Når drømmeboligen bliver til et rent mareridt

Annonce

Vi har alle hørt skrækhistorier om et boligkøb der er gået helt galt. Skimmelsvamp, rådne tag og forældet kloakering – beretningerne er ikke få. Men hvordan ruster du dig bedst til købet af en ny bolig?

Pas på med overilede beslutninger

Det kan være svært at finde den helt rigtige bolig, hvad enten du skal købe selv eller sammen med en partner. I større byer som  København og Aarhus matcher udbuddet ikke efterspørgslen, og mange ender med at fremskynde et køb i desperation.

Det er derfor vigtigt at du får helt styr på din økonomiske situation såvel som boligens tilstand inden du går videre med boligdrømmen.

Generelt er det vigtigt med et grundigt forarbejde, hvad enten du gør det selv eller benytter dig af kompetent rådgivning såsom advokathjælp. Så væbne dig med tålmodighed, og sørg for at der tages højde for alle faldgruber. 

Det kan blive dyrt – meget dyrt

Fejl og mangler såsom ulovlige installationer, ulovlig tilbygning eller færre kvadratmeter end oplyst kan i visse tilfælde føre til omkostninger på flere tusind kroner eller i sjældne tilfælde på millionbeløber. Sammen med en urealistisk låneaftale kan den slags mangler betyde at din boligdrøm forvandler sig til et sandt mareridt.

Er handlen først gået igennem og fortrydelsesretten overskredet, så kan det være meget bøvlet at rede trådene ud og kræve erstatning fra sælger.

Med professionel rådgivning følger god nattesøvn

Ligger du også søvnløs under et boligkøb? Så kan det kan være en god idé at søge professionel advokathjælp, hvad enten du køber en andelslejlighed i byen eller ønsker at købe ejerbolig udenfor byen.

Der skal tænkes på tilstandsrapport, ejerskifteforsikring og lokalplaner, og for mange kan dette virke meget forvirrende og afskrækkende. Hvis du er i tvivl om det juridiske eller økonomiske, og fylder tvivlen meget i dit kommende boligkøb, er det fornuftigt at tage en professionel med på råd. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *