Udnyt træbjælkerne under loftet i din bolig

Mange gamle huse har rum, hvor der er åbent op til loftet med flotte træbjælker. Men det kan være svært at finde ud af, hvordan du bedst bruger dem som en del af dine indretning. Og hvis du er i tvivl, er du endt det rigtige sted. Læs med her og få styr på, hvordan du kan bruge spærene i dit hjem!

Når du flytter ind i en bolig, er indretningen en af de første ting, du skal tage stilling til. Det spiller nemlig en stor rolle for, hvor hyggelig og hjemlig din bolig bliver. Og det har også betydning for, hvordan du bruger dit hjem.

Derfor bør du også udnytte alle dele af boligen til noget praktisk – specielt hvis du mangler kvadratmeter. Her kan du med fordel udnytte træbjælkerne, hvis nogle af rummene har synlige træspær. Og det har vi nogle gode råd til, hvordan du bedst gør!

Brug dem til at hænge gynge eller træningsudstyr

En oplagt måde at udnytte spærene på er at hænge noget ned fra dem. Hvis du bor sammen med en kæreste, kan I f.eks. hænge en sexgynge op. Det gælder specielt, hvis træspærene er i et soveværelse.

Hvis du har børn, er en gynge også en god mulighed. På måde får I ekstra leg og sjov ind i rummet. Og særlig en hoppegynge til små børn er oplagt. Det træner børnenes motorik og underholder dem, så du f.eks. kan arbejde eller lave mad imens.

Er du vild med at træne? Så kan du også bruge dem til at hænge nogle gymnastikringe op i. De kan bruges til f.eks. at øve pull-ups og push-ups, hvor du udnytter din kropsvægt. Det er også et sjovt stykke legetøj til større børn.

Vælger du at hænge noget op i dit træspær, er det vigtigt at være opmærksom på vægten. De fleste træspær kan sagtens holde til at bære dine kropsvægt, men det er alligevel noget, du skal tænke over.

Skab en hyggelig stemning med lyskæder

Det er både hyggeligt og romantisk at kigge op på en lysende stjernehimmel. Og med træspærene kan du skabe en flot stjernehimmel inden for i dit eget hjem.

Det gør du ved at købe en lang lyskæde og sno den rundt og bjælkerne. Når du tænder for dem, vil det skabe en fantastisk stemning i dit hjem. Og det er en godt greb at bruge til at gøre rummet mere hjemligt.

Pynt dem med maling i en flot farve

Hvis du gerne vil have, at dit hjem skal have et mere moderne look, kan du med fordel male dine træbjælker. Ved f.eks. at male dem i en klar farve som rød eller grøn, kan det skabe mere spænding i rummet. 

Hvis du ikke er vild med træspærene, kan du også male dem i samme farve som loftet. Det vil gøre dem mere diskrete og næsten usynlige. Og det er et godt valg, hvis du gerne vil have et mere rent look i din bolig.

Du behøver altså ikke være træt af de tydelige træbjælker i dit hjem. De kan nemlig udnyttes på flere forskellige måder og blive en positiv del af indretningen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *