Bloggen

Er et samlelån noget for dig?

Passer et samlelån ind i din økonomi? Og hvad er et samlelån overhovedet? Dette vil du få svar på i denne artikel. Danskerne låner som aldrig før og derfor er der kommet mange forskellige muligheder inden for dette område. Når du er ude efter at låne penge, eller refinansiere dine eksisterende lån, skal du altid sætte dig grundigt ind i tingene først, så du kan træffe en beslutning baseret på korrekt information.

Hvad er et samlelån?

Hvis du har flere forskellige samlelån, som du betaler af på, kan det være fordelagtigt at samle dem alle til ét lån – og dette kaldes et Samlelån. Den overordnede idet med et samlelån er at reducere renteomkostninger og desuden gøre din økonomi mere overskuelig. Jo mindre et beløb du låner, jo højere vil renterne typisk være. Dette er bestemt ikke ensbetydende med du bør låne større beløb, da lån aldrig er ideelle. Men, det betyder at hvis du allerede har forskellige lån, bør du undersøge muligheden for et samle lån.

Fordele ved et samlelån

Ofte vil mange have flere forskellige lån, hos flere forskellige udbyder. Dette er fordi, er du igennem tiden måske har shoppet efter det billigste lån flere gange, og det billigste lån er ikke altid hos den lånudbyder, som du allerede benytter. Der er intet galt i, at du optager lån det billigste sted. Men når du har flere med tiden, betyder det at du kan risikere at miste overblikket over din økonomi. Dette hjælper samlelånet med. Derudover har det også før nævnte fordel i form af en besparelse på renter, fordi lånene bliver omlagt til ét større lån.

Husk at være ansvarlig

Husk altid kun at låne hvis det er strengt nødvendigt for dig og lån kun hvad du kan betale tilbage. Du bør desuden kun optage lån hvis du har en stabil økonomi og husk altid at være opmærksom på Årlige Omkostninger i Procent.

Din guide til vinduespudsning

Der er ikke noget mere tilfredsstillende end at have helt rene og nypudsede vinduer. Nogle gange kan man endda føle, at det bliver et helt andet rum med et helt andet lys efter, at man har pudset vinduer. Det er dog også ofte en ting, som man skal tage tilløb til, da det både er tidskrævende og fysisk hårdt projekt at pudse alle vinduer i et hus. Det betyder, at der nogle gange kan gå rigtig lang tid imellem, at man får pudset sine vinduer. Heldigvis så finder der i dag professionelle vinduespudsere, som man kan leje til at pudse ens vinduer. Så hvis du heller ikke orker at pudse alle dine vinduer, så kan du overveje at leje en professionel til at gøre jobbet. Det kan du bl.a. gøre ved at søge Vinduespudser Middelfart, hvor du derefter kan finde mange professionelle vinduespudsere. Men hvis du vil gøre det selv har vi lavet en guide til dig her.

Godt udstyr

Det vigtigste, når man skal pudse vinduer selv, er at have ordentligt udstyr. Man kan derfor ikke bare bruge den samme skraber som man også bruger på badeværelset. 

Det vigtigste er at have en god skraber, indvasker og viskestykker, for uden det får man i hvert fald ikke rene vinduer. Det vigtigste er dog at have en god skraber, for uden den får du aldrig helt rene vinduer. Derudover så er det også vigtigt, at man har den rigtige sæbe til vinduerne, så man sørger for, at de bliver helt rene. 

Vandet

Man skal selvfølgelig bruge vand til at pudse vinduer, men det kan være en god ide ikke bare at tage vandet fra vandhanen. Der er nemlig rigtig meget kalk i vandet fra vandhanen. Kalket kan gøre, at der nemmere kommer striber på dine vinduer, når du pudser dem. Så hvis du gerne vil undgå striber på dine vinduer, så kan det være en god ide at bruge vand uden kalk. Det kan du få ved f.eks. at bruge vand fra en regnvandstønde eller en kondenstørretumbler. 

Vejret

Man skal selvfølgelig både pudse vinduer indendørs og udendørs. Man kan altid pudse vinduer indendørs, og man kan essentielt også pudse vinduer udendørs altid. Det eneste du skal være opmærksom på er, at hvis det er høj solskin, så skal du være meget hurtig med din skraber og din klud, da vandet hurtigere tørrer på vinduerne. Det gør, at der hurtigere kommer striber og andre pletter på vinduerne.  

Sådan gør du garagen flot og struktureret

Der er visse rum i hjemmet, som kan være vanskelige at indrette og gøre flotte. En af dem er garagen. Selvom garagen måske ikke umiddelbart er et rum, man bruger så meget tid i, kan man sagtens få god brug af pladsen på forskellige måder.

Det kan dog komme til at se lidt rodet ud derinde, og det kan derfor være en god ide på forskellige måder at skabe en smule mere struktur. Hvis du mangler en ny og flot garageport til, kan du finde den flere steder – Find din nye garageport her.

Start med en oprydning

Når du skal i gang med at gøre garagen flottere og mere struktureret, er det en god ide at starte med en god gammeldags oprydning. På den måde kan du få fjernet alle de ting, der ikke skal være der, og som bare fylder.

Du kan også finde ud af, hvad du egentligt har til at ligge derude – måske du finder noget, du helt havde glemt, at du havde. Når du har fået ryddet op, kan du gå i gang med at organisere de forskellige ting. det kan være en god ide at lave forskellige bunker eller kasser, så du kan se, hvor meget du har af de forskellige ting.

Kasser og andet organisering

Hvis du gerne vil gøre organiseringen af garagen så nem som muligt, er det en god ide, hvis du benytter dig af kasser til opbevaring. Disse er nemme at få fat i, og er derudover en god måde, at organisere ting på.

Noget der kan gøre denne opbevaring i kasser endnu bedre, er hvis du benytter dig af mærkater, så du kan se, hvad der er i de enkelte kasser. På den måde kan du altså gøre din garage ikke kun flottere at se på, men også mere struktureret.

Guide til at få en terrasse af høj kvalitet

Der er mange, som prioriterer terrassen højt i deres hjem. Det kan der være mange gode grunde til. Det giver således rigtig god mening at få en terrasse af høj kvalitet, så man kan være sikker på, at terrassen har lang holdbarhed.

Her får du således en lille guide, som kan hjælpe dig med at få en terrasse af høj kvalitet.

Få terrassebrædder af høj kvalitet af Wimex

Når du skal få lavet en terrasse, så skal du først og fremmest have fat i nogle terrassebrædder. Det er netop disse, som skal være af høj kvalitet, hvis du ønsker, at du skal have en god terrasse. Vælg kvalitet med Wimex.

Det er en rigtig god ide at vælge terrassebrædder fra en webshop. Disse giver nemlig typisk mulighed for, at du nemt kan få leveret terrassebrædderne lige til din hoveddør. Der er altså ingen besværligheder, når du skal vælge terrassebrædder af høj kvalitet.

Det er også en god ide, at du vælger nogle terrassebrædder af et materiale, som falder i din smag. Det er nemlig terrassebræddernes udseende, som bestemmer, hvordan din terrasse kommer til at se ud i sidste ende. Du kan således se på udvalget af terrassebrædder af Wimex for at finde de rette.

Få hjælp til at bygge terrassen eller gør det selv

Hvis du vil have en terrasse af høj kvalitet, så skal den selvfølgelig også bygges ordentligt, så der ikke vil være nogle problemer med terrassen i fremtiden.

Hertil kan du vælge at få professionel hjælp til at få terrassen bygget. Dette er oplagt, hvis du ikke kan finde ud af at bygge terrassen på egen hånd.

Find ud af hvordan du bedst tager dig af din terrasse

Det er godt at finde ud af, hvordan du bedst kan tage dig af dine terrassebrædder fra Wimex, så terrassen vil forblive i god stand.

Bliv klædt på til dit vinduesprojekt

Hvis du også er glad for gør-det-selv-projekter, er det rigtig vigtigt, at du ikke går på kompromis med dit arbejdstøj. Hvis du selv har mod på at lægge kræfter i selv at sætte dine nye vinduer i, er det selvfølgelig vigtigt, at du er påklædt som en professionel. Det helt rigtige arbejdstøj vil helt klart gøre dit projekt til en bedre oplevelse. Derudover skal du også altid huske at passe godt på dig selv imens. Her giver det bedste arbejdstøj dig altid den gode beskyttelse.  

Hold varmen under udendørsarbejde 

Vi ved alle, hvordan det danske vejr nogle gange kan være helt utilregneligt, men så er det rigtig vigtigt, at man er forberedt til gør-det-selv-projekter i alt slags vejr, hvis de foregår udendørs. Til det kolde danske vejr, kan det være rart med en lækker og behagelig termojakke, der giver dig den varme, du har brug for. Termojakker i god kvalitet er nemlig oftest også åndbare, så de er helt perfekte til, hvis du skal bevæge dig og være aktiv, som man jo er, når der skal sættes vinduer i. De er også helt perfekte til beklædning i flere lag, hvor du så kan skifte rundt i lagene, når vejret hele tiden skifter.  

Arbejdshandsker  

De mest udsatte steder ved udendørs manuelt arbejde er hænderne og fødderne, som du ikke mindst skal passe rigtig godt på, så du undgår unødvendige skader. Hvis vinden er kold og hænderne er bare, kan det gå ud over dig og dit projekt. Undgå stive og kolde hænder med vabler ved at beklæde dig med et par varme arbejdshandsker og sikr dig optimal komfort under dit arbejde. Så kan dit fokus fastholdes på dit projekt, der kun kan blive bedre, når du har det bedste arbejdstøj på.  

Hvis du skal bære mange tunge ting som eksempelvis dine nye vinduer, er det vigtigt, at du også har de helt rigtige sko, der kan beskytte dig, hvis uheldet er ude og du skulle tabe værktøj eller tunge elementer over dine fødder. Her skal du selvfølgelig have nogle lækre og fleksible sikkerhedssko, der kan fås til alt slags vejr. Så kan du bevæge dig frit rundt, mens du ikke skal bekymre dig om sikkerheden. 

Dit næste gør-det-selv-projekt  

Er det ikke kun vinduerne, der skal udskiftes? Skal haven også passes? Skal der bygges et legehus til børnene? Brug arbejdstøj til alle dine projekter i hus og have og oplev, hvordan arbejdstøj kan gøre dit projekt meget lettere og mere sikkert. Så sikrer du dig, at du kan fortsætte med dine projekter i meget længere tid og trods alt slags vejr og små uheld.  

Vælg totalentreprise, når du skal i gang med en større renovering

Med en totalentreprise kan du overlade arbejdet til dygtige håndværkere og slippe for besværet med at koordinere

Når man er på jagt efter en ny bolig, står det højt på manges liste at finde et hus, der kommer med historie og charme. Det kunne være en murermestervilla fra 1920 eller måske et arkitekttegnet parcelhus fra 60’erne med mange attraktive features. I ældre huse kan man ofte fornemme historiens vingesus, og tanken om at andre mennesker har boet i huset tidligere, giver huset karakter og personlighed. Derudover indeholder ældre huse typisk mange fine detaljer og levn fra traditionelle byggeskikke, som ikke fås i samme grad ved nybyggede huse.

Selvom det kan give stor værdi at bo i et ældre hus, er der dog også ulemper ved at købe et gammelt hus eller lejlighed. Først og fremmest kan det være, at boligen ikke egner sig til nutidens livsstil med samtalekøkkener, to badeværelser, bryggers, carport m.m. Boligen kan også være slidt efter mange års brug. Derudover kan der være fejl og mangler ved boligen, som gør, at man er nødt til at igangsætte en større renovering.

Der kan altså være mange grunde til at sætte gang i en større renovering, og hvis du står overfor sådan et projekt, kan det være en god idé at overveje en totalrenovering.

Hvorfor skal jeg vælge en totalentreprise?

Kort fortalt kan totalentreprise – også kaldet hovedentreprise – betegnes som den proces, hvor du lader et større håndværkerfirma (et entreprisefirma) stå for renoveringen af dit hus eller lejlighed. Du indgår en aftale med firmaet og sætter dem ind i dine behov og ønsker, hvorefter de tager sig af alt det praktiske arbejde. Entreprisefirmaet sørger for koordinering af faggrupper, at budgettet bliver overholdt, og at projektet styres i hus efter dine ønsker.

Med en totalentreprise eller hovedentreprise skal du dermed ikke døje med det hårde fysiske arbejde, det er at renovere en bolig – du kan bare glæde dig til den dag, hvor boligen står færdig. Din opgave i forbindelse med en totalentreprise er at vælge de materialer, der skal bruges, og sætte retningen for æstetikken.

Hvis du leder efter et dygtigt entreprisefirma, der kan hjælpe med en totalentreprise eller fagentreprise, er Arensbach det helt rigtige valg. De har gennemført mange forskellige entrepriser og kan med garanti også hjælpe dig.

Guide: Forskellene på fire slags facadepuds

Der findes mange typer – her guides du til at finde den rette facadepuds

Når du har besluttet dig for at benytte facadepuds på dit hus’ facade, er det med at vælge den helt rette puds. Valget afhænger af, hvordan du gerne vil have, at facaden skal se ud bagefter – skal det være en facade med meget struktur, eller skal den helst være så glat som muligt? 

For at opnå det resultat, du drømmer om, skal du vælge en puds, der passer til. Herunder kan du læse om fire forskellige slags facadepuds, der passer til forskellige udtryk.

Facadepuds 1: Strukturpuds

Strukturpuds er en meget populær type af facadepuds. Den har en fin kornstørrelse, hvilket giver en fin og glat facadeoverflade, og den slører de ujævnheder, der måtte være i underlaget.

Facadepuds 2: Rillepuds

Rillepuds fås i mange kornstørrelser, så alt efter hvad du vælger, vil resultatet variere. Kornene er aflange i stedet for den typiske runde form, og det betyder, at overfladestrukturen får et aflangt mønster. Mønsteret afhænger dog meget af, hvordan pudsen påføres.

Facadepuds 3: Ekstra finkornet puds

Ekstra finkornet puds er – som navnet indikerer – en meget glat puds, der kan skabe en fuldstændig glat overflade. Det kan dog kun lade sig gøre, hvis man har været utroligt omhyggelig med underpudsen for at undgå slæbelys, da pudsen ikke skjuler ujævnheder i underlaget.

Facadepuds 4: Effektpuds

Effektpudsens konsistens er sej og dejagtig, og det gør den meget formbar, når den påføres facaden. Det gør det muligt for dig at lave strukturer på facaden med fx en stiv kost eller spartlen i sig selv.

Facadepuds i høj kvalitet fra Sto

Sto er eksperter i facader – lige fra facadens konstruktion til det yderste og endelige lag puds eller maling. Derfor har de naturligvis også et stort udvalg af produkter inden for facadepuds, herunder både struktur-, rille- og effektpuds samt ekstra finkornet puds. Hvis du ønsker et byggemateriale af høj kvalitet, der er udviklet med fokus på bæredygtighed, bør du tage et kig på Stos udvalg af facadepuds.

Let proces til nyt gulv

Vil du gerne have nyt gulv men kan ikke rigtigt overskue processen? Du er garanteret ikke den eneste. Fra man foretager sit køb af klinker og fliser, til man rent faktisk står med sit nye gulv, kan der sagtens gå lang tid, og det er ikke alle, der helt kan kapere det, og derfor ikke rigtig får det gjort.

Men det er der løsning for. Her kan du altid udnytte de altid ekstra store lagre, der gør, at de fliser, du har forelsket dig i, med stor sandsynlighed altid er på lager, ligesom der er den service, at du kan få opbevaret dine sten fra du har købt dem, til de skal bruges. Du slipper altså for at skulle opbevare mange kvadratmeter fliser i dit hjem.

Desuden er udvalget enormt bredt, og du finder her Danmarks billigste natursten. Du behøver med andre ord ikke nødvendigvis at ruinere dig selv for at blive et gulv rigere.

Fliser er ikke bare fliser …

Men fliser spiller en stor rolle i rigtig mange dele af dit hjem, både udendørs og indendørs. Uanset om du er på jagt efter fliser til badeværelse, køkken eller haven skal du nok kunne finde noget, der lever op til dine håb, så du kan få dem lagt og virkelig nyde dem hen over sensommeren, hvis det er det, du gerne vil. Det er en fantastisk følelse, når man ser en gammel drøm blive ført ud i livet. Det kan være noget, du har ventet på længe og nu endelig har fået muligheden for at gøre.

Et skifergulv er råt og kan virkelig skabe liv i de forskellige rum. Igen er det et materiale, der er meget robust og derfor kan lægges og anvendes både indendørs og udendørs. Det er en mørk sten, der let skaber kontrast til de møbler, der er i nærheden, helt naturligt.

Ny dobbeltseng til at dele med kæresten? Vælg den rette

Er du flyttet sammen med kæresten, skal du skifte boksmadrassen ud med en dobbeltseng. Her har du masser at vælge fra, og det er et overvejelseskøb. For skal du have en dobbeltseng af god kvalitet, kan du sagtens risikere at skulle af med 30-40.000 kr. I hvert fald hvis du ønsker en elevationsseng, der giver dig og partneren gode nætter og morgener. Lær her, hvordan du finder rette dobbeltseng.

En dobbeltseng skal give plads at boltre jer på

At du skal vælge den rette størrelse, giver sig selv, og det kender du fra din gamle seng. Men ved køb af dobbeltseng bliver en ny dimension lagt til. For ikke blot skal du sørge for, at der er plads til, at du og partneren kan ligge bekvemt uden at falde over kanten. Du skal også være sikker på, at den nye dobbeltseng levner plads nok til, at I efter behov kan ligge hver for sig med lidt luft imellem jer.

Får ryggen rette støtte om natten?

Vigtigt er det, at sengen støtter ordentligt op om rygsøjlen. Sjovt er det ikke at have et kontorjob, hvor du bøjer nakken henover tastaturet dagen lang, bare for så at ligge på en madras, der ikke yder korrekt støtte af ryggen. Rygsøjlen skal ligge sådan, at den er på linje med sengens side, når du sover på ryg eller side. Når du ikke ligger skævt, er der ikke stor fare for, at du vrider rygsøjlen om natten.

Få dine behov imødekommet

Heldigvis tager markedet for senge i dag højde for de variationer i behov, kunder kan stå med. Så hvad du og partneren end måtte ønske inden for madras, sengegavl, stellets materiale og evt. muligheder for elevation, skal du ikke lede evigt. Tjek tilbud på dobbeltsenge i dag, og find den rette.

Få mest muligt ud af dit soveværelse

Når soveværelset skal indrettes, er det selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at man har en god seng, der passer til ens kropsform, så man understøtter kroppen bedst muligt. Vigtig er også placeringen af sengen, for der skal være plads til et sengebord ved siden af. 

Søvn er altafgørende

Et soveværelse er et værdifuldt rum. Det er det fordi, det er her, man sover, og søvn er en af de vigtigste faktorer for et velfungerende liv. Hvis man ikke får den optimale søvn om natten, kan det være svært at finde overskuddet frem i løbet af en dag. Man kan godt klare sig igennem et par dage med søvnunderskud, men hvis det er tendensen, vil man mærke effekten på bagkant på et tidspunkt. Mangel på søvn kan mærkes helt fysisk – man kan føle sig udmattet og ude af kræfter, men det kan altså også mærkes mentalt, og humøret har tendens til at dale, hvis man er træt. Man er mere påvirkelig og sensitiv overfor flere ting, end man normalvis vil være. Der kan nævnes et hav af grunde til at det er vigtigt at få en passende søvn, og faktisk er der punkter, man kan gå ind og justere, så man har forudsætningerne for at sove godt om natten. Der er nemlig mange ting, der spiller ind, og faktisk begynder metoderne allerede fra tidlig aften. 

Undgå skærmen inden man skal sove

Mange kan måske nikke genkende til, at det kan være svært at gå fra at have lavet noget aktivt eller bare have været i en anden sindstilstand, til pludselig at skulle lægge sig fladt ned og lukke øjnene for at sove. Det er godt at forudsætte en glidende overgang, så det ikke er så kontrastfyldt. Den glidende overgang skal ikke bestå af nogen for for elektronik, for ved at ligge med sin mobil lige inden man skal sove, glemmer man trætheden. Synderen er det blå lys, der er i skærmen. Dette lys signalerer nemlig til hjernen, at det er tid til at stå op, og derved bliver det sværere at falde i søvn. Man skal hellere kaste sig over noget fysisk som en bog, man kan ligge og læse i, indtil øjenlågene bliver tunge. Lad mobilen ligge i dit sengebord.

De gode aftenrutiner

De gode rutiner, inden man skal sove, spiller en stor rolle, men hvad vigtigt også er, er omgivelserne. Det er en god regel, at man bruger soveværelset til dét, det er beregnet til, og prøver at undgå at opholde sig for meget derinde med andre aktiviteter, når man ikke skal sove. På den måde ved hjernen, at det er tid til søvn, når man indtræder i rummet. Det er også vigtigt, at der er en god temperatur – det skal hverken være for varmt eller for koldt. Lyset har også noget at skulle have sagt. Det kan nemlig være svært at sove – især om sommeren – hvis der er helt lyst udenfor. Selvfølgelig kan man heller ikke komme udenom, at det er en god idé at investere i en god seng, for det er udgangspunktet for en god nattesøvn. Hav også et sengebord ved siden af din seng, hvor du kan have et glas vand stående.