du har haft indflydelse på, hvilke sten der blev valgt.

Det kan du få. Der findes et utal af forskellige fliser, man kan anlægge på sin havegang, og med nem montage går det let. Du kan lynhurtigt give hele matriklen et nyt look, og selvom det udelukkende er fliserne, du skifter, kan det være med til at gøre, at selve huset også kommer til at se friskere og mere indbydende ud. Førstehåndsindtryk betyder meget, og her har fliser en hel del at skulle have sagt.

Når man har sagt A, må man også sige B

Det betyder også, at hvis først du begynder at omlægge havegangen, så følger indkørslen også med. Tit hænger de to ting sammen, og så nytter det ikke, at typen af fliser skifter undervejs. Der findes en lang række fliser til indkørsel, som både kan holde til, at bilerne kører frem og tilbage hen over dem, og som giver et flot look. Der er flere forskellige ting at vælge mellem, og du kan vælge alt fra en flise med et meget strømlinet og glat udseende til en, der er mere rå og som fremstår lidt mindre ordentlig.

Det hele handler om, hvordan resten af haven ser ud. Hvis du går meget op i at have en have, der står snorlige, så kan en simpel sten være med til at fremhæve det, mens en have, hvor vilde blomster skyder frem, kan have gavn af rå fliser.

Gruer du for nattesøvnen? Her er vores tips til at sove mere og bedre

Søvn er vigtigt og endda essentielt for dig. Du har med sikkerhed mærket det på egen krop og velbefindende at en dårlig søvn om natten har stor betydning om dagen. Hvis det blot drejer sig om en énkelt dårlig nattesøvn, kan du tage revanche næste nat, men hvis du gentagne gange vågner uden at føle dig ordentligt udhvilet, så bør du hurtigt gøre noget ved problemet. Man har nemlig brug for nok og god søvn til at styrke sin psyke, sit immunforsvar og sin hukommelse, men tilpas søvn gør mange gavnlige ting for dig. Derfor kan du i denne artikel få råd og vejledning til at få en god nats søvn. 

Sengen er vigtigt

Hvor spædbørn sover omkring 16 timer i døgnet og ældre mennesker kun sover seks eller færre timer, så ender vi alligevel med at tilbringe cirka en tredjedel af vores levetid i sengen. Dette må siges at være en betydelig del og sengen skal således være en del af og sørge for vores søvn. Sengen er altså vigtig og for at finde et stort udvalg af senge, kan du gå ind på Sengetid.dk. Hvis du allerede ved, om du sover bedst på eksempelvis en blød seng og elsker plads at brede dig på, så har du et godt udgangspunkt for at finde en perfekt seng. Hvis du blot ved, at du sover dårligt, kan du prøve at kortlægge sengens kvaliteter og mangler, men også dine søvnpræferencer, og hermed er du bedre stillet til at finde en bedre seng.

Skab et miljø til søvn

Hvis du vil undgå at ligge og stirre op i loftet eller at vågne i løbet af natten, så kan du med fordel skabe et bedre miljø for søvn i soveværelset. Du kommer rigtig langt med at skabe mørke, hvilket nemt gøres med mørklægningsgardiner. Derudover vil et god sovemiljø være helt frit for alt der minder om smartphones, tablets og computere. Ikke nok med deres smarte, men desværre også stressende funktioner, så udsender de også et lys, som er søvnhæmmende. Du bør altså blot nøjes med et natlampe eller sengebordslampe til at finde vej eller at læse en god bog inden sengetid. 

Et mindset til søvn

Hvis du lægger dine elektroniske apparater fra dig omtrent en time inden sengetid, er du allerede i gang med en god soverutine. Og netop en soverutine kan gøre dig gavn, da du på denne måde fortælle og fastslår for kroppen at den skal koncentrere sig om at sove og restituere. Hertil kan du også benytte dig af et varmt og afslappende bad eller en omgang meditation eller mindfulness før du lægger dig til at sove.