Gruer du for nattesøvnen? Her er vores tips til at sove mere og bedre

Søvn er vigtigt og endda essentielt for dig. Du har med sikkerhed mærket det på egen krop og velbefindende at en dårlig søvn om natten har stor betydning om dagen. Hvis det blot drejer sig om en énkelt dårlig nattesøvn, kan du tage revanche næste nat, men hvis du gentagne gange vågner uden at føle dig ordentligt udhvilet, så bør du hurtigt gøre noget ved problemet. Man har nemlig brug for nok og god søvn til at styrke sin psyke, sit immunforsvar og sin hukommelse, men tilpas søvn gør mange gavnlige ting for dig. Derfor kan du i denne artikel få råd og vejledning til at få en god nats søvn. 

Sengen er vigtigt

Hvor spædbørn sover omkring 16 timer i døgnet og ældre mennesker kun sover seks eller færre timer, så ender vi alligevel med at tilbringe cirka en tredjedel af vores levetid i sengen. Dette må siges at være en betydelig del og sengen skal således være en del af og sørge for vores søvn. Sengen er altså vigtig og for at finde et stort udvalg af senge, kan du gå ind på Sengetid.dk. Hvis du allerede ved, om du sover bedst på eksempelvis en blød seng og elsker plads at brede dig på, så har du et godt udgangspunkt for at finde en perfekt seng. Hvis du blot ved, at du sover dårligt, kan du prøve at kortlægge sengens kvaliteter og mangler, men også dine søvnpræferencer, og hermed er du bedre stillet til at finde en bedre seng.

Skab et miljø til søvn

Hvis du vil undgå at ligge og stirre op i loftet eller at vågne i løbet af natten, så kan du med fordel skabe et bedre miljø for søvn i soveværelset. Du kommer rigtig langt med at skabe mørke, hvilket nemt gøres med mørklægningsgardiner. Derudover vil et god sovemiljø være helt frit for alt der minder om smartphones, tablets og computere. Ikke nok med deres smarte, men desværre også stressende funktioner, så udsender de også et lys, som er søvnhæmmende. Du bør altså blot nøjes med et natlampe eller sengebordslampe til at finde vej eller at læse en god bog inden sengetid. 

Et mindset til søvn

Hvis du lægger dine elektroniske apparater fra dig omtrent en time inden sengetid, er du allerede i gang med en god soverutine. Og netop en soverutine kan gøre dig gavn, da du på denne måde fortælle og fastslår for kroppen at den skal koncentrere sig om at sove og restituere. Hertil kan du også benytte dig af et varmt og afslappende bad eller en omgang meditation eller mindfulness før du lægger dig til at sove. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *