Hvordan fungerer online lån?

Sponsoreret af Lead Supply

Mulighederne for at tage lån i dag er nærmest uendelige. Hvor et lån før i tiden altid blev taget i din bank, kan du nu gøre det online og selv vælge din udbyder. Som låntager har du dermed nu mulighed for i høj grad selv at styre, hvor du vil låne penge, hvornår du vil låne penge, og hvordan du vil låne penge.

De mange muligheder betyder dog også, at du står over for en lang række overvejeler og beslutninger, når du tager et lån. Heldigvis kan du med Ekstra Bladet Låneguide få en bedre forståelse af, hvordan det fungerer at tage lån over nettet.

Så simpelt er det

De online lån er blevet mere og mere populære med årene, og i dag er der mange, som vælger at låne penge online frem for at tage et traditionelt banklån.

Onlinelånets popularitet skyldes blandt andet, at det er utroligt nemt at ansøge. I de fleste tilfælde skal du blot udfylde en ansøgningsformular og underskrive lånet med dit NemID. Herefter vil du blive godkendt eller afvist til lånet i løbet af få minutter, og hvis du godkendes, vil pengene blive sat på din konto inden længe.

Flere former for online lån

Der er flere måder, du kan låne penge på online. Det vil komme an på den specifikke situation, hvilken måde der er den optimale. Typisk kan du vælge imellem følgende former for online lån:

  • Forbrugslån
  • Kviklån
  • SMS-lån
  • Samlelån

Mange vælger at tage et forbrugslån, da du her har mulighed for at låne et større beløb og samtidig har længere tid til at betale det af sammenlignet med SMS-lånet og kviklånet.

Forbrugslånet giver dig mulighed for helt selv at kunne bestemme, hvad pengene skal bruges på, så det er op til dig, om pengene skal spenderes på en drømmeferie, på nye vinduer eller på noget helt tredje.

Du kan også tage et forbrugslån i banken, hvilket typisk er billigere end online, men til gengæld er det en mere krævende proces.

Med SMS- og kviklånet kan du få pengene nærmest med det samme, og derfor kan disse typer lån være gode i akutte situationer. Der er dog ofte høje renter forbundet med disse hurtige lån, og derfor kan de kun anbefales som nødløsninger.

Sammenlign de forskellige lån

I og med at der er et hav af forskellige låneudbydere, er der mange, du må vælge fra, når du skal finde frem til det helt rigtige. For at du kan nå frem til den bedste beslutning er det en god idé at lave en grundig sammenligning af de forskellige lån.

I sammenligningen kan du lægge vægt på værdier som ÅOP (årlige omkostninger i procent) og løbetid. ÅOP giver dig et indtryk af, hvor dyrt lånet egentligt er, når både renter og gebyrer inkluderes. Løbetiden er et andet ord for længden på tilbagebetalingsperioden. Jo længere en løbetid, jo mere tid har du til at betale af.

Lån med omtanke

Der er naturligvis mange gode ting at sige om, at det er blevet så nemt og hurtigt at låne penge online. Det kan dog også blive en anelse for nemt, da du principielt kan tage beslutningen på to minutter og måske ikke når at gennemtænke lånet helt. Derfor er det vigtigt at låne med omtanke og at lade være med at låne mere, end du kan tilbagebetale.

Derudover gør du dig klogt i overveje, om lånet virkelig er nødvendigt, eller om der findes alternative løsninger.

Hvis du overvejer dine lån grundigt og undgår at tage forhastede beslutninger, vil du have større sandsynlighed for at få en god oplevelse med dit online lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *