Sådan gør du din butik tilgængelig for kørestolsbrugere

livetsomesenior

Når du indretter din butik, er det en god ide, at du indretter den, så personer i kørestol nemmest muligt kan komme rundt. Dermed åbner du nemlig op for en ellers overset kundegruppe. 

Mange butiksejere glemmer helt at tænke på kørestolsbrugere, når de skal indrette deres butik. Faktisk findes der endda supermarkeder, hvor det ikke er muligt for kørestolsbrugerne at komme rundt. Det er selvfølgelig irriterende for dem, der sidder i kørestol, men det er faktisk også et problem for dig, der er butiksejer.

Når du ikke indretter din butik til, at der kan komme kørestolsbrugere i den, så lader de jo være. Og dermed kan du gå glip af rigtig mange kunder. Det anslås, at der findes 30-50.000 kørestolsbrugere i Danmark, mens op mod hele 10 % af den danske befolkning kan siges at have et handicap på den ene eller anden måde. 

Der kan derfor være en del penge at hente for dig, hvis du tænker over at indrette butikken, så den passer til kørestolsbrugere og andre handicappede. 

Sørg for at have en kørestolsrampe og ramper over dørtrin

Når du henvender dig til personer, der sidder i kørestol, er det selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at du har en kørestolsrampe op til butikken. Ramperne gør det både muligt at komme ind med en kørestol og en rollator. Du åbner derfor op for rigtig mange potentielle kunder. 

De fleste kørestolsramper kan du folde sammen, så de for eksempel er nemme for dig at opbevare bag ved disken. Du behøver derfor ikke at have en permanent rampe op til butikken, hvis det ikke er muligt. Du kan finde den frem, når du kan se, at der er en person i kørestol, der gerne vil ind. 

Har du dørtrin inde i butikken, bør du også tænke over, at du skal have små ramper, så det er muligt at køre over dem. Dermed bliver det nemmere for kørestolsbrugerne at bevæge sig rundt. 

Lave reoler og brede gange er en nødvendighed 

Når du vil indrette din butik, så den passer til kørestolsbrugere, skal du tænke over at sætte varerne i en højde, så de kan nå dem. De kan ikke rejse sig og nå varerne på de øverste hylder. Derfor bør du tænke i at have lave reoler. Det er ikke kun en fordel for kørestolsbrugere, men også for den ældre del af befolkningen, der generelt er lavere end den yngre. 

For at kunne komme rundt med en kørestol er det selvfølgelig også vigtigt, at du har brede gange i butikken. Særligt hvis du også vil henvende dig til personer, der bruger en elscooter. 

Det kræver altså noget arbejde og nogle overvejelser fra din side, hvis du gerne vil gøre din butik mere kørestolsvenlig. Til gengæld kan der også være mange potentielle nye kunder at hente for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *