Bloggen

Skab unikke udendørsarealer

Er du træt af at gå hen ad en havegang, hvor fliserne ligger ujævnt, er knækkede og ukrudtet gror op mellem revnerne? Selvfølgelig kan du give det en højtryksrensning og give dem nyt liv, men du kunne også overveje, om det i virkeligheden er på tide, at du får lagt helt nye fliser. Måske har fliserne, der ligger der allerede, ligget der siden huset oprindeligt blev bygget. Dermed er det ikke sikkert, at du har haft indflydelse på, hvilke sten der blev valgt.

Det kan du få. Der findes et utal af forskellige fliser, man kan anlægge på sin havegang, og med nem montage går det let. Du kan lynhurtigt give hele matriklen et nyt look, og selvom det udelukkende er fliserne, du skifter, kan det være med til at gøre, at selve huset også kommer til at se friskere og mere indbydende ud. Førstehåndsindtryk betyder meget, og her har fliser en hel del at skulle have sagt.

Når man har sagt A, må man også sige B

Det betyder også, at hvis først du begynder at omlægge havegangen, så følger indkørslen også med. Tit hænger de to ting sammen, og så nytter det ikke, at typen af fliser skifter undervejs. Der findes en lang række fliser til indkørsel, som både kan holde til, at bilerne kører frem og tilbage hen over dem, og som giver et flot look. Der er flere forskellige ting at vælge mellem, og du kan vælge alt fra en flise med et meget strømlinet og glat udseende til en, der er mere rå og som fremstår lidt mindre ordentlig.

Det hele handler om, hvordan resten af haven ser ud. Hvis du går meget op i at have en have, der står snorlige, så kan en simpel sten være med til at fremhæve det, mens en have, hvor vilde blomster skyder frem, kan have gavn af rå fliser.

Vil du gerne have en spiselig have?

Det er ikke nogen hemmelighed, at der i dag er mange af os, der drømmer om den skønne, grønne oase, som også er spiselig. Det er den fauna og flora, der bare omfavner en, så snart man træder ud i den, og det er, hvad end man vil forkæle sin synssans, sin lugtesans eller sin smagssans.

Derfor er det nu også blevet mere og mere populært at skabe små bede i sin have til netop at gro spiselige ting. Det kan for eksempel være bær som jordbær, blåbær og hindbær, det kan være grøntsager som ærter og bønner, og det kan være krydderurter som timian og persille.


Det til maven og det til øjnene med flora og fauna

Dog er der også mange, der sætter en dyd i at have en have, der er fyldt med skønne farver. Derfor er det mindst lige så vigtigt at have områder, der bugner af smukke blomster. De bidrager til mere naturlighed og skaber et yndefuldt kig ud i haven.

Derudover bidrager de med skønne dufte, og nogle af disse er endda også spiselige eller har andre gode egenskaber for haven. Det kan for eksempel være, at de fremmer det vilde dyreliv, eller også kan det være, at de holder ukrudt og skadedyr borte.

Find de højbede der passer ind i din udendørs indretning

Uanset hvad du drømmer om med din have og den oase, du gerne vil skabe, så kan det være relevant for dig med nogle smukke kvalitets højbede. Med højbede og højbede kasser har du nemlig mulighed for at skabe den flora og fauna, du ønsker og samtidig sørge for, at det bliver inkorporeret smukt og naturligt i din indretning af dit uderum.

Og især højbede i jern er særligt populære nu, idet de bidrager med et rustikt, men stadig stilrent og stilsikkert look.

3 ideer som du kan forbedre dit køkken med

Når man kommer til at sidde og kede sig en dag, så kender mange mennesker sikkert godt til følelsen af, at ens fingre begynder at krible efter at lave et eller andet projekt for at fordrive tiden. Når man er i dette humør, så kan man nemt komme til at sidde og fokusere på de ting i ens hjem, som trænger til at blive opfrisket.

Ofte kan du lave mange små og gode forbedringer selv ved at være lidt kreativ. Men hvis du dog ikke er den kreative type, men stadig gerne vil have et ”hjemmelavet” præg i dit hjem og køkken, så kan du kigge på et håndlavet køkken hos HCI, sådan at du kan få dit drømmekøkken.

Uanset om du er til professionelle ”hjemmelavede” løsninger, eller dine egne diy-projekter, så kan du finde inspiration herunder.

1. Vælg et køkken med handcrafted interior

Nogle gange kræver forbedringer i ens hjem og specielt ens køkken, at man får skabt nogle løsninger, som er designet specifikt til én selv og ens hjem. Hvis du derfor gerne vil have nogle optimale og perfekte løsning til dit køkken – eller hjem generelt – så bør du gå efter handcrafted interior.

Handcrafted interior laver møbler, som bliver snedkereret specifikt til dig. På denne måde kan du få opfyldt dine egne personlige drømme og behov, hvilket helt klart er en stor fordel. Skulle det dog være mere end et enkelt møbel eller to, som du mangler, så laver de også hele køkkener, hvormed du snildt kan få udlevet dine køkkendrømme på denne måde.

2. Genbrug brugte konservesdåser til opbevaring

Hvis du er mere til at lave et diy projekt, hvorfor så ikke være lidt miljøvenlig samtidig og bruge nogle af de remedier, som du allerede har liggende hjemme i køkkenet. De fleste mennesker smider sikkert de brugte konservesdåser fra for eksempel flåede tomater, kokosmælk og lignende ud, men du kan faktisk bruge dem til at skabe masser af smart opbevaring i dit køkken.

Efter en grundig rengøring kan du nemlig pynte dåserne med hvad end, du nu lige har lyst til. Det kan være med papir, maling, glimmer eller noget helt fjerde. Dernæst kan du så stille dåserne i køkkenet eller endda hænge dem op på væggen. I dem kan du opbevare alt fra køkkenredskaber til en lille fin plante.

3. Lav dine egne grydelapper

En anden god ting at have i køkkenet er nogle gode grydelapper. Og hvis du nu er bare en lille smule god med strikkepinde eller hæklenål, så er dette endnu et projekt, som du sagtens selv kan lave. Alt du skal bruge til dette er nemlig noget lidt tykt garn, og så selvfølgelig strikkepinde eller en hæklenål.

Det er vigtigt, at du går efter noget tykt garn, da det netop skal beskytte dine fingre imod varmen fra de ting, som du tager ud af ovnen. Her er almindeligt bomuldsgarn ganske enkelt for tyndt, og kan ikke beskytte dig tilstrækkelig. Udover det så er det ellers bare helt op til dig at vælge det design, som du bedst kan lide.

Sådan energioptimerer du din bolig

Der kan være mange ting, man skal tage stilling til, hvis man ejer et hus. Man skal selv sørge for at vedligeholde og forbedre, hvilket betyder, at man hurtigt kan få en masse projekter, som skal færdiggøres indenfor en bestemt tidsramme. Har du et ønske om at energioptimere din bolig, så du på sigt kan spare penge og gøre miljøet en tjeneste – så bliv klogere på mulighederne her.

Tag et kig på dine vinduer

Er dit hus af ældre dato, så kan der være mange ting, du skal have forbedret. Før i tiden var der andre krav til huse, og det betyder blandt andet, at mange ældre huse eksempelvis skal genisoleres, eller måske skal vinduerne udskiftes. Først kan det være en god idé at tage et kig på sine vinduer, da de i høj grad er med til at give dig en høj varmeregning, hvis de ikke længere er gode og tætte. Utætte vinduer kan skabe træk i hjemmet, og så kan du være nødsaget til at skulle bruge endnu mere varme, også ender du i en dum spiral, som blot koster dig mange penge hvert år.

Du kan også energioptimere dine hårde hvidevarer

Det er vigtigt, at vi begynder at overveje, hvilket aftryk vi sætter på verden, og aftrykket kan eksempelvis formindskes ved, at man energioptimerer ens hverdag. Det betyder blandt andet, at du også kan energioptimere dine hårde hvidevarer. I dag findes der nemlig gode løsninger, som ikke bruger knapt så meget strøm eller vand, så du kan vaske tøj og service med god samvittighed.

Lyder det som en god men dyr løsning, kan du muligvis få hjælp igennem Samlelaan.net. Klik ind for at læse mere omkring dine muligheder. Du bør dog kun låne, hvis du ikke har andre løsninger, og du skal altid overveje nøje, om det er den rette løsning for dig.

Udnyt træbjælkerne under loftet i din bolig

Mange gamle huse har rum, hvor der er åbent op til loftet med flotte træbjælker. Men det kan være svært at finde ud af, hvordan du bedst bruger dem som en del af dine indretning. Og hvis du er i tvivl, er du endt det rigtige sted. Læs med her og få styr på, hvordan du kan bruge spærene i dit hjem!

Når du flytter ind i en bolig, er indretningen en af de første ting, du skal tage stilling til. Det spiller nemlig en stor rolle for, hvor hyggelig og hjemlig din bolig bliver. Og det har også betydning for, hvordan du bruger dit hjem.

Derfor bør du også udnytte alle dele af boligen til noget praktisk – specielt hvis du mangler kvadratmeter. Her kan du med fordel udnytte træbjælkerne, hvis nogle af rummene har synlige træspær. Og det har vi nogle gode råd til, hvordan du bedst gør!

Brug dem til at hænge gynge eller træningsudstyr

En oplagt måde at udnytte spærene på er at hænge noget ned fra dem. Hvis du bor sammen med en kæreste, kan I f.eks. hænge en sexgynge op. Det gælder specielt, hvis træspærene er i et soveværelse.

Hvis du har børn, er en gynge også en god mulighed. På måde får I ekstra leg og sjov ind i rummet. Og særlig en hoppegynge til små børn er oplagt. Det træner børnenes motorik og underholder dem, så du f.eks. kan arbejde eller lave mad imens.

Er du vild med at træne? Så kan du også bruge dem til at hænge nogle gymnastikringe op i. De kan bruges til f.eks. at øve pull-ups og push-ups, hvor du udnytter din kropsvægt. Det er også et sjovt stykke legetøj til større børn.

Vælger du at hænge noget op i dit træspær, er det vigtigt at være opmærksom på vægten. De fleste træspær kan sagtens holde til at bære dine kropsvægt, men det er alligevel noget, du skal tænke over.

Skab en hyggelig stemning med lyskæder

Det er både hyggeligt og romantisk at kigge op på en lysende stjernehimmel. Og med træspærene kan du skabe en flot stjernehimmel inden for i dit eget hjem.

Det gør du ved at købe en lang lyskæde og sno den rundt og bjælkerne. Når du tænder for dem, vil det skabe en fantastisk stemning i dit hjem. Og det er en godt greb at bruge til at gøre rummet mere hjemligt.

Pynt dem med maling i en flot farve

Hvis du gerne vil have, at dit hjem skal have et mere moderne look, kan du med fordel male dine træbjælker. Ved f.eks. at male dem i en klar farve som rød eller grøn, kan det skabe mere spænding i rummet. 

Hvis du ikke er vild med træspærene, kan du også male dem i samme farve som loftet. Det vil gøre dem mere diskrete og næsten usynlige. Og det er et godt valg, hvis du gerne vil have et mere rent look i din bolig.

Du behøver altså ikke være træt af de tydelige træbjælker i dit hjem. De kan nemlig udnyttes på flere forskellige måder og blive en positiv del af indretningen!

Mange kaffedrikkere? Få en god pris på leje af kaffeautomat

Det er meget få danskere, som ikke starter dagen ud med en god kop kaffe. Og lige så mange danskere forstsætter med at drikke kaffe dagen igennem, når der arbejdes, og når der hygges i privaten.

Derfor har I sikker også allerede en kaffeløsning i din virksomhed, som forsøger at tilfredsstille behovet for frisk kaffe blandt ansatte og eventuelle kunder. Men hvad gør du, hvis den traditionelle kaffemaskine i frokoststuen, værkstedet eller forretningen ikke længere kan følge med efterspørgslen?

Svaret er selvfølgelig at leje en kaffeautomat, som kan sætte fart på kaffebrygningen, så der altid er frisk kaffe til alle i din virksomhed. Hvis du gerne vil have en kaffeautomat til din virksomhed, kan du starte med at sammenligne tilbud på leje af kaffeautomat for at finde frem til en løsning, der passer til din økonomi.

Hvilken kaffeautomat passer til din virksomhed?

Når du skal vælge kaffeautomat til din virksomhed, er der flere ting, du skal tænke over. Du skal selvfølgelig overveje dit budget, mens det også er vigtigt at tænke over, hvilken type kaffe du gerne vil have til rådighed i din virksomhed.

Du kan vælge mellem flere typer af kaffeautomater, som alle kan lave forskellige typer af kaffe. Derfor skal du første afgøre, om du vil have en maskine, som kun skal lave normal sort kaffe, eller om du vil have en maskine, som også kan lave andre typer af kaffe som eksempelvis espresso eller café latte.

Du skal også overveje kvaliteten af kaffe. Du kan få kaffeautomater, som laver kaffe på hele bønner, hvilket giver en frisk og lækker kaffe i høj kvalitet. Det giver dog en længere brygningstid, hvorfor en automat som laver normal filterkaffe eller instant kaffe kan være en bedre løsning for dig, der her mange medarbejdere, og som derfor i stedet prioritere en hurtigere brygningstid.

Kom foran i boligkøen i København ved at leje nybyggede lejeboliger i Ørestad

Det vil ofte være langt nemmere for dig at få en nybygget lejebolig i København frem for at skulle stå på venteliste i en allerede etableret forening. Du kan for eksempel finde et stort udvalg af nybyggede lejeboliger i blandt andet Ørestaden gennem Propstep.

Er du på jagt efter en lejebolig i København, kan det godt føles som at lede efter en nål i en høstak. Der er så mange, der gerne vil flytte til hovedstaden, og mange af dem starter med at flytte i en lejebolig. Det gælder ofte både for studerende og for folk, der flytter dertil på grund af arbejde.

Derfor har du sikkert fundet ud af, at du virkelig skal være på dupperne, hvis du gerne vil have en lejebolig i København. Der er dog en måde, hvorpå du nemmere kan få fat på en lejlighed. Det er, hvis du holder øje med de lejligheder, der er ved at blive bygget, eller hvor byggeriet lige er bygget færdigt. Der er ikke en lang venteliste, og du har derfor nemmere ved at få en lejlighed.

Nogle af dem, du kan leje en nybygget lejlighed igennem, er firmaet Propstep. De har netop specialiseret sig i at udleje helt nybyggede boliger og boliger, der endnu kun er på projektstadiet. Gennem dem kan du for eksempel finde nybyggede lejeboliger i Ørestad.

Fordele ved at bo i nybyggede lejeboliger i Ørestad

Den store fordel ved at flytte ind i nybyggede lejeboliger i Ørestad er selvfølgelig, at du er den første, der bor i den. Der er derfor ikke andre, der har sat deres præg på den i form af ridser på gulvet og huller i væggene. Det giver en helt særlig fornemmelse at bo i en helt ny lejlighed.

Når du flytter ind i en nybygget bolig, er der også tænkt over, at det skal være en bolig, der passer til et moderne menneskes behov. Der er derfor god plads ude på badeværelset, hvor der typisk er både vaskemaskine og tørretumbler.

Der er et stort køkkenalrum, hvor hele familien kan bruge deres tid sammen, og så selvfølgelig nogle værelser i en ordentlig størrelse, som I kan trække jer tilbage til.

I nybyggerområder er der tænkt på det hele

Lige som der i selve lejlighederne er tænkt på, hvordan det moderne menneske gerne vil bo, er der ligeledes i nybyggerområderne i København også tænkt på, hvordan vi gerne vil bo. I Ørestaden er der nem adgang til offentlig transport, indkøb, for eksempel i Fields, og kulturinstitutioner, som for eksempel biblioteket.

Vil du bo tæt på naturen, kan du faktisk også komme til det i et nybyggerområde som Ørestaden, der ligger tæt på både Amager og Kalvebod Fælled, hvilket giver dig gode muligheder for at gå lange ture.

Er du interesseret i nemt at få en nybygget lejebolig i Ørestad, er det altså en god idé at se nærmere på de boliger, de har hos Propstep. Her kan du finde rigtig mange forskellige slags.

Opbevar dit udstyr i et opbevaringsrum

Har du ikke længere plads til dit udstyr i den lejlighed eller bygning, som det ellers har stået I? Så hvis man er typen, som har rigtig meget udstyr – måske i forbindelse med arbejde, eller blot til privat brug – så vil man sikkert også opleve at stå i den situation, at man ikke har plads til det i boligen. Men hvad skal man så gøre af det, hvis man gerne vil være sikker på, der ikke sker det noget? Man lejer da et opbevaringsrum.

lej opbevaringsrum og oplev hvordan du kommer til at slippe for en masse bekymringer – og desuden få meget mere plads til de ting, du rent faktisk bruger i hverdagen.

Mangler du plads?

Uanset hvor meget udstyr du har, og hvor det befinder sig, kan det være svært at få plads til det hele, hvis man har meget af en slags ting. Det kan være, at du har en masse musikgrej, som fylder rigtig meget, og som der slet ikke er plads til. Det kan også være, at du er en bageentusiast, som har en masse af den slags udstyr. Så kan det selvfølgelig også være, at du blot er typen, som samler på alverdens ting, og som derfor godt kunne bruge et opbevaringsrum. At leje et opbevaringsrum er altså en god og praktisk løsning i mange forskellige sammenhænge. Hvis du skal have et opbevaringsrum hvor du bestemmer hvor stort, så skal du helt klart vælge Pelican selfstorage.

Skal du ud og rejse?

Det behøver dog ikke kun at være grundet pladsmangel til de store mængder af udstyr i sin bolig, at man kan have brug for et opbevaringsrum. Det kan faktisk være, at man har brug for et opbevaringsrum, som kan rumme alle de ting, man ejer, fordi man skal ud og rejse.

Hvis man eksempelvis har planlagt, at man skal rejse i flere måneder, eller måske endda et år, så er man sikkert ikke interesseret i at betale husleje. Men man har dog stadig en masse møbler, som man ikke rigtig ved, hvad man skal gøre ved. Lej opbevaringsrum og få det løst på en simpel måde.

Midlertidigt rum

Et opbevaringsrum kan desuden være meget praktisk, hvis man er i gang med at flytte. Når man skal have flyttet alle sine ting og sit udstyr fra en bolig til en anden, kan det hele hurtigt komme til at virke meget uoverskueligt – især hvis man først overtager den nye bolig et par dage eller uge efter man er ude af den gamle.

Her er det en glimrende ide at leje et opbevaringsrum, da man kan placere det udstyr, man ønsker, indtil man er klar til at få det ind i den nye bolig. Det vil i hvert fald gøre flytteprocessen end del nemmere, og så kan man jo altid beholde rummet, hvis man har brug for ekstra opbevaring til udstyret.

Sådan frisker du din facade op

Når man bor i et ældre hus, så er det ikke nogen hemmelighed, at der hvert år er meget vedligehold, som man skal forholde sig til. Det er noget, der gør sig gældende, når det kommer til det generelle udseende, idet de fleste af os gerne vil bo anstændigt, men det er bestemt også noget, der gælder i forhold til levetiden på hjemmet.

Og netop derfor kan det være, at du synes, det er tid til at du får frisket din facade op.

Find en ny facadedør fra Klarvinduer

Når det kommer til facaden, så er der ofte tale om det første, man ser, når man kigger ind mod et hjem. Derfor er det også ud fra denne, man danner sig et indtryk af de folk, som der bor inde i huset, og derfor skal den se ordentlig ud.

Det kan du klare på flere måder, og selvom du måske tænker i de helt store planer for renoveringer, så er det faktisk ofte nok med en lille ændring. Her er der tale om en ny facadedør fra Klarvinduer.dk. For selvom det virker som en for ubetydelig fornyelse, så kan den lille detalje faktisk gøre en meget stor forskel.

Frisk hele hjemmets udtryk op

Med det sagt kan en facadedør være med til at friske hele looket på din facade op. Og du vil derfor opleve, hvordan en så lille ændring kan skabe et helt andet og mere velholdt udtryk til dit hjem.

Dog er det også en fordel med en ny facadedør, hvis din nuværende har mange år på bagen, idet den så sikkert ikke længere er hverken så sikker eller så isolerende, som det gør sig gældende med de nyere modeller.

Hvis det er noget, som du synes, der lyder som værende en god idet, så tag et kig online allerede i dag.

Derfor kan tagmaling forlænge tagets levetid

Vidste du at en omgang tagmaling faktisk kan forlænge dit tags levetid med et betydeligt antal år? Hvis ikke, så læs med her og bliv klogere på, hvordan.

Ikke nok med at tagmaling forskønner dit hus og kan få det til at fremstå helt nyt – så forlænger tagmaling faktisk også levetiden på dit tag. Det beskytter nemlig tagkonstruktionen mod fugt fra blandt andet alger og mos.

Tagmaling forlænger et tags levetid med helt op til 15 år. Det er virkelig en god investering, hvis man bor i et hus, hvor taget har set bedre dage.

Hvordan kan tagmaling forlænge tagets levetid?

En tagmaling kan faktisk forlænge dit tags levetid. Det kan det blandt andet fordi følgende indgår i behandlingen af taget:

  • Taget rensen med en miljøgodkendt tagrens
  • Taget males to gange med tagmaling
  • Tagpladerne gennemgås
  • Taget får en algebehandling og grundbehandling

Du kan altså spare en del penge ved at vedligeholde dit tag i stedet for at skifte det. På den måde gør du det også mere miljøvenligt – i stedet for bare at investere i et nyt – kan du genbruge dit tag.

Du kan sagtens bruge Jysk Tagteknik A/S, der er blevet kåret som ’Årets Tagfirma’ to gange. Få gode råd og vejledning af Jydsk tagteknik, når det kommer til dit hus.

Det kan være en virkelig god idé at holde taget vedlige og især hvis du står i en situation, hvor du faktisk gerne vil sælge dit hus. Som du sikkert har set i utallige Tv-programmer, så betyder det virkelig meget, hvordan huset fremstår for køber. Og en omgang tagmaling kan måske være prikket over i’et i en salgssituation. Det kan eventuelt presse prisen lidt op, når taget fremstår som nyt og tiltrække flere købere. Så ikke nok med at du beskytter dit tag med fugt, så får du også et hus, som fremstår som nyt.