Ideer til havefesten

ideer til havefest

Skal du holde en havefest og er du lidt i tvivl om, du mangler noget, eller er du på helt barbund i forhold til, hvad der egentlig skal med til en havefest? Så har vi fundet 10 ting, som kan hjælpe dig med at skabe en fantastisk havefest!

Skal du holde din fest ude i byen og har ikke fundet stedet i skal afholde festen, så anbefaler vi at finde stedet til jeres fest eller firmafest igennem EventButler.

Liste med ideer til havefesten:

  1. Lys
  2. Bar
  3. Blomster
  4. Bål område
  5. Kryds og bolle med sten
  6. Borddækning
  7. Tæpper
  8. Loungeområde
  9. Højtalere
  10. Overdækket terrasse

Nedenfor kan du læse mere om muligheder for at gøre det til nogle fede elementer ved jeres havefest.

Lys

Uanset om du skal holde din havefest om dagen eller om aftenen, er lys en meget vigtig detalje. For det første gør det, at man kan se noget om aftenen. For det anden skaber det bare en rigtig hyggelig stemning, om end det er stearinlys, lyskæder, lanterner eller anden form for lys.
Så selvom du holder din havefest om dagen, så stil nogle lys på bordene, hæng lanterne eller lyskæder op i træerne. Ved at hænge lys op i træerne eller andre steder, skaber man en magisk og eventyrlig stemning, som man aldrig går galt i byen med.

Bar

I kan med fordel opstille en bar til jeres havefest. I kan gøre det på et bord, hvor drikkevarerne står pænt fremme. Der er mange måder at gøre en bar indbydende på. I kan fx lave et lille skilt ved hver slags drikkevare, i kan servere drikkevarene i store beholdere med taphaner, hvor der er kommet lidt frugt i for at syne mere indbydende. I kan nemt ligge en hvid dug over bordet, og det vil hurtigt se indbydende ud.

Blomster

En havefest bliver tit forbundet med forår og sommer, hvor alting springer ud og duften af blomster omfavner dig. Hvis ikke du har mange blomster i forvejen, så kan du enten købe nogle, eller blot gå ud og se, hvilke flotte blomster strå eller andet du kan finde i naturen. Du kan stille dem i tomme vinflasker på bordene. Du kan lade blomsterne flyde i vandskåle, du kan hænge dem op rundt omkring i små buketter. 

Bål område

Et bål område er hyggeligt og anses oftest for at være et samlingspunkt, derfor bør i udnytte det. Det behøves ikke at være et bål men måske en masse stearinlys formet i en cirkel eller andet, som giver den hyggelige effekt af et bål område. Der behøves ikke at være stole ved bål området, i kan nemt nøjes med tæpper og puder, som man kan benytte. 

Kryds og bolle med sten

Det er en sjov og anderledes dekoration, som også giver stemning og leg. 
Find nogle pinde som i kan lave selve rammen om spillet med. Dernæst find seks sten som i kan tegne eller male boller og kryds på. Det er en nem måde at skabe noget dekorativt på, som samtidig er funktionelt. Størrelsen på spillet er helt op til jer, hvis i ønsker et spil der er 1×1 meter, eller 20×20 centimeter, så er det nemt og lave. I kan i stedet for at male på sten, finde nogle forskellig farvet sten eller lime blomster og blade på stenene. 

Borddækning

Borddækningen er vigtigt, fordi uanset om du holder en eksluksiv havefest, en helt uformel havefest eller en ting midt i mellem, kan selve borddækningen sige meget om, hvilken stemning og hvilken havefest du holder. Hvis du holder en meget formel havefest, er det ikke belejeligt at man skal sidde på jorden, drikke af flaskerne og spise med fingrene. Det er derfor vigtigt, at din borddækning passer til formaliteten i din havefest. Du kan vælge at dække op med paptallerkener, papkrus og plastikbestik, men stadig udsmykke bordet, så det kan være både meget formelt, men du kan samtidig dække bordet, så det også kan fremstå uformelt.

borddækning til havefest

Tæpper

Husk at have tæpper klar til, hvis nogle af jeres gæster bliver lidt kolde. I kan enten opbevarer tæpperne indenfor, eller i kan ligge dem i en balje eller en anden opbevaringsgenstand udenfor, så gæsterne frit kan benytte dem ved behov.

Loungeområde

Hvis ikke i har lounge møbler i haven, kan i blot lave et område med puder, tæpper, stole og nogle lave borde. Bordene kan fx være små træstupper, taburetter eller andet. Sæt nogle lys, noget pynt og måske nogle snacks på bordene, også har du et fint loungeområde. Du kan yderligere hænge nogle lagner, duge eller andet større materiale op, for at skabe et form for rum.  

Højtalere

Uanset om i ønsker høj dansemusik, stille musik eller slet ikke noget musik, er højtalere en god ide. Selvom i ikke ønsker musik til jeres havefest, kan i sætte lyden af fugle eller andet stemningsfyldt musik på. I kan nemt finde hele playlister inde på spotify, som passer lige præcis til jeres tema.

Overdækket terrasse

En overdækket terrasse kan være en god ide, hvis du holder din fest hen over eftermiddagen eller aftenen. Det er en god ide, fordi at det overdækkede holder både lidt på varmen, men det skærmer også for vind, regn og dug. Hvis ikke i selv har en overdækket terrasse, kan i forholdsvist nemt selv skabe en. I behov blot en presenning, sejldug, lagner eller andet, som i kan hænge op, så det tager det værste blæst, dug osv. 

ideer til havefest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *