Bloggen

Vedligehold haven om vinteren!

Jeg ved godt overskriften kan virke lidt fjollet, men rent faktisk er der gode grunde til at lave havearbejde i vinterperioden. Og der er masser af tid at spare i forhold til at lave det om sommeren.

Her er nogle af de opgaver du bør give lidt tid om vinteren:

  • Generel planlægning af din have
  • Ukrudtsbekæmpelse
  • Vintersåning
  • Beskæring af træer og buske

Planlægning af haven

Når haven er i vinter‐tilstand, så kan du meget let få et overblik over strukturen, få nye ideer til bede, og blomster. Tag dig lidt tid, og brug din fantasi, der er helt sikkert måder du kan bruge din have bedre på.

Ukrudtbekæmpelse

En mild vinter som i år, der vokser en del ukrudt fint igennem vinteren. Du kan derfor spare en masse tid og kræfter ved at gå ud og luge i bedene i forhold til når græs, buske og blomster vokser i fuldt flor.

Vintersåning

Har du som mig også allerede vintergækker der blomstrer? Der skal nok komme lidt frost inden foråret kommer, men nu er det et godt tidspunkt at lægge nogle forårsløg.

Gode blomster at så nu: Scilla, krokus, vintergækker, påskeliljer og tulipaner til virkelig at give din have farve i foråret.

Beskæring af træer og buske

Nu er det det perfekte tidspunkt at beskære dine træer og buske, eller måske fælde træer, for nu slipper du for at kæmpe imod bladene, samt at skulle kompostere eller køre store læs grene med blade til din lokale genbrugsstation.

Ideer til brug af din have i den kommende sommer

Ud over at sidde og slappe af i haven så kan du også benytte den til forskellige aktiviteter. Hvad med at forberede en lille kroket eller stangtennisturnering, hype det op i god tid for familie, venner og naboer og så kan i have nogle hyggelige stunder sammen.

Gril fest eller fødselsdagsfest i haven, forbered det i god tid, der er intet mere hyggeligt end en god sommeraften i haven sammen med venner og familie.

Tjen penge på haven

Gro‐økogrøntsager og sælg dem på dit lokale marked, eller til venner, famile eller naboerne.

Det er blevet populært at holde bryllup i haven, men der er mange, som bor i lejlighed og derfor helt naturligt ikke kan holde et havebryllup selv. Det er her I kommer på banen, har i en flot have, og ok toiletfaciliteter, så er det absolut en mulighed.

Blog om din have, er du god til havearbejde og har tips og ideer, så kan blogge og specielt videoblogging skabe en del opmærksomhed.

Hyr en handyman

Gider du ikke selv at rode med haven, så kan du sagtens finde hjælp, enten have-service firma, eller en ofte billigere løsning, benyt en handymand.

Tre opgraderinger af haven, der giver mere livskvalitet

Der findes mange måder, hvorpå du kan opgradere din have for at få mere livskvalitet. En terrasse, en bålplads og frugttræer og -buske er dog et godt sted at starte.

For de fleste er deres have forbundet med et sted, hvor de kan slappe af og nyde det gode vejr. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at få skabt en have, der netop lægger op til afslapning og på den måde er med til at give dig mere livskvalitet. Vi kommer med tre bud på opdrageringer af haven, der netop gør det.

En stor terrasse

Først og fremmest er det vigtigt, at du har en stor terrasse. Du skal have et sted, hvor du kan sidde og slappe af og nyde solen. Gerne en terrasse, der er så stor, at du har plads til både et bord, hvor du kan sidde, og nogle liggestole, hvor du kan slænge dig.

Du får en god og holdbar terrasse ved at få fremstillet en af fliser, og du kan nemt få en brolægger til at lægge den. Dermed kan du hurtigt blive klar til næste sommer og til at nyde solen. Find en brolægger her.

Frugttræer – og buske

Det er noget helt særligt at kunne gå ud i sin egen have og plukke frugter direkte fra træer og buske. Har du ikke lyst til at passe en hel køkkenhave, kan du samtidig få nemme afgrøder ved at plante frugttræer og -buske i din have.

Træerne og buskene kræver bare, at du beskærer dem en gang om året – og at du selvfølgelig sørger for at plukke frugterne, når de er modne.

Et bålsted, hvor familien kan samles

En af de måder, hvorpå du virkelig kan opnå livskvalitet i haven, er, når du er sammen med hele din familie. Men I skal selvfølgelig også have noget at være sammen om. Der er et bålsted en oplagt mulighed. Både store og små vil elske at sidde rundt om bålet og fortælle historier, synge sange og tilberede deres egen mad.

Det er ikke særlig svært for dig at få arrangeret et bålsted. Vil du have et sikkert bålsted med fliser omkring, kan du også vælge at få en brolægger til at hjælpe dig med det.

Der findes selvfølgelig mange forskellige måder, hvorpå du kan skabe livskvalitet i haven. De ovenstående tre var bare vores bud, som vi håber, at du kan blive inspireret af.

Bespis nemt alle til rejsegildet med en pølsevogn

Der kommer ofte mange mennesker til et rejsegilde, og det kan være svært at finde en løsning i forhold til mad. En smart mulighed for dig er dog, at du lejer en pølsevogn, så dine gæster kan spise alle de pølser, de orker.

Rejsegildet er en vigtig begivenhed, når du bygger nyt hus. Det markerer, at murerne står færdige, og at tagkonstruktionen er rejst. Dermed begynder det for alvor at være muligt at se konturerne af den nye bygning. Derfor er det også vigtigt, at begivenheden bliver fejret med manér, og at du både inviterer håndværkerne og familie og venner til at komme.

Men det kan være svært at finde på, hvad du lige skal servere, når der kommer mange mennesker til rejsegilde. De skal jo alle sammen kunne blive mætte, men samtidig vil du typisk være nødt til at bestille mad, da der jo langt fra står et færdigt hus endnu.

En smart måde for dig at komme omkring det med at bespise alle til rejsegildet er, at du lejer en pølsevogn. Den kan komme og servere alle de hotdogs, som dine gæster kan spise. Find for eksempel en på lejenpoelsemand.dk

Det får du, når du lejer en pølsevogn

Du kan nok ikke bare gå ned på det lokale torv og høre pølsemanden der, om han kommer forbi dit rejsegilde. Han har jo sin faste plads og sine stamkunder, som han skal servicere. Der findes dog heldigvis mange andre firmaer, der kan stille en pølsemand og en pølsevogn til rådighed til din fest. I stedet for at have en fast plads tager de rundt til forskellige arrangementer, hvor de serverer pølser.

Hos lejenpoelsemand.dk har du mulighed for at vælge mellem forskellige pakkeløsninger. Dermed kan du finde den, der passer bedst til dit rejsegilde. Først og fremmest har du mulighed for at betale alt efter, hvor meget dine gæster spiser. Det er dog rart, at du ikke skal stå og tænke over, hvor meget gæsterne spiser, derfor er det en god ide at vælge både drikkevarer og pølser ad libitum.

Med en pølsevogn kan dine gæster vælge mellem en række forskellige former for pølser, og det vil derfor være nemt for dig at bespise dem. Der vil være noget for enhver smag, og du kan dermed få fejret dit rejsegilde med manér.

Sammenlign a-kasse priser og lad ikke renoveringen gå i stå

Annonce

Hvis du er ved at renovere dit hjem, så ved du udmærket at det koster mange penge. Derfor har du ikke råd til at blive afskediget fra dit arbejde. Hvad hvis uheldet er ude? Så bliver du nødt til at være forsikret så du kan modtage dagpenge. Det kan også være, at du får en arbejdsskade. Det kan være alt fra fysisk at være slidt ned, til en kortvarig sygemelding grundet et fald eller at du sygemeldes grundet stress eller depression. Ligegyldigt hvad du sygemeldes med, så er det vigtigt, at du tager hånd om problemet og ikke haster dig tilbage på arbejde, da dette blot kan skade dig på længere sigt. Læs med herunder og forstå vigtigheden af en a-kasse for dig.

Hvilken a-kasse skal jeg have?

Der findes mange forskellige a-kasser og hver enkelt er henvendt til en bestemt profession. Da der er så mange forskellige at vælge imellem, så er der naturligvis også mange forskellige priser at korrigere rundt i. Det er derfor en god ide at sætte sig ind i de forskellige, men sammenlign a-kasse priser. Du skal finde den der støtter dig bedst muligt i din hverdag. Er du stadig studerende er en a-kasse ikke ligegyldig. Den kan hjælpe dig, hvis du som nyuddannet ikke kan finde et arbejde. I dette tilfælde udbyder de fleste a-kasser gratis medlemskab til unge under 30 år, som studerer. Du skal derfor ikke tænke videre over økonomien i disse år. En a-kasse er altid vigtigt.

Hvorfor er en a-kasse så vigtig?

Som du måske har kunne læse ud fra det ovenstående, så er a-kassen din økonomiske sikring under ledighed. En a-kasse er en arbejdsløshedskasse, som udbetaler dagpenge under ledighed til dig. A-kassen forbindes ofte med det offentlige, men er i virkeligheden en række private organisationer. Staten kommer først ind i billedet, når a-kassen betaler hertil. Det betyder altså, at du slipper for det offentlige system, når du er ledig. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, får du ikke ubetalt dagpenge herfra og skal derfor gennem kommunen og søge om en kontanthjælpsydelse.

Hvornår skal jeg melde mig ind?

Det er vigtigt at forstå, at du ikke først skal melde dig ind i en a-kasse, når du behøver hjælpen. Det gælder på samme måde som sygesikring Danmark, hvor du også skal meldes ind medens du stadig er rask. En af betingelserne for at få udbetalt dagpenge er nemlig, at du skal have været medlem et år forinden brugen. De andre betingelser råder over, at du ikke må være under uddannelse og at du skal være til rådighed for arbejdsmarkedet. Hvad vil det sige at være til rådighed for arbejdsmarkedet? Det vil sige, at du skal være aktivt jobsøgende hos et jobcenter, hvor du deltager i møder vedrørende din sag. Det indebærer også at du vil kunne tage på arbejde indenfor en dags varsel. Der vil altså betyde, at du ikke blot kan rejse på ferie under din ledighed, men være en aktiv ledig. Hos fagforeningerne kan du få hjælp til at skrive CV og til at søge de bedste jobs til dig.

Når drømmeboligen bliver til et rent mareridt

Annonce

Vi har alle hørt skrækhistorier om et boligkøb der er gået helt galt. Skimmelsvamp, rådne tag og forældet kloakering – beretningerne er ikke få. Men hvordan ruster du dig bedst til købet af en ny bolig?

Pas på med overilede beslutninger

Det kan være svært at finde den helt rigtige bolig, hvad enten du skal købe selv eller sammen med en partner. I større byer som  København og Aarhus matcher udbuddet ikke efterspørgslen, og mange ender med at fremskynde et køb i desperation.

Det er derfor vigtigt at du får helt styr på din økonomiske situation såvel som boligens tilstand inden du går videre med boligdrømmen.

Generelt er det vigtigt med et grundigt forarbejde, hvad enten du gør det selv eller benytter dig af kompetent rådgivning såsom advokathjælp. Så væbne dig med tålmodighed, og sørg for at der tages højde for alle faldgruber. 

Det kan blive dyrt – meget dyrt

Fejl og mangler såsom ulovlige installationer, ulovlig tilbygning eller færre kvadratmeter end oplyst kan i visse tilfælde føre til omkostninger på flere tusind kroner eller i sjældne tilfælde på millionbeløber. Sammen med en urealistisk låneaftale kan den slags mangler betyde at din boligdrøm forvandler sig til et sandt mareridt.

Er handlen først gået igennem og fortrydelsesretten overskredet, så kan det være meget bøvlet at rede trådene ud og kræve erstatning fra sælger.

Med professionel rådgivning følger god nattesøvn

Ligger du også søvnløs under et boligkøb? Så kan det kan være en god idé at søge professionel advokathjælp, hvad enten du køber en andelslejlighed i byen eller ønsker at købe ejerbolig udenfor byen.

Der skal tænkes på tilstandsrapport, ejerskifteforsikring og lokalplaner, og for mange kan dette virke meget forvirrende og afskrækkende. Hvis du er i tvivl om det juridiske eller økonomiske, og fylder tvivlen meget i dit kommende boligkøb, er det fornuftigt at tage en professionel med på råd. 

Renovér dit hjem – dette skal du være opmærksom på

Når du renoverer, er der forskellige ting, der er gode at være opmærksomme på. Hvad end du har den bolig du vil renovere, eller skal til at købe ny bolig, der skal renoveres, så er der ting du med fordel kan tage med i dine overvejelser. Læs med her og se om der er nogle af disse ting, du kan bruge.

Få hjælp af professionelle

Når du skal købe nyt hjem, er det typisk noget renovering der følger med. I hvert fald hvis du ønsker en helt perfekt bolig, der passer perfekt til lige præcis din smag. Derfor er det altid en god idé at få noget rådgivning. På denne måde sikrer du dig, at du ved hvad du springer ud i. Det kan være hjælp til planlægning af renovering, tag kontakt til forskellige håndværkerfirmaer og tal med dem om muligheder for forskellige arbejdet. Kontakt eventuelt en revisor i forhold til hvordan man lægger det bedste budget. Der kan være en masse andre ting, man skal have styr på. Lige meget hvad er det i hvert fald vigtigt, at man orienterer sig ordentligt og ikke er bange for at række ud og spørge om hjælp.

Udvælg dit hjem

Det kan også være at du ikke har købt en bolig endnu, og står og skal til at købe, i dette tilfælde er det godt at gøre sig tanker om, hvordan dit hjem skal være; skal det være et håndværkertilbud? Er der en bestemt beliggenhed du ønsker? Det kan også være at du falder over et dødsbo, der måske kan spare dig penge. Hertil er det smart, ligesom med normale boliger, at komme ud og se huset an. Kontakt eventuelt den bobestyrer der er ansvarlig for dødsboet. På den måde kan du eventuelt få lov til at komme ud at kigge og se hvad der er at arbejde med. Er vinduerne punkteret og skal de skiftes ud? Er køkkenet i dårlig stand og kan knap nok bruges? Dan dig et overblik over hvor meget, du kommer til at stå med og på den måde kan du også få lagt et passende budget.

Rød tråd i indretningen

Når man skal renovere, er det en god idé at gøre sig tanker omkring indretningen. Hvilken stil er man mest til? Er man mere til det moderne og stilrene, eller er man måske mere til det rustikke og varme. Lige meget hvilken stil der passer bedst til dig, kan det være vigtigt at danne sig et overblik over den. På den måde kan det hjælpe til, at man holder en rød tråd igennem hele indretningen. Det kan være med til at man får skabt sige lige præcis det hjem, man har gået og drømt om, på nemmeste vis.

Få renoveret hjemmet efter behov

Der er forskellige måder at gribe en renovering an på. Der findes totalentreprise og hovedentreprise som indebærer henholdsvis at et håndværkerfirma tager sig af alting eller noget af det. Man kan også vælge at gøre det selv. Dertil er det dog vigtigt, at du har kvalifikationerne til det. Det kan være et kæmpe projekt at hoppe ud i selv, specielt hvis du ikke har prøvet det før eller ikke har erfaring med det. En fordel kan også være at undersøge materialer og hvidevarer på nettet. Der kan altid være billigere løsninger, specielt når du kan sammenligne priser på nettet. Til køkkenrenovering kan det for eksempel betale sig at undersøge køkken24. De har et stort udvalg af alt til køkkenet og så endda billigere end de fleste steder. På den måde kan du nemt og hurtigt danne dig et overblik over materialer på nettet, så du kan samle tingene et sted, så du ikke er tvunget til at skulle ud og kigge flere steder. Det kan spare dig en masse penge i sidste ende.

Sådan gør du når du har malet dine vinduer

Annonce

Her på siden har vi en guide til hvordan du maler dine vinduer. Det er vigtigt at passe på vinduerne da de er meget udsatte. Hvis du til gengæld maler dem jævnligt, så øger du levetiden på dine vinduer så de ikke skal skiftes alt for ofte. Det er derfor også vigtigt at du vedligeholder dine malerpensler, som du maler med. Du kommer nok til at bruge dem et par gange. Læs med her, og bliv klogere på hvordan du plejer dine malerpensler.

Husk at rens dem

Hvordan du skal rense dine pensler afhænger af, hvilken maling du har brugt. Vandbaseret maling kræver kun vand og opvaskesæbe. Oliebaserede produkter er dog mere stridige. Her bliver du nødt til at bruge mineralsk terpentin som i folkemunde bare kaldes ”penselrens”. Følge altid anvisningerne på malerbøtten.

Eller få nogle andre til det

Du kan også indsætte jagten på Måske Danmarks bedste Maler – så renser de jo heldigvis selv deres pensler. Du kan for eksempel prøve med nogle af følgende googlesøgninger: ”Malerarbejde Sorø”, ”Maler Sorø”, ”Malerfirma Sorø”, ”Maler Slagelse”, ”Malerarbejde Slagelse” eller ”Malerfirma Slagelse”.

Få råd til gode termovinduer med fransk roulette

Vi går om ganske få dage oktober i måde og kommer for alvor ind i de kolde efterårsmåneder. Det betyder at vi ikke længere kan nyde godt af en masse sol og varme dag, i stedet skal vi nemlig pakke os ind for at kunne holde varmen.

Vind pengene nemt og simpelt

Mange danskere har prøvet at få punkteret nogle af vinduerne i hjemmet. Faktisk er det ganske normalt, og det sker desværre ofte, hvis du har haft vinduerne i et længere stykke tid. Det er vigtigt, især nu hvor det bliver koldere og koldere, at du får styr på dine vinduer, og måske endda får anskaffet dig nogle nye, så der ikke pludselig kan komme kold luft ind af dem. Det er dog langt fra alle der har råd til at kunne investere i helt nye vinduer, og hvis du er en af dem der har problemer med at skaffe pengene, så kan du overveje fransk roulette. Denne form for roulette er det spil hvor der er flest vinderchancer, så du har god mulighed for at vinde nogle gode gevinster, som kan gøre det muligt for dig at vinde penge nok til at kunne betale for nye vinduer. Det er i den grad noget du bør prioritere, da vi oplever at det bliver koldere og koldere hvert år.

Hvad er fransk roulette?

Men hvis du vælger at prøve kræfter med fransk roulette, og du vinder penge nok til at kunne få fikset dine ruder, så er det også vigtigt at du finder ud af hvad for nogle ruder du gerne vil have i stedet for. Vi anbefaler her, at du på det kraftigste overvejer termoruder. Termoruder giver en rigtig god beskyttelse, og sørger for at ingen kulde kan komme ind til dig. Disse ruder har flere lag, og er derfor den absolut bedste beskyttelse til en kommende hård vinter. Så kom du endelig i gang med at spille fransk roulette, og se om ikke du har stor succes med det i sidste ende. Fransk roulette fungerer lidt på samme måde som den klassiske amerikanske, udover det faktum at den franske har 37 felter og et grønt felt hvor der står 0, i stedet for to grønne felter. Du kan læse meget mere om fransk roulette ved at klikke på det øverste link, da hele forklaringen står lige der.

Undgå en iskold vinter med termoruder

Det kan være at du tænker, at det ikke er nødvendigt at investere i termoruder, for så slem bliver kulden da ikke? Du kan passende tage et kig på denne oversigt over dansk vejr, og se hvordan det før har set ud. Danmark er kendt for at have nogle ret så kolde vintre, så hvorfor ikke beskytte sig imod kulden på bedst mulig vis? Hvis du investerer i termoruder med penge du har vundet på fransk roulette, så er du i det mindste garanteret en behagelig vinter inden døre, også selvom det måske er enormt koldt udenfor. Det vil du med garanti ikke kunne mærke med disse yderst isolerede ruder.

Ting du skal nå, når du flytter i hus

Annonce

Når du flytter i hus, er det sjældent tilfældet, at alt kan laves på en gang. En liste der mangler her og der generer sjældent voldsomt. Alligevel er der dog noget, som kan virke mere vigtig end andet.

Mal hele hytten

Hvis det er noget, som er irriterende at kigge på, så er det bare vægge. Hvis du får malet din nye bolig som noget af det første, vil du garanteret opleve en helt særlig ro, når den store opgave er overstået. Du kan kaste dig ud i projektet på egen hånd. Eller også kan du vælge at google dig frem med søgninger som: Malerarbejde Sorø, Malerarbejde Slagelse, Malerarbejde Ringsted, Malerarbejde Holbæk, Malerarbejde Stenlille, Malerfirma Sorø, Malerfirma Slagelse, Malerfirma Ringsted, Malerfirma Holbæk eller Malerfirma Stenlille – Måske Danmarks bedste Maler dukker op.

Gør det hyggeligt

Når du har fået malet, så er det vigtigt, at du gøre rummene hyggelige. Efter få dage vil du nok opleve, at du bliver træt af at bruge en flyttekasse som stuebord. Så sæt tid af til at finde de møbler, som giver dig tryghed.

Husker du at vedligeholde dine vinduer?

Annonce
Du ved sikkert godt, at de fleste ting her i livet kræver vedligeholdelse. Du kører allerede din bil til syn, du går til lægen for at få et sundhedstjek, og du gør rent i din bolig. Men der er sikkert nogle ting i dit liv, som du sikkert glemmer at vedligeholde. Hvornår har du for eksempel sidst husket at gøre noget ved dine vinduer? I denne artikel får du et par råd med på vejen, om hvordan du bedst muligt vedligeholder dine vinduer i din bolig.

Rengøring gør ikke kun dine vinduer pænere

Det er vigtigt, at du husker at vaske dine vinduer på ydersiden. Dette bør du gøre jævnligt for at holde et rent og ensartet indtryk af dine vinduer. Dette er ikke kun kosmetisk, men rengøring hjælper også til at øge levetiden på dine vinduer. Det er dog ikke alle, der har tid til at gøre deres vinduer rent jævnligt. Desuden kan det faktisk være en mindre videnskab at undgå streger på vinduerne. Heldigvis kan du nemt finde en vinduespudser i lyngby og omegn ved hjælp af københavns vinduespolering. På den måde kan du får mere tid til dig selv og rene vinduer på samme tid.

Tjek op på dine vinduer

Når du alligevel skal gøre dine vinduer rent, så kan du samtidig gennemgå dine vinduer. Det er vigtigt, at du lægger mærke til om alle fuger er intakte, fordi vinduerne kan fremstå utætte. Desuden skal malingen ikke skalle af, da træet ikke længere er beskyttet mod vind og vejr. Ydermere bør alle oplukkelige rammer være justeret korrekt. Dernæst skal du sørge for at alle bevægelige dele fremstår smurte med dit valgte smøremiddel. Det skal dog siges, at intervallet for smøringen bør ske oftere, når vejret er mere voldsomt. Sidst men ikke mindst bør al glassætningen være tæt og intakt over det hele.