Utæt vindue på grund af slidt gummiliste?

Alle vinduer kræver en tætningsliste, der sikrer, at vind, fugt og insekter ikke kommer ind gennem revner og sprækker langs vinduesrammen. Gummilisten på et vindue er ofte mere eller mindre usynlig, men er den ikke tæt, så lægger du helt sikkert mærke til den! Er alle dine vinduer tætte? Ellers er det måske på tide at overveje udskiftning af gummilisten.

Få udskiftet den vigtige gummiliste i dit vindue, hvis det er utæt. Få eventuelt også fagfolk til at tjekke, hvis du er i tvivl, og få samtidig et tilbud på udskiftning.

Du kan selv udskifte med en gummiliste og lim eller en selvklæbende gummiliste. Får du fagfolk til udskiftningen, kan du med fordel få udskiftet gummilister ved yderdøre i samme ombæring. Vent ikke for længe!


Skal du have skiftet gummiliste i vinduerne?

Et utæt vindue kan skyldes en slidt gummiliste. Slitagen på en gummiliste skyldes den naturlige levetid for gummi, der med tiden mørner og udtørrer. Tørre gummilister kan sprække eller knække, så vinduet ikke længere er tætnet hele vejen rundt.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit utætte vindue skyldes en slidt gummiliste, så kan du med fordel få fagfolk til at tjekke. Er du ikke ferm til at ordne håndværksmæssige ting? Så kan du samtidig få et godt tilbud på en udskiftning. Selv om det kun er ét eller få af dine vinduer, der er utætte, er det en god idé at skifte gummiliste i alle vinduer samtidig.


Kan du selv udskifte gummiliste i vinduet?

Der eksisterer intet krav om, at du skal overlade udskiftning af gummilister i vinduer til fagfolk. Du kan med andre ord sagtens selv skifte dem. Hvis du ved hvordan.

Udskiftning af gummiliste i vinduet – og de fleste andre steder med gummilister – kræver en gummiliste og lim, der passer til på længden. Limen smøres på som det første, hvorefter gummilisten holdes på, indtil den sidder fast. Det kan være besværligt for uøvede at håndtere både gummiliste og lim, men det er ikke umuligt.

Et alternativt til at jonglere både lim og gummiliste er at vælge en gummiliste med en selvklæbende bagside. Den selvklæbende bagside erstatter limen, så du ikke behøver at gøre andet end at trykke gummilisten fast.


Hvor længe kan du vente med udskiftning?

Vinduet i sig selv tager sjældent skade af, at du venter med udskiftning af en slidt gummiliste- Din bolig, du selv og din familie kan i imidlertid lide under ventetiden. Fugt kan trænge ind over tid og danne svamp. Udover det sundhedsskadelige aspekt, kan en udbedring af f.eks. skimmelsvamp blive en både langvarig og dyr affære. Det er derfor ofte både billigere og hurtigere at få udskiftet din slidte gummiliste i vinduet med det samme.

Ofte kan det betale sig at få udskiftet gummilister flere steder end kun vinduerne, hvis du booker fagfolk til det. Yderdøre har også gummilister rundt langs kanten, der ligesom vinduernes gummilister kan mørne og tørre ud med tiden. Få et samlet tilbud på udskiftning af gummilister overalt udenfor – både på vinduer og døre. Det er altid en god investering at få det gjort i god tid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *