Få rene vinduer uden striber

Har du tit taget dig selv i at stå og betragte den professionelle vinduespudser, når han har pudset firmaets vinduer – store som små – og helt uden striber? Det er ser så legende let ud, at du tænker, det kan jeg da også sagtens, hvorefter du er gået i gang hjemme og er blevet så meget klogere.

For det er ikke så let og ligetil. Og pludselig indser du, at du med hvide knoer står og gnider på de forbandede striber for at få dem væk. Det eneste du får ud af det, er en højre overarm på størrelse med en vægtløfter, som endda har fået hjælp af proteinpulver til at opbygge sine muskler med.

Glem din mors gamle husgeråd

ingen mor tilladtMen sådan behøver det ikke at være. Vi har her samlet en stribe gode råd – og det er den eneste stribe, vi accepterer.

Glem alt om at bruge avispapir og eddike eller sprit for den sags skyld. Det er spild af tid og kræfter. Det eneste du skal bruge, er

  • en spand med rent, koldt vand og en lille smule opvaskemiddel i – hvis du har en tørretumbler, der samler kondensvand op, er det godt vand til vinduespudsning, da det ikke indeholder kalk
  • en svamp – ikke en skuresvamp, men en blød en af slagsen
  • en skraber med hårdt gummi – uden hakker i
  • en eller flere bløde klude, der ikke fnugger

Nu er du klar til at gå i gang.

Nem fremgangsmåde

  1. Gør svampen våd i spanden med vand, og sæb vinduet ind med den – er der nogle genstridige pletter, gnubber du dem lige af.
  2. Kør den tørre skraber fra øverste venstre hjørne mod øverste højre hjørne – hvis du er højrehåndet – lav en lille bevægelse i håndleddet, så du kommer ind i hjørnet, samtidig med du fortsætter med at skrabe mod venstre igen. Fortsæt frem og tilbage med skraberen – overlap hver bane med et par centimeter – til du har skrabet hele vinduet. Det er vigtigt, at du skraber, lige efter du har sæbet vinduet ind, så sæben ikke når at sidde og tørre.
  3. Tør efter med en tør klud.
  4. Tør også skraberen, før næste vindue skal klares.
  5. Skift vandet, når det er beskidt. Man kan ikke vaske vinduer rene med beskidt vand.

Så snart du er kommet ind i rutinen, går det som en leg.

Du skal ikke holde vejrligt

Vejret betyder ikke noget for, om du kan pudse dine vinduer. Dog skal du være hurtig på hænderne, hvis du pudser dem i højt solskin, da vandet hurtigere fordamper, og sæben tørrer hurtigere ind.

Vask/puds dine vinduer 3-4 gange om året, så får skidtet ikke lov at hobe sig op og sætte sig fast, og så bliver de nemmere og hurtigere at rengøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *