En guide til hvordan man nemmest rengør sit hjem             

Ved at bo i sit hjem, fremgår det også at man en gang imellem skal gøre rent. Selvfølgelig er det individuelt hvor meget, og hvor ofte, man gør rent, men en gang imellem er det nok en god ide at gøre lidt rent. Dog kan det være svært at tage sig selv sammen til det, så derfor er der her en guide til, hvordan man nemmest rengør sit hjem. Om man så bor alene, eller med andre, kan man i hvert fald få sig noget hjælp og guides hen af vejen, til et rent hjem.

Små bidder

En god ide er at dele ens rengøring op i små bidder af gangen, så det bliver nemmere at overskue. Nogle kan bruge flere dage på at gøre hele huset rent, andre kun nogle få timer. Men for at gøre det lidt mere overskueligt og lidt mere nemmere for sig selv, er det en god ide at dele ens rengøring op i små bidder af gangen.

Fx kan man dele det op i de rum man har i sit hus, såsom at man fx tager toilettet den ene dag, køkkenet den anden, stuen den tredje og sit betontag den fjerde. Og hvis man gerne vil gå endnu mere i dybden med bare ét rum af gangen, kan man jo dele rummene op i fx skabe, hylder og skuffer, så man tager nogle møbler af gangen, og bruger tid og kræfter på dette, for derefter at gå i gang med resten af rummet.

Så bliver man heller ikke så stresset, og man kan nemt nå at færdiggøre ens arbejde, samtidigt med at man også kommer til at holde pauser. Med det sagt, kan det godt være at det tager lidt tid at rengøre hele hjemmet. Dog kan man altid sætte lidt tid af til at gøre rent, så man derved også kan planlægge, hvornår man skal begynde og hvornår man så forhåbentligt er færdig. Så hvis man nu ved at man har nogle dage fri, så kan man planlægge at gøre rent der, og samtidigt planlægge at lave andre ting på dagen, hvis nu man fx gør rent om morgen, og tager ud om aften.

Få hjælp

Hvis man nu bor alene, er der både fordele og ulemper. Fordelene er at man ikke har så mange ting at rengøre, da man kun har sit eget, men ulempen er så også at man er alene om at gøre det hele rent selv. Det kan nemlig godt blive kedeligt at gøre rent i lang tid af gangen, så for at få det lidt sjovere og for at være lidt underholdt, kan man måske få en ven over på besøg, som kan underholde en imens. Og hvis nu vennen, eller familiemedlemmet, gider, kan man jo spørge om de vil hjælpe til. En anden ting man kan gøre, hvis man har yngre søskende, eller kusiner og fætre, at få dem til at hjælpe, i udveksling af noget slik eller en 20’er.

Hvis dette dog ikke er tilfældet, kan man også ringe efter en professionel, til fx at gøre ens fliser rene, eller til fx at vaske ens vinduer. Hvis der nu er noget bestemt rengøring som man ikke har det så nemt ved, kan man måske sætte nogle penge til side, for så at få noget professionelt hjælp, mens man kan rengøre noget andet.

Ryd ud mens du gør rent

En andet opgave man kan sætte sig selv i gang med, er at rydde ud, mens man gør rent. Det kan være en god ide, da man alligevel er i gang med at gøre rent, og ved at udføre begge af disse opgaver, slår man to fluer med ét smæk. På denne her måde kan man takke sig selv efterfølgende, for at skille sig af med de ting, som man alligevel ikke bruger.

Disse ting kan man sende videre til velgørenhed, til genbrug eller til nogen man kender. Udover det kan man også tjene penge på det, hvis man nu vælger at sælge sine ting, som kan være et plus, hvis der nu er brug for at tjene lidt ekstra.

Udover at sælge det, kan man også lave byttehandler med andre for det man har, mod noget andet man ønsker sig, så begge partner får noget ud af det. Der er mange muligheder åbne, hvis bare man rydder ud i sine ting. Og her gælder det ikke kun tøj, men det gælder også pynt, møbler og andre genstande man har liggende i sit hus som man alligevel ikke bruger. Fx kan man tage et kig på sit køkken, og se om der er nogle køkkenremedier som man alligevel ikke bruger, for så at sælge, eller give, det videre.

Sæt musik på og evt. spis noget mad

Imens man gør rent, er det en god ide at gøre situationen lidt sjovere for en, så det ikke bliver så langtrukken at gøre rent. Her kan man fx sætte noget musik på, som kan aflede ens tanker fra al det rengøring. Udover det kan man også spise noget mad imens, og hvis man kan koncentrere sig, kan man også se lidt TV imens. Så til dem der godt kan være i gang med at lave 2 ting på en gang, kan det være essentielt at underholde sig selv, mens man gør rent. Så skal man nok blive hurtig færdig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *