Mere bæredygtig energi kan være startskuddet på den grønne omstilling i din bolig

Du hører ofte fra højre og venstre, at du skal til at leve et mere bæredygtigt liv for at passe på miljø og klima. Det er som sådan også rigtigt nok, men problemet kan bare være at finde ud af, hvordan det lige er meningen, at du skal gøre dette. Der er naturligvis mange steder at starte, men en rigtig god ting at gøre er at investere i en mere bæredygtig energikilde og opvarmningsform.

Energien til boligen kan være et problem for klimaet

Selvom mange danske husstande i dag er tilsluttet et fjernvarmenet, hvor der er tilslutningspligt, og at de dermed får en lidt mere miljøvenlig opvarmningskilde, er der også stadig danskere, der f.eks. får deres varme fra et oliefyr – og lige præcis opvarmning med fossile brændstoffer, er en af de ting, der skader miljøet mest.
Står du til at skulle udskifte dit fyr indenfor den nærmeste fremtid, kan det altså godt være værd at overveje at kigge i en helt anden retning, når du skal beslutte dig for din næste opvarmningskilde.

Energimæssigt kan du også kigge på tiltag som solceller, der forsyner dig med noget af den grønneste energi, du overhovedet kan få.

Få mere ud af mindre med en luft til vand varmepumpe

En anden opvarmningsform der er blevet mere populær i de danske hjem i den senere tid, er varmepumperne. Der findes flere forskellige slags varmepumper, hvor den primære forskel er, hvorfra den udvinder energien, der skal omsættes til varme. I en luft til vand varmepumpe udvindes energien altså fra luften udenfor.

Denne løsning er meget miljøvenlig, og det er samtidigt en langsigtet løsning, der holder i meget lang tid. Som en ekstra bonus er der også penge at spare på energiregningen med en varmepumpe – du kan sammenligne tilbud på varmepumper lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *