Bloggen

Skift vinduerne ud, og reducér varmetab

Nye vinduer betaler sig, og fordelene både økonomisk, miljømæssigt og æstetisk er store. Vælg kvalitetsvinduer til hele boligen, og få dem udskiftet af dygtige håndværkere for et holdbart resultat. Få tilsendt tilbud fra 3 forskellige håndværkere online, og vælg den bedste eller afvis alle, uden at det koster dig noget som helst.

Skal du have sat nye vinduer i, er det en god ide at indhente minimum 3 tilbud fra flere håndværkere. Så er du sikker på at få en pris, der ikke er for høj. 

Udskift altid alle vinduer på én gang, også selv om nogle er mindre slidte end andre. Det bevarer æstetikken, øger boligværdien og en samlet pris på alle vinduer er billigere. Samtidig reducerer du varmetabet og får mindre vedligehold med moderne vinduer. 

Find håndværkerne online

Kvalitetsvinduer skal monteres korrekt, hvis du og din bolig skal have det optimale udbytte af nye vinduer. Men når du skal vælge håndværkere til vinduesudskiftning, bør du altid indhente tilbud fra flere håndværkere. Online på https://bygliga.dk/ kan du indsende din opgave og få tilsendt 3 håndværkertilbud helt uforpligtende og gratis.

Husk at beskrive, hvor mange vinduer du skal have udskiftet, størrelsen på dem og adgangsforholdene til din bolig – eksempelvis hvor højt vinduerne sidder, og om buske eller andet besværliggør adgangen til vinduerne. 

Angiv også korrekte mål. Her er det vigtigt, at du måler selve vindueshullet. Ikke vinduerne, der sidder i hullerne.

Vælg derefter den håndværker som har størst erfaring, og giver så detaljeret et tilbud som muligt. 

Betaler det sig at udskifte alle vinduer?

Det er sjældent en god idé kun at udskifte nogle vinduer i stedet for alle. Selvom nogle af vinduerne naturligt vil være mindre slidte end andre, kan det altid betale sig at udskifte alle på én gang, fordi: 

  • boligen får et ensartet udseende 
  • du kan få en billigere samlet pris
  • vinduerne får samme levetid

Ens vinduer overalt giver et æstetisk pænere resultat, som øger boligens værdi. Det er billigere på sigt at bestille alle vinduer på én gang, i stedet for at købe og sætte i med flere års mellemrum. 

Samtidig slipper du for håndværkerrod flere år i træk.

Nye vinduer betyder mindre varmetab

Moderne vindue har bedre isolering end gamle vinduer og kan derfor reducere varmetabet i en bolig markant. 

Samtidig øger de også din boligs værdi, og giver mindre vedligehold. Vedligeholdelsesfrie løsninger betyder ikke, at du skal gå på kompromis med æstetikken. Du kan sagtens bevare husets oprindelige udtryk med moderne vinduesløsninger. 

Er du i tvivl om, hvornår det er tid til at få udskiftet vinduerne? Så kontakt en fagmand og få en uforpligtende vurdering. Det betaler sig sjældent at vente for længe!

Skab et hyggeligt samlingspunkt i dit hjem med et nyt køkken

Mangler der et sted i dit hjem, hvor du kan samles med din familie i hverdagen? Det er ikke sikkert, at der til hverdag er tid til at samles i sofaen til en god film. Til gengæld er det oplagt at mødes i køkkenet, hvor du kan stå og lave mad, imens dine børn laver lektier eller spiller spil. Dit køkken kan fungere som et perfekt samlingspunkt, hvis det er indrettet til det. Hvis ikke dit køkken er godt indrettet, kan du overveje at give det en make-over.

Søg inspiration til dit nye køkken

Når du vil give dit køkken en make-over, kan det være en stor hjælp, hvis du søger noget inspiration forskellige steder. Du kan få inspiration til dit næste køkken på nettet, i boligmagasiner, i boligforretninger el.lign. Så snart du ser på en masse forskellige køkkener, vil du hurtigt blive klogere på, hvad du godt kan lide, og hvad du ikke kan lide. Det vil være en stor hjælp, når du skal ud og finde det helt perfekte køkken. Find inspiration til nyt køkken, bad, garderobe eller bryggers her.

Skab gode siddepladser i dit køkken

Når du indretter og designer dit køkken, skal du tænke over at skabe nogle gode siddepladser, som lægger op til, at der kan snakkes og hygges i køkkenet. Det er samtidig også oplagt med en eller anden form for bordplads, hvor der enten kan arbejdes eller laves lektier. Det er den slags, der gør, at dit køkken bliver til et samlingspunkt for hele familien.

Gør dit køkken personligt og hyggeligt

Hvis både du og din familie skal have lyst til at bruge tid i køkkenet, skal det være et hyggeligt og indbydende rum. Det kan du sørge for ved at indrette med søde nips og detaljer, som skaber en behagelig stemning.

Sådan skaber du drømmesoveværelset

Vores soveværelse er et sted, hvor vi tilbringer mange timer, både når vi er vågne, og når vi sover. Derfor er det også vigtigt, at du skaber et soveværelse, som du nyder at holde dig i. Dette betyder, at det skal indeholde elementer, som gør dig glad og i stand til at slappe af. De er ikke de samme elementer for alle mennesker, men her kan du læse om nogle forslag til ting, du kan gøre for at skabe drømmesoveværelset.

Men husk at i drømmesoveværelset er det, som i alle andre soveværelser, sengen, der er det vigtigste element. Så se mere her og find sengen til dit drømmesoveværelse.

Luk stjernehimlen ind

Det vigtigste element i soveværelset er sengen, her ligger du ned og slapper af. Men ofte betyder det, at du ligger og stirrer op i et tomt og kedeligt loft. Dette er synd og skam, da din udsigt ville have været meget bedre, hvis du lå uden for. Heldigvis er der en måde at kombinere de to ting på. Du kan nemlig placere et vindue i loftet, som vil gøre dig i stand til at ligge og nyde stjernehimlen, mens du ligger og slapper af i din seng. På den måde vil du skabe en helt anden atmosfære i soveværelset.

Mal væggene

I mange moderne soveværelser er væggene malet hvide, da mange fortrækker det helt simple look. Men dette tager også en del væk for hyggen. De hvide vægge kan nemlig nemt komme til at virke en smule kedelige og kolde. En god tilføjelse til drømmesoveværelset er derfor at male væggene i en mere varm farve. Det giver nemlig en lidt mere hyggelig stemning. Synes du dette virker en smule voldsomt, kan det også give en rigtig flot effekt blot at male en af væggene. På den måde bringer du stadig noget varme og liv ind i værelset.

Det skal du tænke over når du bygger

Skal du i gang med at bygge for første gang? Det kan måske være det er dit første hjem du bygger til dig og din familie? Uanset hvad grunden til dit byggeri er, så er der mange aspekter involveret med det at bygge et hus eller anden bygning. Her kan du læse lidt om de forskellige ting du bør tænke over, når du skal bygge.

Hvilket område befinder det sig i?

Vil du gerne skille dig ud fra mængden eller vil du gerne passe ind? Det er måske noget man godt kan spørge om til din personlighed, men det er også noget som gør sig gældende over for din bygning. Vil du gerne give huset eller bygningen et bestemt arkitektonisk udtryk eller vil du gerne have at folk lægger mærke til den? 

Uanset hvad svaret på disse spørgsmål er, så er det en god ide at tage et ekstra kig på dine omgivelser. Er der for eksempel asfalt lige ude foran din bygning, så har det indflydelse på de valg du tager omkring din bygnings udseende, når du går i gang med at bygge den.

Kig også gerne på hvor meget natur og grønne områder der er i nærheden af dig. Vil du gerne skabe en bygning der virker som en grøn oase midt i beton bygningerne omkring dig? Eller vil du gerne følge den industrielle stemning der ligger i det område du bygger i?

Det er omgivelser har meget stor indflydelse på hvilken slags bygning der er du ender med at bygge – alt efter om du gerne vil passe ind eller om du gerne vil skille dig ud. 

Hvad skal bygningen bruges til?

Selve funktionen af din bygning har også indflydelse på byggeriet og hvordan det er bygningen ender med at se ud. Dette er naturligvis især, hvis der er tale om en erhvervsbyning. Tænk gerne på hvilket slags inventar bygningen skal indeholde, da dette kan have stor indflydelse på indretning. Er det en kontorbygning, er det normalt med mange store vinduer, og flere mødelokaler med god plads til alt fra whiteboards, kontorstole og konferencestole til projektorer med lærreder til præsentationer.

Tænk også gerne på hvor mange etager bygningen skal have, da dette har indflydelse på for så lidt et fundament, du skaber under det, skal være. Et solidt fundament skaber en stærk bygning, Som kan holde på en del ting.

Tænk altid på sikkerheden 

Sikkerheden er noget af det allervigtigste der kan komme på tale, når man snakker om at bygge en bygning – både under selve byggeprocessen men også når man er færdig med selve bygningen og skal til at tage den i brug. 

Spørg gerne diverse sikkerhedseksperter ad hvordan du skal bære dig ad hvad med de forskellige dele af byggeprocessen. De kan komme med gode ideer og inspiration til hvordan du nemt kan sørge for at der er god sikkerhed på byggepladsen under selve byggeprocessen.

Snak også gerne med diverse bygmestre for at sikre dig at sikkerheden er helt i orden, når bygningen står færdig og du gerne vil til at tage den i brug. De tager nemlig længere uddannelser omkring hvordan man bygger sikre bygninger. 

Sørg også for at du overholder diverse regulationer og lovgivninger. Ofte er der forskellige lov og regulationer om, hvordan en bygning skal være bygget samt andre aspekter af dette, som du skal overholde for at bygningen faktisk er lovlige at opholde sig i at benytte sig af. 

Tag eventuelt fat i en god advokat ven eller hyr en advokat til at tage sig af netop denne opgave. Jo større opbygning er jo mere vigtigt er det at den overholder alle sikkerhedsreglerne.

Måder du kan skabe dig et hyggeligt hjem

Ude godt, men hjemme bedst. Hjemmet betyder meget for danskerne, hvor et hyggeligt hjem er noget flere stræber efter. Men hvordan skaber man egentlig et hyggeligt hjem? Hvad skal der til for at få skabt nogle mindeværdige stunder, steder hvor man kan slappe af, og steder hvor man kan være sammen, og have det godt? Her går vi igennem tre bud på, hvad du kan gøre for at skrue op for hyggen i dit hjem.

Byg en hytte i haven

En hytte i haven kan være en godt bud på et gør-det-selv projekt, der virkelig kan skabe rammerne for en god og hyggelig dag eller aften. En hytte i haven kan komme i mange forskellige former, hvor man enten kan bygge til børnene så de kan rende rundt og have det godt.

Man kan også bygge en hytte til hele familien, hvor man kan overnatte, se på stjernerne, og have en dejlig aften, med eller uden børn.

For at lave en hytte, får du brug for både værktøj og materialer. Læs om forskellige maskiner på Handytools, for at få et overblik over hvilket værktøj der kan blive relevant for dit byggeri, så du kan få den helt perfekte hytte.

Det kan dog godt være et tidskrævende projekt, alt efter hvor store dine ambitioner er for hytten. Derfor råder vi dig til at lave en plan for hvordan det skal se ud, hvilke mål der skal være, og se om det passer overens med hvad du gerne vil bruge hytten til.

Skaf dig en brændeovn

En mulighed for at skabe hygge inden i hjemmet, kan være ved at få anskaffet sig en brændeovn. At se på den levende ild danse, imens varmen breder sig ud i lokalet, kan være virkelig hyggeligt, og dejligt på en kold vinterdag.

Hvis du allerede har en brændeovn, er det nemt at tænke op i den igen. Når du tænder op, er det ikke ligegyldigt hvad du vælger at brænde af.

Du må ikke fyre op med trykimprægneret træ, paller, eller andet træ der er overfladebandlet. Du må heller ikke bruge træaffald, der kan indeholde rester af maling, lim, søm og lak. Husholdningsaffald og knust bygningsaffald må heller ikke bruges, da det kan indeholde plastik, søm og rester af spån- og gipsplader.

Du kan derimod vælge at bruge træpiller, hvor du kan finde danske træpiller fra eget savværk i højeste kvalitet.

Bløde og indbydende siddepladser

En tredje mulighed for at skabe hyggelige rammer i dit hjem, kan være ved at sørge for bløde og indbydende siddepladser.

Det er rart for enhver at smække benene op efter en lang dag, så derfor kan det være en god idé at investere i en blød lænestol, for at give stuen lidt ekstra hyggelig stemning. Bløde puder, stole, eller sofaer kan gøre en himmel til forskel når det kommer til at hygge sig. Det er bare mere behageligt end en hård overflade, og det bliver bare lidt mere indbydende til at blive siddende, og have det rart.

Sådan kan du få din drømmebolig

Der er altid noget, vi går og drømmer om, når det kommer til vores bolig. Der er så mange forskellige måder, du kan få din drømmebolig på, og først og fremmest er det naturligvis vigtigt, at du er ærlig over for dig selv, og at du på den måde finder ud af, hvad der egentlig er vigtigt for dig, når det kommer til din bolig.

Det er naturligvis også altid en god idé at være realistisk i dine drømme, så du ikke drømmer om den største villa på Strandvejen, hvis du ikke har en økonomi, der kommer til at gøre sådan en mulig på et tidspunkt. Så find først og fremmest ud af, hvad der er realistisk, og hvad der så betyder noget for dig.

Du kan starte med at opdatere din nuværende bolig

Det kan være, at du allerede har en skøn bolig, der ligger rigtig godt, og som du godt kunne se for dig kunne blive til din drømmebolig. Måske trænger den til at blive frisket lidt op og gjort i stand indeni, så du kan føle dig bedre tilpas. Det er altid vigtigt at sørge for at renovere sin egen bolig, så den forholder sig lækker og flatterende at blive boende i.

Samtidig er det naturligvis også vigtigt, at du har en masse maskiner og produkter i hjemmet, som du er glad for, og som gør din hverdag meget nemmere at håndtere. Det kan blandt andet gælde sådan noget som din opvaskemaskine, da særligt denne maskine gør en stor forskel for manges hverdag, da du slipper for at skulle tage opvasken flere gange dagligt. Du kan finde den bedste opvaskemaskine i test, så du kan være sikker på, at du har den bedste model.

Derudover er det naturligvis vigtigt, at du har de rette møbler i hjemmet, der er med til at gøre dig glad, som er behagelige at bruge, og som alle sammen passer sammen i stilen, så du kan være glad for din indretning og den generelle stil, der er i din egen bolig.

Start forfra og byg dit helt eget drømmehus

Nybygning af hus er en rigtig god mulighed for dig, der gerne vil have et drømmehus, hvor du helt selv har valgt det hele. Det er muligt at købe en byggegrund i dag og så arbejde sammen med en dygtig murer til at bygge dit helt eget hus. Dette er en lang og spændende proces, hvor du skal vælge alle de forskellige dele af dit hus, så du kan være sikker på, at du får det helt perfekte hus til dig og din familie.

Her er der rigtig mange valg, der skal træffes, men det er også den perfekte mulighed for dig til at få den bolig, du altid har drømt om. Her bestemmer du nemlig selv sådan noget som plantegningen, antal rum, badeværelser, størrelsen på køkkenet og meget mere. Samtidig er hjemmet helt friskt og nyt, når du flytter ind, hvilket bare giver mange meget mere livsglæde.

Nye døre kan skabe et fantastisk indeklima

Hvis du står over for en renovering af dit hjem, eller måske sommerhuset her i sommervarmen, så er der en del af hjemmet, som man aldrig må glemme, men som de færreste måske skænker en tanke over vigtigheden af.

Det er selvfølgelig husets døre vi tænker på her.

En dør er ikke bare en stopklods for tyve eller uvedkommende det er også en del af husets personlighed, derfor skal du overveje hvordan den skal se ud, og ikke mindst hvad den er lavet af.

Materialet gør en stor forskel

Når du er ude og købe en ny dør, så er det vigtigt at du lægger nogle tanker i, hvilket materiale din dør skal laves i.

En af de store faktorer er jo bl.a. Hvor døren skal sidde, men i høj grad også hvor meget vedligeholdelse du ønsker der skal ydes på din nye dør i mange år fremover.

Mange vælger en dør i træ eller alu, hvor andre måske ønsker en dør der er lavet i plast.

Uanset hvilket materiale du vælger, så påvirker det også æstetikken og sikkerheden i døren. 

Brug vinduer til at skabe liv i hjemmet

Har du overvejet om der skal være vinduer i din nye dør?

Hvis din dør sidder i et rum i huset, hvor der ikke skal være meget liv, som fx. Et lukket bryggers, så er lys måske ikke det vigtigste at lukke ind.

Sidder døren til gengæld i forlængelse af en stue et køkken eller andet rum, hvor der normalt er meget liv, så kan et vindue give det ekstra lys, der gør at der kommer mere liv i rummet, så du og din familie kan nyde lysindfaldet.

Der findes mange forskellige typer af vinduer der kan bruges i din dør, og det kan samtidig være med til at regulere på indeklimaet i huset.

Sådan kommer du i hus med dit næste byggeprojekt

Der er altid mange projekter, du kan starte i dit hjem eller på byggepladsen, hvor der skal bygges noget helt fra bunden. Det er en spændende proces, hvor alle muligheder nærmest er åbne, og hvor du virkelig skal tænke over, hvordan du kan komme i mål med det, du netop står og drømmer om.

Men der er lang vej til at kunne komme i mål med det færdige byggeprojekt, og ofte kræves det i hvert fald, at du har styr på alle planerne, inden du går i gang, ligesom du også bør have kontakt til de rette mennesker, der kan hjælpe dig med at komme i mål.

Når du skal bygge om derhjemme

Der er rigtig god grund til at bygge om i dit nuværende hjem, hvis du ikke er helt tilfreds med de muligheder, du har i hjemmet. Her er det en god idé at finde ud af, hvordan du kan få plads til det, du drømmer om, i dit hjem.

For nogen betyder det, at der skal bygges ud, men for andre kan det være en idé at udforme boligen på en anden måde, så pladsen bliver udnyttet på en helt ny måde. Det kan blandt andet ske ved at du flytter nogle af væggene.

Det kræver naturligvis, at du kan finde ud af at forestille dig, hvordan dit hjem kan se ud, hvis du rykker nogle af væggene, men faktisk kan det godt lade sig gøre at få mere plads ved at flytte en væg eller to.

Inden du går i gang med denne proces, er det vigtigt at hive far i en professionel. Nedrivning af stabiliserende væg er ikke umuligt, men det kræver, at du arbejder sammen med en, der ved, hvad han eller hun laver, og så du kan sørge for at alle de rette udregninger og tilladelser er i hus, inden du går i gang.

Når du skal bygge noget helt fra bunden

Hvis du i stedet vil have en masse frihed, er det bedst at starte sit projekt helt fra bunden og simpelthen bygge det op fra starten af selv. Dette er en god idé, hvis du skal lave et større projekt, og hvor der virkelig skal tænkes ud af boksen i forhold til design og arkitektur.

Det kan være svært at komme i mål med et større byggeprojekt, da der er så mange forskellige ting, der skal spille sammen, og der er mange forskellige eksperter, der skal ind over projektet, hvilket gør det kompliceret.

Hvis du gerne vil have, at det hele forløber smertefrit og så godt som muligt, er det en god idé at få hjælp til byggepladsindretning, så du kan være sikker på, at byggepladsen og hele projektet er indrettet på en måde, der giver mening.

Det er særligt større byggeprojekter, der har behov for denne service, men det betyder også, at de langt hurtigere kommer i mål og undgår, at der sker for mange fejl og problemer, når der skal bygges.

Sådan får du mere varme for pengene til dit hjem

Som du nok allerede ved, er det vigtigt at du har nogle gode vinduer i din bolig, så al varmen ikke kommer til at slippe ud igennem dem. Det kan være med til at give dig en langt højere varmeregning, end du ønsker, og det er altid sjovt at skulle bruge en masse ekstra penge på varme i boligen.

Samtidig er det også vigtigt, at du sørger for at få isoleret din bolig ordentligt, så du kan slippe for, at varmen også suser ud igennem dine vægge. Det er i det hele taget vigtigt at få sørget for, at alle dele af boligen er lavet til at holde godt på varmen.

Spar penge på varmeregningen med en varmepumpe

Derudover er det naturligvis også vigtigt at se på, hvordan du varmer dit hjem op, og om der er en mulighed for at bruge en anderledes metode, der giver dig mere og bedre varme for pengene end den, du allerede bruger.

Rigtig mange ældre boliger kører i dag med opvarmning ved et fyr med enten gas eller olie. Og det kan godt være en udmærket løsning, der synes at fungere godt, men når det kommer til prisen, er der ikke nogen tvivl om, at det også er en meget dyr løsning.

Her er det i stedet en god idé for dig at undersøge, om du ville kunne få mere varme for pengene ved i stedet at bruge en varmepumpe. Og i rigtig mange tilfælde er det netop muligt at spare en masse penge, hvis du vælger at skifte til en varmepumpe.

En varmepumpe er yderst effektiv, og du får dermed hurtigt varmet hjemmet op, når du tænder for den. Samtidig bruger den langt mindre energi, og dermed får du meget mere varme for pengene.

Der findes forskellige varmepumper, og en luft-til-luft varmepumpe er det billigste valg og mest populært for mindre boliger og fritidshuse, mens en luft-til-vand varmepumpe er god til almindelige hjem.

Få hjælp til din bolighandel af en professionel advokat

Hvis du står og skal til at købe et nyt hus, er det naturligvis altid en god idé at kigge på, hvordan huset i dag bliver opvarmet, og om det er noget, der fungerer på en effektiv måde, som du kan bruge, når du flytter ind.

Men det er kun en af mange praktiske beslutninger, du skal kigge på, når du skal købe et nyt hus, og det kan godt være overvældende at skulle stå med det hele selv. Derfor er det en god idé at advokatrådgivning af en professionel og dygtig boligadvokat, der kan være på din side af handlen og bistå dig i alle de juridiske beslutninger, du skal træffe. Når det kommer til at skulle købe en bolig, er det en god idé at få denne professionelle rådgiver med ind over, da det er de færreste af os, der rigtigt kan håndtere en masse juridiske termer og selve det at skulle læse en lang og kompliceret aftalekontrakt igennem.

Brugte kontorstole fungerer perfekt som gamer-stole

Nu synes jeg ikke selv, at jeg er specielt nærig, men når knægten kommer og plager om en original gamer-stol til flere tusinde kroner, så synes jeg lige, at vi skal klappe hesten, og undersøge, om der dog ikke findes andre velegnede siddefaciliteter på markedet, herunder i kategorien brugte kontorstole.

Knægten så noget slukøret ud efter den melding, for hvor fedt ville det lige være for ham at invitere kammeraterne med hjem til gamer-events, hvis de skulle sidde i sådanne afdankede møbler som brugte kontorstole og spille. Det kunne han da ikke tilbyde dem, mente ham. Ydermere ville det være totalt nederen for ham, når nu alle de andre havde rigtige gamer-stole derhjemme.

Holmris spiller med på ideen om brugte kontorstole

Jeg bad ham om at slå koldt vand i blodet, og lige afvente, hvad mine små undersøgelser på nettet ville resultere i, før han satte sig hen i et hjørne og trak surmule-masken på. Det indvilligede han da heldigvis i til slut.

Efter lidt søgen frem og tilbage på nettet faldt jeg over Holmris – en virksomhed, som ud over brugte kontorstole, også sælger andre spændende kontorartikler og møbelinventar. De havde et spændende udvalg i brugte kontorstole på nettet, som jeg kunne købe på stående fod, men jeg tog alligevel kontakt til dem for at høre, hvad de ellers lå inde med. Jeg forelagde dem mit dilemma omkring gamer-stole kontra brugte kontorstole, og de kunne heldigvis godt se, hvori problemet lå.

Til al held havde de dagen forinden netop modtaget et parti brugte gamer-stole, som de var lidt i tvivl om, de faktisk kunne sælge, da de normalt kun solgte brugte kontorstole og lignende. Jeg fik lokket dem til at sende mig ekstra info og billedmateriale på de brugte gamer-stole, så jeg fik en fornemmelse af, om det var noget, vi skulle købe til knægten.

Gamer-stole fungerer perfekt – også selv om de ikke er brugte kontorstole

Inden jeg lagde ordren hos Holmris, talte jeg lige med konen om købet, for vi havde faktisk planlagt en lille overraskelse til knægten i anledning af hans fødselsdag om en lille måneds tid. Fordi stolene var så billige, besluttede vi os for at købe fem styks af slagsen – så er der også god plads til kammeraterne, når de kommer på besøg for at game.

Vi er faktisk allerede påbegyndt indretningen af det kælderlokale, som skal være knægtens eget gamer-lokale i huset, selv om vi har bildt sønnike ind, at rummet skal bruges til vaskerum i stedet for det nuværende vaskerum.

Så nu går vi blot og glæder os til at se knægtens ansigt, når han åbner gaverne på sin fødselsdag i næste måned. Det bliver godt, og det bliver stort – især for knægten selv.