Guide: Forskellene på fire slags facadepuds

Der findes mange typer – her guides du til at finde den rette facadepuds

Når du har besluttet dig for at benytte facadepuds på dit hus’ facade, er det med at vælge den helt rette puds. Valget afhænger af, hvordan du gerne vil have, at facaden skal se ud bagefter – skal det være en facade med meget struktur, eller skal den helst være så glat som muligt? 

For at opnå det resultat, du drømmer om, skal du vælge en puds, der passer til. Herunder kan du læse om fire forskellige slags facadepuds, der passer til forskellige udtryk.

Facadepuds 1: Strukturpuds

Strukturpuds er en meget populær type af facadepuds. Den har en fin kornstørrelse, hvilket giver en fin og glat facadeoverflade, og den slører de ujævnheder, der måtte være i underlaget.

Facadepuds 2: Rillepuds

Rillepuds fås i mange kornstørrelser, så alt efter hvad du vælger, vil resultatet variere. Kornene er aflange i stedet for den typiske runde form, og det betyder, at overfladestrukturen får et aflangt mønster. Mønsteret afhænger dog meget af, hvordan pudsen påføres.

Facadepuds 3: Ekstra finkornet puds

Ekstra finkornet puds er – som navnet indikerer – en meget glat puds, der kan skabe en fuldstændig glat overflade. Det kan dog kun lade sig gøre, hvis man har været utroligt omhyggelig med underpudsen for at undgå slæbelys, da pudsen ikke skjuler ujævnheder i underlaget.

Facadepuds 4: Effektpuds

Effektpudsens konsistens er sej og dejagtig, og det gør den meget formbar, når den påføres facaden. Det gør det muligt for dig at lave strukturer på facaden med fx en stiv kost eller spartlen i sig selv.

Facadepuds i høj kvalitet fra Sto

Sto er eksperter i facader – lige fra facadens konstruktion til det yderste og endelige lag puds eller maling. Derfor har de naturligvis også et stort udvalg af produkter inden for facadepuds, herunder både struktur-, rille- og effektpuds samt ekstra finkornet puds. Hvis du ønsker et byggemateriale af høj kvalitet, der er udviklet med fokus på bæredygtighed, bør du tage et kig på Stos udvalg af facadepuds.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *